ثبت نام دانش بنیان

ثبت نام دانش بنیان

اگر مقالات دیگر ما را در فن بنیان دنبال کرده باشید، حتما تا الان آموخته اید که در فرآیند دریافت گواهی دانش بنیان خبری از ثبت شرکت دانش بنیان نیست و در حقیقت با ثبت نام مجموعه و گذراندن مراحل آن است که می توانید این تأییدیه را بدست آورید. در این مطلب تلاش می کنیم مراحل انجام این کار را با جزئیات بیشتر با شما در میان بگذاریم تا برای رسیدن به تأییدیه مورد نظر مسیر راحت تری پیش رو داشته باشید. پس خوشحال می شویم که ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.

 

سامانه ثبت نام دانش بنیان

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای ارتباط با شرکت ها یک سامانه آنلاین تدارک دیده است که هر شرکت خصوصی در سطح کشور، با داشتن کد ملی خود می تواند در آن ثبت نام کند. از آنجایی که کد ملی شرکت های حقوقی تنها پس از به اتمام رسیدن مراحل ثبت آنها بدست می آید، بنابراین تنها با اتکا به همین نکته می توان مطرح کرد که هیچ شرکتی از بدو تأسیس نمی تواند به عنوان مجموعه دانش بنیان ثبت شود.

تمام فرآیندهای مربوط به دانش بنیان شدن مستقیما از این کارتابل عبور می کنند. شما هم برای بارگذاری اولیه اطلاعات محصولات، هم برای درخواست بهره مند شدن از حمایت ها و امتیازات دانش بنیان و هم برای دریافت مستقیم نامه ها، بخشنامه ها و اطلاعیه های معاونت علمی نیاز دارید در این سامانه حضور داشته باشید. به عبارت دیگر، ثبت نام در کارتابل شرکت های دانش بنیان بخش جدایی ناپذیر فرآیند دریافت تأییدیه است و بنابراین نمی توان از کنار آن به راحتی عبور کرد. در ادامه مراحل انجام این کار را برایتان شرح می دهیم.

 

مراحل ثبت نام دانش بنیان

به صورت کلی می توان در سه مرحله کار ثبت نام دانش بنیان را در سامانه اختصاص یافته به این امر توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام داد:

  1. ثبت نام اولیه
  2. ارزیابی
  3. بررسی اطلاعات در کمیته های داخلی

نظر به اهمیت این فرآیند برای دریافت تأییدیه و دشواری هایی که شرکت های متقاضی به خصوص در مرحله ثبت نام اولیه با آنها روبرو می شوند، در ادامه هر کدام از این مراحل را با تفصیل بیشتر مورد بحث قرار می دهیم.

ثبت نام اولیه

ثبت نام در سامانه کار دشواری نیست، اما بدون دریافت تأییدیه کارتابل آن عملا برای عموم شرکت ها کاربرد چندانی هم ندارد. برای بهره برداری از خدمات آن، باید یک محصول یا خدمت را به عنوان خروجی مجموعه خودتان در کارتابل به ثبت برسانید و در خصوص ویژگی ها، حوزه استفاده و سطح فناوری آن توضیح بدهید. این گام را اغلب اولین مرحله در ثبت نام دانش بنیان می دانند که به نام ثبت نام اولیه هم شناخته می شود. کارتابل به صورت استاندارد شامل تعدادی فضای خالی برای انتخاب دسته بندی حوزه فعالیت (مانند پزشکی، فناوری اطلاعات و کشاورزی)، نوع محصول، دسته بندی محصول بر اساس فهرست کالا و خدمات دانش بنیان و در نهایت مشخصات کلی مجموعه می باشد. تکمیل صحیح این فرم در هر یک از این موارد نیازمند درک کافی از فرآیند دریافت تأییدیه است و بسیاری از متقاضیان در همین مرحله به مشکل برخورد می کنند.

گرچه برای مثال انتخاب حوزه فعالیت چندان دشوار نیست، اما انتخاب دسته بندی محصول بر اساس فهرست کالا و خدمات می تواند برای بسیاری از افراد با اطلاعات محدود، چالش آفرین باشد. فهرست مذکور شامل چند هزار محصول و خدمت متفاوت است که از نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به صورت بالقوه می توانند تأییدیه دریافت کنند و در صورتی که محصول شما جزو زیردسته های آن قرار بگیرد، مسیر به مراتب راحت تری را در مقایسه با کالاها و خدماتی خواهید داشت که در فهرست حضور ندارند. متقاعد کردن بازرسان و ارزیابان معاونت در وضعیت دوم نیازمند سطح فناوری و توانایی ارائه قابل توجهی است و بسیاری از مجموعه های متقاضی با آن به مشکل جدی برخورد می کنند.

