پلیمرهای متعددی در کشورمان برای اهداف عمومی و صنعتی استفاده می شوند. بر کسی پوشیده نیست که این مواد مصنوعی امروزه در برخی حوزه ها کاملا بی رقیب هستند و بدون حضور آنها بسیاری از تولیدکنندگان با مشکلات جدی روبرو می شوند. بنابراین هر فعالیتی که در راستای بهبود کیفیت و کارایی پلیمرها انجام شود می تواند برای کشور آثار مثبت گوناگونی به همراه داشته باشد. طبیعتاً شرکت های دانش بنیان هم پیشتاز این فعالیت ها هستند. با ما در این مطلب در فن بنیان همراه باشید تا با نقش آنها در شیمی پلیمر و تولیدات آن بیشتر آشنا شوید.
گرچه امروزه شیمی پلیمر بخش جدایی ناپذیر از صنایع و زندگی عموم مردم ایران شده است و تولیدات آن را می توانید در جای جای جامعه مشاهده کنید، اما همیشه این طور نبوده است و این علم را می توانیم علم بسیار جوانی در کشورمان بدانیم. آغاز مطرح شدن شیمی پلیمر در ایران را می توان دهه 50 شمسی دانست، زمانی که دانشگاه ها کم کم در رشته شیمی به این شاخه جدید توجه نشان دادند.
در ابتدا تنها گروه های کوچک و جدا افتاده ای در دانشکده های سطح ایران (مثل دانشکده شیمی دانشگاه امیرکبیر) به این حوزه می پرداختند و علم پلیمر چندان فراگیر نبود. اما این امر در فضای دانشگاهی با فعالیت های دکتر علی اکبر انتظامی تغییر کرد. دکتر انتظامی استاد برجسته مهندسی شیمی و پلیمر دانشگاه تبریز بود که بعضاً از ایشان به عنوان پدر علم پلیمر ایران نام می برند.
با گسترش فعالیت در محیط های دانشگاهی، کم کم صنایع هم متوجه کاربردهای پلیمرها برای رفع نیازهایشان شدند. قطعاتی که پیش از این با فلز ساخته می شدند حالا به کمک پلیمر به راحتی و با هزینه به مراتب کمتر تولید می شد. از بسته بندی های کارخانه ای تا قطعات خطوط تولید به مرور به این ترکیب های شیمیایی مجهز شدند و دیری نپایید که پلیمرها در سطح جامعه ایران پرطرفدار شدند.
شبیه به همین مسیر در سطح بین الملل هم طی شده است. نکته اینجاست که علم پلیمر جای پیشرفت فراوانی دارد، تا آنجا که هر روز فرمولاسیون های جدید برای موادی با خواص برتر نسبت به پیشینیان آنها ارائه می شود. با این حساب مجموعه هایی که در این زمینه کار می کنند در لبه رشد فناوری قرار دارند. این موضوع می تواند فرصت فوق العاده ای برای پیشرفت علمی و اقتصادی فراهم کند و همین موضوع مورد توجه طرح دانش بنیان قرار گرفته است.
طرح دانش بنیان به حوزه های مختلف فناوری توجه دارد و با بروزرسانی های چند ساله، کم کم گستره وسیعی از شرکت ها را تحت چتر حمایتی خود گرفته است. از آنجایی که شیمی پلیمر هم جزو حوزه های مترقی علم شیمی در سطح جهانی به حساب می آید، عجیب نیست که ببینیم بخشی از حمایت ها در این حوزه به این شاخه از علم اختصاص پیدا کرده است. انتظار می رود با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری به عنوان متولی این طرح، پیشرفت های قابل توجهی در زمینه پلیمرسازی در کشور شاهد باشیم.
در فهرست کالا و خدمات دانش بنیان، معاونت علمی ریاست جمهوری دسته ای از محصولات را تحت نام «مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری های شیمیایی» دسته بندی کرده است. این محصولات شامل انواع پلیمرها و کامپوزیت ها هم می شوند و بنابراین از این طریق می توانید متوجه شوید که شرکت های دانش بنیان در حوزه پلیمر چه کارهایی انجام می دهند.
البته باید دقت داشته باشید که حضور یک محصول در فهرست به معنای تولید کنونی آن نیست، بلکه بحث می کند که به صورت بالقوه شرکت هایی که دانش بنیان می شوند، چنین تولیداتی را در اختیار صنایع کشور قرار می دهند تا از خروج ارز از کشور جلوگیری کنند یا به ارزآوری بپردازند.
شرکت های دانش بنیان در زمینه پلیمر و تولید آن خدمات زیر را در اختیار شرکت ها و صنایع قرار می دهند:
جمع بندی
در این مطلب در مجموعه فن بنیان گریزی به حوزه شیمی پلیمر زدیم و بحث کردیم که شرکت های دانش بنیان به صورت بالقوه چه محصولاتی را در اختیار صنایع و شرکت های فعال در این حوزه قرار می دهند. در صورتی که می خواهید بر اساس چنین محصولاتی تأییدیه دانش بنیان دریافت کنید، فن بنیان خوشحال می شود که خدمات خود را در اختیار شما قرار دهد.
سابقه طولانی در کمک به دانش بنیان شدن شرکت ها، دسترسی به متخصصان برای مشاوره حرفه ای و اطلاع از ریز و درشت جزئیات دریافت این تأییدیه تضمین می کند که بتوانیم در این مسیر به شما کمک کنیم. تنها کافی است با ما تماس بگیرید تا در این خصوص اطلاعات تکمیلی را در اختیار شما قرار بدهیم.
برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.