استعلام شرکت های دانش بنیان مسئله ای است که اگر در این حوزه فعالیت می کنید یا تمایل دارید که بدانید کدام شرکت ها دانش بنیان هستند و یا همچنین شرکت های دانش بنیان فعالیت کننده در یک حوزه را بشناسید، باید با روش استعلام دانش بنیان بودن شرکت ها آشنا باشید که در این مطلب قصد داریم را روش استعلام دانش بنیان را به شما عزیزان به طور کامل را راهنمای تصویری آموزش دهیم، پس حتما تا انتها این مطلب همراه ما باشید.
شایان ذکر است که کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانش بنیان مرجع رسمی استعلام شرکت های دانش بنیان در ایران است. این کارگروه زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری میباشد.
فهرست بروز شرکت های مورد تایید کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان در آدرس اینترنتی pub.daneshbonyan.ir قابل مشاهده است که این آدرس اینترنتی، زیرمجموعه ای از سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می باشد. برای استعلام دانش بنیان بودن یک شرکت، می توان از طریق جست و جوی نام ثبتی شرکت یا شناسه ملی، در این فهرست اقدام کرد. در تصاویر زیر می توانید روش استعلام دانش بنیان بودن شرکت ها را مشاهده کنید.
روش استعلام دانش بنیان بودن شرکت ها به سادگی قابل انجام است که در ادامه به بررسی و آموزش تصویری روش این کار خواهیم پرداخت، بنابراین با ما همراه باشید:
📌 مرحله اول: در ابتدا باید وارد سایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به آدرس اینترنتی pub.daneshbonyan.ir شوید.
📌 مرحله دوم: در این مرحله باید نام شرکت مورد نظر یا شناسه ملی آنرا جستجو کنید، بنابراین اگر شرکت مورد نظر شما دانش بنیان باشد و به عنوان یک شرکت دانش بنیان ثبت شده باشد، باید در این لیست نام آنرا به همراه شناسه ملی و حوزه فعالیت مشاهده کنید.
📌 مرحله سوم: در این مرحله می توانید حوزه فناوری مورد نظر خود را انتخاب کرده و تمامی شرکت های دانش بنیانی که در این زمینه فعالیت می کنند را مشاهده فرمایید. با این روش می توانید تمامی شرکت های دانش بنیان ثبت شده در حوزه مورد نظر خود را پیدا کنید.
📌 مرحله چهارم: در این روش امکان این را دارید که تمامی شرکت های دانش بنیان را با توجه به استان مورد نظر خود مشاهده فرمایید. شما می توانید این فیلتر ها را با هم دیگر انتخاب کنید تا بتوانید خیلی دقیق و راحت به شرکت مورد نظر خود برسید.
📌 مرحله پنجم: در این قسمت می توانید مجوز دانش بنیان شرکت را انتخاب کرده و تمامی شرکت هایی که با این مجوز ها در حال فعالیت هستند را مشاهده فرمایید. شرکت های دانش بنیان بر اساس نوع مجوز به سه نوع: نوپا، نوآور و فناور تقسیم بندی می شوند.
📌 مرحله ششم: با استفاده از دکمه قرار داده شده در این قسمت می توانید تمامی شرکت هایی که در مراحل قبل انتخاب کرده اید را به صورت فایل اکسل خروجی بگیرید. در این خروجی تمامی اطلاعات شرکت های دانش بنیان قرار داده شده است.
📌 مرحله هفتم: با استفاده دکمه ای که در عکس زیر مشاهده می کنید، می توانید اطلاعات یک شرکت ها مشاهده کرده و آنرا به صورت فایل PDF دانلود کنید یا پرینت بگیرید.
در قسمت انتهایی همین وب سایت می توانید آخرین اطلاعات مربوط به شرکت های دانش بنیان ثبت شده را مشاهده کنید، همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید تا مهرماه سال 1403 حدود 10155 شرکت دانش بنیان به ثبت رسیده است که نام و اطلاعات هر کدام در این فهرست وجود دارد، در تصویر زیر می توانید تعداد شرکت های دانش بنیان ثبت شده به تفکیک نوع را مشاهده کنید.