در خصوص ویژگی ها و مشخصات کلی شرکت هم ممکن است برایتان سوال پیش آمده باشد. این مشخصات شامل مواردی مثل تاریخ ثبت شرکت، تعداد پرسنل (به خصوص پرسنل بخش تحقیق و توسعه)، اظهارنامه مالیاتی سال آخر فعالیت و میزان درآمد حاصل از محصول یا خدمتی که برای آن تأییدیه درخواست کرده اید خواهد بود. این اطلاعات در زمانی لازم می شوند که بتوانید تأییدیه را دریافت کنید و معاونت علمی قصد دارد به کمک آنها نوع گواهی شما را مشخص کند. برای مثال، در صورتی اظهارنامه مالیاتی و درآمد حاصل از محصول نداشته باشید، معاونت شما را در دسته شرکت های نوپا قرار می دهد. برای درک بهتر معنای این دسته بندی بهتر است نیم نگاهی به انواع شرکت های دانش بنیان در فن بنیان بیاندازید.

 

ارزیابی اطلاعات ارسال شده

پس از ثبت نام اولیه، وارد پروسه ارزیابی می شوید. معاونت علمی به سراغ بررسی اطلاعاتی می رود که از شما دریافت کرده است و در صورتی که توان بالقوه شما مورد تأیید قرار بگیرد وارد مرحله بعد می شوید. این قسمت به علت عدم آشنایی عمومی با فرم ها و مدارک این حوزه، بیشترین حجم رد شدن مجموعه ها را به دنبال دارد و بسیاری از شرکت ها به دلیل آن که استانداردهای معمول ثبت نام در این سامانه را نمی دانند، در باتلاق این مرحله به دام می افتند. متاسفانه نهادهای مسئول هم در این زمینه آموزش یا دستورالعمل جامعی ارائه نمی کنند و در نتیجه بسیاری از اوقات، بدون کمک یک مشاور باتجربه گذشتن از این قسمت کار دشواری خواهد بود.

در صورتی که بتوانید از ثبت نام اولیه عبور کنید، در فرآیند ارزیابی معاونت علمی یک کارگزاری در سطح کشور را انتخاب کرده و از طریق آن یک ارزیاب به شما اختصاص می دهد. کار ارزیاب این است که با شما ارتباط بگیرد و به روش های مختلف به بررسی محصول یا خدمت بپردازد تا انطباق آن با اطلاعات ارائه شده را تأیید نماید. این فرآیند بسته به پیچیدگی محصول، می تواند به صورت حضوری یا آنلاین پیش برود و تا سقف سه ماه هم به طول بیانجامد. در نهایت پس از گرفتن تأیید ارزیاب نیز وارد مرحله نهایی می شوید.

 

بررسی اطلاعات در کمیته های داخلی

مرحله نهایی ثبت نام و دریافت گواهی شامل بررسی اطلاعات اولیه و گزارش ارزیابی در کمیته های داخلی نهادهای مسئول است و کار خاصی برای آن نیاز نیست انجام بدهید. در صورتی که کمیته های داخلی هم تأیید کنند، پس از چند روز تا چند هفته گواهی شما صادر شده و در فهرست شرکت های دانش بنیان قرار می گیرید. از این زمان می توانید برای دریافت تسهیلات، بهره گیری از حمایت ها و به کارگیری امتیازها اقدام کنید.

 

ثبت درخواست دانش بنیان

همان طور که گفتیم، بسیاری از شرکت ها در همان بدو ثبت نام در سامانه دانش بنیان و در زمان وارد کردن اطلاعات و پر کردن فرم های مربوط به محصول، با چالش های جدی روبرو می شوند و اکثر مواقع این مرحله را می توان به باتلاقی برای پیشروی در دریافت گواهی تشبیه کرد. برای گذر از این مرحله و پس از آن دست و پنجه نرم کردن با ارزیابی، مجموعه فن بنیان خدمات خود را به صورت کامل در اختیار هموطنان عزیز و متقاضیان دریافت تأییدیه قرار می دهد. کارشناسان ما می توانند خدماتی مثل تخمین پتانسیل محصول، کمک به توسعه محصول و مشاوره در فرآیند ثبت نام تا دریافت تأییدیه را به شما ارائه نمایند و در صورتی هم که گواهی کسب شود، می توانیم برای دریافت خدمات و تسهیلات راه را برایتان هموار کنیم. پس همین امروز با ما تماس بگیرید تا بتوانید از تیمی از کارشناسان باتجربه و مجرب برای این امر استفاده کنید.

مقالات مرتبط

فرم درخواست مشاوره

برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.

4 نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.