دسته بندی


محبوب ترین مقاله ها


وام کم بهره و وام های دانش بنیان
۱۶ اسفند ۱۴۰۲

یکی از خدماتی که تحت حمایت به شرکت های دانش بنیان عرضه می‌شود، وام ...

هزینه ثبت شرکت دانش بنیان
۵ اسفند ۱۴۰۲

فرض کنید از پرسنل یا موسسان یک شرکت هستید در خصوص طرح دانش بنیان ...

فرآیند استخدام شرکت دانش بنیان
۲ اسفند ۱۴۰۲

برای بسیاری از کسانی که با حمایت ها و طرح های پیرامون شرکت های ...

مالیات شرکت های دانش بنیان
۱ اسفند ۱۴۰۲

مالیاتی که دولت ها از فعالان اقتصادی خصوصی دریافت می‌کند، یکی از مهمترین منابع ...

تفاوت شرکت دانش بنیان و شرکت خلاق
۱۷ بهمن ۱۴۰۲

اگر اهل مطالعه در خصوص طرح های حمایتی دولت از شرکت های خصوصی باشید ...

استقرار شرکت‌ های دانش بنیان
۱۲ دی ۱۴۰۲

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های شرکت‌های دانش بنیان شرایط استقرار شرکت‌ های دانش بنیان در ...

برچسب ها


استقرار شرکت‌ های دانش بنیان

استقرار شرکت‌ های دانش بنیان

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های شرکت‌های دانش بنیان شرایط استقرار شرکت‌ های دانش بنیان در اماکن مختلف است. از آنجایی که محل دفاتر کاری هم برای مدیران و هم برای کارمندان می تواند چالش برانگیز باشد، اکثر اوقات این تمایل وجود دارد که شرکت در منطقه ای با دسترسی مناسب به بزرگراه ها و مسیرهای ارتباطی شهری قرار بگیرد. اما بسیاری از این مناطق یا در حال حاضر دیگر فاقد توان پذیرش جمعیت کارمند بیشتر هستند یا کاربری مسکونی دارند.

دسته دیگری از مراکز که برای فعالیت مراکز علمی‌ و صنعتی در نظر گرفته شده اند، پارک های علم و فناوری و شهرک های صنعتی هستند. اما این سوال که چطور می توان در محیط مسکونی مستقر شد یا به لیست شرکت‌های مستقر در مراکز مذکور پیوست، همواره مطرح بوده است.

در چنین وضعیتی راه حل چه می‌تواند باشد؟ شرکت‌های دانش بنیان مختلف چگونه می‌توانند در واحدهای مسکونی استقرار پیدا کنند؟ شرایط استقرار شرکت‌ های دانش بنیان در شهرک‌های صنعتی چیست؟ چگونه می‌توان در پارک‌های علم و فناوری استقرار پیدا کرد؟
در این مقاله به صورت تفصیلی به پاسخ این پرسش‌ها پرداخته شده است. شما می‌توانید با مطالعه این مقاله اطلاعات لازم را در این زمینه کسب کنید.

فهرست مطالب:

1. استقرار شرکت‌ های دانش بنیان در واحدهای مسکونی

1.1 شرایط استقرار شرکت‌ های دانش بنیان در واحد‌های مسکونی

2. استقرار شرکت های دانش بنیان در شهرک های صنعتی

3. مشوق‌های توسعه استقرار شرکت‌های دانش بنیان

4. استقرار شرکت های دانش بنیان در پارک های علم و فناوری

5. بزرگ‌ترین پارک علم و فناوری کجاست؟

 

شاید در ابتدا بهتر باشد با کلمه دانش بنیان آشنا شده و بدانید که دانش بنیان یعنی چه؟ 

کلمه دانش بنیان، یک اصطلاح کاربردی پیرامون یک مجوز یا گواهینامه است که توسط معاونت توسعه شرکت‌های دانش بنیان که تحت نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می‌باشد صورت می گیرد و برای یک شرکت بر اساس محصولات و خدمات آن‌ها صادر می‌گردد.

گرفتن مشاوره برای دانش بنیان شدن

استقرار شرکت‌ های دانش بنیان در واحدهای مسکونی

طبق قوانین شهرداری ها، شرکت ها و موسسات باید در املاک اداری یا تجاری استقرار داشته باشند. بنابراین شرکت‌های تولیدی و خدماتی اجازه استقرار در املاک با کاربری مسکونی را ندارند و به ناچار باید هزینه‌های زیادی را بابت استقرار در املاک تجاری پرداخت نمایند.
در راستای کمک به شرکت‌های دانش بنیان برای کاهش هزینه‌های استقرار، یک تفاهم نامه بین معاونت علمی‌ و فناوری ریاست جمهوری و شهرداری تهران منعقد شد که البته در چند وقت اخیر سایر شهرداری های کشور هم، این تفاهم نامه را با معاونت علمی‌ریاست جمهوری امضا کرده اند.

