برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.
طبق گفته های دکتر تورج امرایی، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، بیش از ۶۰۰ شرکت دانشبنیان در صادرات فعال هستند و معاونت علمی فناری ریاست جمهوری با راهاندازی آزمایشگاههای مرجع و خانههای نوآوری، برنامههایی برای رفع موانع صادرات و توسعه بازارهای جهانی در دستور کار دارد.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در مصاحبه ای اعلام کرد: صادرات کل شرکتهای دانشبنیان کشور نزدیک به ۲.۵ میلیارد دلار است که از این میزان، حدود ۵۵۰ میلیون دلار سهم صادرات محصولات شرکت های دانشبنیان است. در حال حاضر، حدود ۶۰۰ شرکت دانشبنیان بهصورت فعال در حوزه صادرات فعالیت دارند.
دکتر امرایی یکی از بزرگترین موانع صادرات شرکتهای دانشبنیان را محدودیتهای بانکی و مالی بینالمللی عنوان کرد و گفت: این محدودیتها موجب دشواری در انجام تراکنشهای مالی شرکتها و ورود آنها به بازارهای جهانی شده است. معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان به چالشهای اخذ تأییدیهها و استانداردهای بینالمللی نیز اشاره کرد و افزود: برای صادرات کالا، شرکتها باید هم تأییدیهها و مجوزهای معتبر بینالمللی و هم استانداردهای کشور مقصد را رعایت کنند. این فرآیند نسبت به صدور مجوزهای داخلی متفاوت و پیچیدهتر است و یکی از موانع اصلی شرکتها محسوب میشود.
وی ادامه داد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای رفع این مشکل، حمایت از شرکتها در فرآیند اخذ تأییدیههای بینالمللی و ثبت کالا در کشورهای هدف را در دستور کار قرار داده و با همکاری سازمانهای مرتبط، این روند را تسهیل میکند. دکتر امرایی با اشاره به راهاندازی آزمایشگاههای ملی مرجع در حوزههای مختلف مانند صنایع غذایی و انرژی افزود: این آزمایشگاهها به سنجش کیفیت کالاهای دانشبنیان کمک کرده و موجب افزایش اعتماد در بازارهای صادراتی میشوند. هدف این است که تعداد این آزمایشگاهها به ویژه در حوزههایی که نقطه قوت صادرات هستند، افزایش یابد.
معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان همچنین به مشکل دشواری در برقراری ارتباط موثر با بازارهای هدف اشاره کرد و گفت: برای رفع این چالش، معاونت علمی اقدام به راهاندازی خانههای نوآوری و فناوری موسوم به (IHIT) در کشورهای هدف کرده است. این خانهها فضایی را فراهم میکنند تا شرکتهای دانشبنیان بتوانند با مخاطبان بازارهای خارجی ارتباط برقرار کرده و فرآیند صادرات خود را تسهیل کنند.
وی در معرفی وضعیت کلی شرکتهای دانشبنیان، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان اعلام کرد: در کشور بیش از ۱۰ هزار و ۲۰۰ شرکت دانشبنیان فعال وجود دارد که ۶۷ تا ۷۰ درصد آنها شرکتهای نوپا با فروش سالانه کمتر از ۷ میلیارد تومان هستند. سایر شرکتها، فناورانی با نفوذ دانش بالای ۵۰ درصد هستند که در رده شرکتهای برتر دانشبنیان قرار میگیرند.
برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.