مطابق با قوانین مربوطه، شهرداری تهران این اختیار را دارد که بررسی کند هر ملکی، آیا منطبق بر نوع کاربری تعریف شده در سند، مورد استفاده قرار گرفته است یا خیر. اگر شرکتی بخواهد مغایر با سند ملکی خود، از آن ملک استفاده‌ای غیر از کاربری مسکونی داشته باشد، باید کاربری خود را تغییر دهد.
به عنوان مثال، اگر شرکتی بخواهد یک ملک مسکونی را مورد استفاده اداری قرار دهد، باید تقاضای خود را به شهرداری منطقه اعلام کند و پس از بررسی‌ امکان تغییر کاربری توسط شهرداری منطقه و همچنین پرداخت عوارض تغییر کاربری توسط شرکت مورد نظر، کاربری ملک تعییر می‌کند.

شرایط استقرار شرکت‌ های دانش بنیان در واحد‌های مسکونی

  • در سال 1395 یک تفاهم نامه میان شهرداری تهران و معاونت علمی‌و فناوری ریاست جمهوری منعقد شد که مطابق با آن، شرکت‌های دانش بنیانی که توسط معاونت علمی‌و فناوری ریاست جمهوری معرفی شوند، مشروط بر آن که شاکی خصوصی نداشته و دارای آرای کمیسیون‌های ماده 100 نباشند، به عنوان دفاتر مهندسی اطلاق شده و اجازه فعالیت آن‌ها در مناطق مسکونی، البته در پهنه‌های S و M صادر خواهد شد و متن این تفاهم نامه در همان سال به شهرداری‌های مناطق 22 گانه تهران ابلاغ شد و مطابق با این متن، شرکت‌های دانش بنیان برای فعالیت در مناطق مسکونی، استثناء تلقی خواهند شد.
  •  پیرو بند الف ماده شش قانون جهش تولید دانش بنیان، مصوب 11/02/1401، دفتر شرکت‌های دانش بنیان، به فهرست مصادیق فعالیت‌های مجاز در اماکن مسکونی (مشابه دفتر وکالت، مطب پزشکان و دفتر اسناد رسمی‌و…) اضافه شده است. لذا فعالیت آن دسته از شرکت‌های دانش بنیان که به صورت رسمی‌از طریق معاونت علمی‌و فناوری ریاست جمهوری معرفی شوند، در اماکن مسکونی بلامانع است. شرکت‌های دانش بنیان باید توجه داشته باشند که کاربری ساختمان در این حالت، تغییر نمی‌کند و فقط به شرکت اجازه‌ی فعالیت در کاربری مسکونی داده می‎‌شود. برای بهره مندی از این تسهیلات، شرکت‌های دانش بنیان باید ابتدا منتظر باشند تا اخطاریه رسمی‌از شهرداری را دریافت نمایند. سپس می‎توان نامه‎ای را خطاب به معاونت علمی‌همراه با الصاق اخطاریه مذکور ارسال نمایند تا فرآیند اداری رفع مشکل از طرف مسئولین در این نهاد پیگیری شود. دقت داشته باشید برای استفاده از این خدمت، داشتن پایان کار ساختمان ضروری است و حداکثر استفاده از این تسهیلات ۲۵۰ متر مربع است.
  • شرکت‌های متقاضی جهت دریافت این تسهیلات باید با مراجعه به سامانه reg.daneshbonyan.ir، تقاضای خود را ثبت کرده و فرم‌های مورد نیاز را تکمیل نمایند. پس از بررسی مدارک ارسالی توسط کارشناسان معاونت علمی‌و فناوری ریاست جمهوری، معرفی نامه شرکت به شهرداری تهران ارسال خواهد شد.

یکی از امکانات ویژه مجموعه فن بنیان برای متقاضیان گرامی، به تأخیر انداختن اقدام شهرداری در خصوص استقرار در ساختمان مسکونی تا دریافت تأییدیه است. به عبارت دیگر، کارشناسان ما می توانند شرایطی را فراهم نمایند که شرکت های متقاضی دریافت تأییدیه که اخطاریه شهرداری را دریافت کرده اند، تا چند ماه زمان اضافی از شهرداری بگیرند و مجبور نباشند در این مدت دفتر خود را تخلیه کنند. در این مدت امکان اقدام برای دریافت تأییدیه دانش بنیان وجود دارد و پس از آن می توانید با خیال آسوده از حمایت های موجود برای استقرار استفاده کنید.

مشاوره تخصصی استقرار دانش بنیان فن بنیان

 

استقرار شرکت های دانش بنیان در واحد های مسکونی

استقرار شرکت های دانش بنیان در شهرک های صنعتی

مطابق با مصوبه هیئت وزیران در سال 1394، با موضوع ضوابط استقرار شرکت‌ های دانش بنیان و واحدهای صنایع پیشرفته، شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند با رعایت رده‌های زیست محیطی و به شرط استقرار در یکی از مکان‌های مجاز تعریف شده در این مصوبه، جواز تاسیس و پروانه بهره برداری دریافت کنند.

البته مهم ترین نکته در ارتباط با این مصوبه، رده‌های زیست محیطی مشخص شده در پیوست آن می‌باشد. به عبارتی در حوزه‌های مختلف فناوری، تعیین شده است که هر کدام از فعالیت‌های دانش بنیان، دارای چه رده زیست محیطی‌ای هستند و از آن جا که این رده ها، مبنای استقرار شرکت‌ های دانش بنیان قرار خواهند گرفت، دارای اهمیت بسیار زیادی می‌باشند.

در این رده بندی هفت گانه، هرچه رده زیست محیطی فعالیت شرکت از رده یک به سمت رده هفت، سوق پیدا کند، بایستی میزان فاصله این شرکت از محدوده شهری، افزایش یابد و همچنین، این مصوبه برای شرکت‌های مستقر در شهرهایی است که محدودیت‌هایی برای استقرار آن‌ها نظیر محدودیت شعاع 120 کیلومتری تهران یا 50 کیلومتری اصفهان وجود داشته باشد.
نکته مهم دیگر در این خصوص، مکان‌های مجاز برای استقرار شرکت‌ های دانش بنیان است که با توجه به هر رده زیست محیطی، مکان‌های خاصی را شامل می‌شوند. به عنوان مثال، استقرار شرکت‌های ذیل رده یک زیست محیطی، تنها در مکان‌هایی امکان پذیر است که شامل مناطق کاربری صنعتی و کارگاهی، پارک‌های علم وفناوری، شهرک‌های دانش سلامت، شهرک‌ها و نواحی صنعتی قانونی و مکان‌های صنعتی مجاز می‌شوند و این شرکت‌ها نمی‌توانند در هر منطقه در محدوده شهری استقرار داشته باشند.

همچنین استقرار شرکت‌ها در خارج از این مناطق، بستگی به نوع کاربری ذکر شده در سند ملکی محل مورد نظر دارد. اگر شرکتی قصد دارد در یک ملک عادی خارج از مناطق صنعتی مستقر شود، بایستی کاربری آن ملک، صنعتی و کارگاهی باشد و این کاربری در سند ملکی مربوطه درج شده باشد و همچنین لازم به ذکر است که دریافت پروانه بهره برداری در املاک دارای کاربری‌های مسکونی و اداری، به هیچ عنوان امکان پذیر نبوده و این شرکت‌ها برای اخذ پروانه بهره برداری، بایستی در مکان‌های مجاز استقرار داشته باشند.

طی مذاکرات انجام گرفته میان معاونت علمی‌ و فناوری ریاست جمهوری و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، در راستای توسعه استقرار شرکت‌های دانش بنیان، این سازمان مشوق‌هایی را جهت بهره برداری از زمین، اعیانی و تاسیسات شرکت‌ها و نواحی صنعتی و شهرک‌های فناوری درنظر گرفته است.


همچنین در فن بنیان می‌خوانید:

همه چیز در مورد مشاوره دانش بنیان

صفر تا صد ثبت شرکت دانش بنیان


مشوق‌های توسعه استقرار شرکت‌های دانش بنیان

  • بر این اساس، شرکت‌های دانش بنیان، مخترعان و شتاب دهنده‌های فناوری از 10 درصد مشوق نسبت به کل قرار داد حقوق انتفاع برخوردار خواهند شد. علاوه بر این می‌توانند قدرالسهم بخش نقدی موضوع قرارداد خود را در مناطق توسعه یافته به میزان 20 درصد و در مناطق کمتر توسعه یافته به میزان 10 درصد پرداخت کنند.
  •  همچنین اجاره بهای دفاتر تحت قرارداد شرکت‌های دانش بنیان و فناوری، در مراکز خدمات فناوری و کسب و کار ایجاد شده در سطح کشور در سال اول استقرار در صورتی که فعالیت اثربخش داشته باشند، مشمول مشوق خواهد شد.

 

شرکت‌های دانش بنیان با مراجعه به بخش جواز تاسیس و پروانه بهره برداری در سامانه دانش بنیان و ارسال تقاضا از طریق کارپوشه می‌توانند درخواست خود را ثبت نمایند. در نهایت، شرکت‌های مجاز توسط دبیرخانه کارگروه به سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و حفاظت محیط زیست استان مربوطه معرفی می‌شوند.

فرآیند اداری پس از این مرحله چندان طولانی نیست، اما باید حتماً مدارک خود را به صورت تمام و کمال و با دقت به جزئیات مد نظر این سازمان‎‌ها تهیه کرده باشید. برای اطلاع از چگونگی انجام این کار می‎توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

مشوق‌های توسعه استقرار شرکت‌های دانش بنیان

استقرار شرکت های دانش بنیان در پارک های علم و فناوری

همان طور که گفتیم، بخشی از حمایت های این حوزه صرف استقرار در ساختمان های مسکونی و همچنین استقرار در شهرک های صنعتی می شود. حمایت های مسکونی در نقاط مختلف ایران تا چند وقت پیش فراگیر نشده بود و صرفا محدود به دو شهر تهران و مشهد می شد که البته در حال حاضر در سراسر استان های کشور اجرایی می شود. در راستای کمک به بحث استقرار شرکت های دانش بنیان، پارک‌های علم و فناوری در استان‌های مختلف اقدام به واگذاری دفاتر به شرکت‌های دانش بنیان نموده‌اند.

حمایت‌های گسترده و متنوع پارک‌های علم و فناوری از شرکت‌های مستقر در این مراکز، باعث استقبال بسیاری از شرکت‌ها از جمله شرکت‌های دانش بنیان برای استقرار در این مراکز شده است.

با توجه به درخواست‌های زیاد برای استقرار در پارک‌های علم و فناوری، این مراکز اولویت خود برای واگذاری دفاتر و زمین‌های پارک‌های علم و فناوری را منوط به دارا بودن مجوز دانش بنیان از معاونت علمی‌و فناوری ریاست جمهوری کرده‌اند. البته لازم به ذکر است که داشتن تائیدیه دانش بنیان تنها یکی از شروط لازم برای استقرار در این مراکز است و الزاماً به این معنا نیست که به صرف داشتن این تأییدیه می‎توانید برای استقرار اقدام نمایید. در این خصوص برای اطلاعات بیشتر می‎توانید با همکاران ما تماس بگیرید.

بزرگ‌ترین پارک علم و فناوری کجاست؟

پارک فناوری پردیس به عنوان بزرگ‌ترین پارک فناوری منطقه‌ی غرب آسیا یکی از این مراکز است که سالیانه درخواست‌های زیادی برای استقرار در آن، ثبت می‌شود. این پارک به عنوان یکی از سازمان‌های زیرمجموعه‌ی معاونت علمی‌ و فناوری ریاست جمهوری اسلامی‌ایران عمل کرده و مدیریت آن بر عهده یک ترکیب هیئت امنای ۱۴ نفره متشکل از نمایندگان وزارتخانه‌ها، مراکز علمی‌و دانشگاه‎های برتر کشور است.

طبق مطالعات صورت گرفته، بین پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد با رشد اقتصادی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. همچنین، با افزایش یک درصدی شرکت‌های دانش بنیان، مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری، رشد اقتصادی ایران بهبود یافته است. بنابراین ایجاد شرکت‌های دانش بنیان و تلاش در جهت استقرار شرکت‌ های دانش بنیان در پارک‌ علم و فناوری، می‌تواند تضمین‌کننده‌ توسعه اقتصادی کشور باشد.

تسهیلات و حمایت‎‌های متنوع و گسترده‎ای در این فضا به شرکت‎های فعال عرضه می‎شود که از جمله آنها می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • معافیت مالیات عملکرد
  • معافیت مالیات حقوق کارمندان
  • صدور مجوز فناوری
  • اعزام شرکت‌ها به نمایشگاه‌های خارجی

در مجموع:

بحث جانمایی دفاتر کاری شرکت ها یک چالش دائمی‌برای تمام فعالان اقتصادی است. این امکان که در محل یک ساختمان مسکونی بتوان مجوز استقرار دریافت کرد از سال های گذشته یکی از خواسته های اصلی برای رشد تجارت و توسعه اقتصاد کشور بوده است اما تاکنون طرحی وجود نداشته است که بتواند نیازهای موجود در این زمینه را به شکل مطلوب برطرف نماید.

این همان کاری است که طرح حمایت های دانش بنیان در اختیار شرکت های تحت پوشش خود قرار داده و با همکاری معاونت علمی‌و فناوری ریاست جمهوری و شهرداری، این امکان فراهم شده است. گرچه در ماه های گذشته این مجوز تنها برای دو شهر تهران و مشهد صادر شده بود اما در حال حاضر با توسعه این طرح، شاهد اختصاص این حمایت به سایر شهرها و استان های کشور نیز هستیم. لازم به ذکر است که علاوه بر بحث استقرار در ملک مسکونی، استقرار در شهرک های صنعتی و پارک های علم و فناوری نیز به عنوان گزینه پیشنهادی مطرح می گردد.

به این مطلب امتیاز دهید
فرم درخواست مشاوره

برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.