نام شرکت: اسم ثبتی شرکت در اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری در این قسمت نمایش داده می شود.
شناسه ملی: شناسه ملی هر شرکت از یازده رقم تشکیل شده است و مختص به خود آن شرکت است و از زمان ثبت شرکت تا انحلال شرکت و حتی بعد از آن نیز تغییر نخواهد کرد . با استفاده از شناسه ملی، می توان اطلاعات کلی از شرکت ثبت شده بدست آورد.
نوع مجوز دانش بنیان: گواهی تأییدیه دانش بنیان بسته به محصول یا خدمت ارائه شده، انواع گوناگونی دارد که شامل نوپا نوع1، نوپا نوع2، نوپا نوع3، تولیدی نوع1، تولیدی نوع2، تولیدی نوع3 می باشد.
استان: این گزینه برای دسته بندی شرکت های دانش بنیان بر اساس استان اصلی محل فعالیت آن ها استفاده می شود.
حوزه فناوری: حوزه های فعالیتی که شرکت های دانش بنیان در آن ها موفق به دریافت تأییدیه می شوند شامل ۹ حوزه مختلف است.
تاریخ تأیید: بر اساس تاریخ تأیید نیز می توان ترتیب فهرست را تغییر داد. این گزینه برای بررسی تعداد شرکت های تأیید شده در هر بازه زمانی یا دریافت اطلاعات آخرین شرکت های تأیید شده استفاده می شود.
شماره تماس شرکت: شامل شماره ثابت شرکت می باشد.
برخی افراد از اطلاعات نمایش داده شده و بودن آنها در دسترس عموم ابراز نگرانی میکنند. توضیحات مربوط به شرکت ها و ارتباط با آنها بسیار کلی هستند و هیچ مطلب کاملی درباره محصول و جزئییات آن نمایش داده نمیشود بنابراین از این بابت هیچگونه نگران نباشید.
اطلاعات در این وبسایت همواره با توجه به ثبت شدن شرکت های دانش بنیان، به روز رسانی میشوند و موارد کلی دیگری از جمله آمار به روز نوع شرکت های دانش بنیان بر اساس حوزه فعالیت طی سالهای آتی نمایش داده میشود. این شرکت ها بر اساس 9 حوزه ی فناوری مانند اطلاعات و نرم افزار، کشاورزی، برق و الکترونیک، ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته، دارو و درمان و فناوری شیمیایی… نمایش داده میشوند.
انتخاب حوزه ی فناوری درست و ورود به دنیای دانش بنیان با آگاهی ودانش کامل شرط اول در گذر از مراحل صلاحیت و اخذ گواهی دانش بنیان می باشد. در فن بنیان، کارشناسان و پشتیبانان حرفه ای ما با داشتن سالها تجربه و سابقه کار درخشان، علاوه بر مشاوره عمومی، به شما در زمینه های تخصصی، مشاوره میدهند.
جمع بندی
استعلام شرکت های دانش بنیان تنها یک روش دارد و از وب سایت رسمی فناوری ریاست جمهوری امکان پذیر می باشد که به طور کامل در این مقاله همراه با تصویر توضیح داده شد. شرکت های دانش بنیان برای آنکه بتوانند از حمایت های ویژه که برای این شرکت ها در نظر گرفته شده است بهره ببرد، باید ابتدا به تایید سازمان فناوری ریاست جمهوری برسند و نام آنها در این لیست قرار بگیرد تا بتوانند برای دریافت حمایت های مورد نظر درخواست دهند، در این مطلب سعی کردیم تا به طور کامل و دقیق روش استعلام دانش بنیان بودن شرکت ها را بررسی کنیم، در صورت داشتن هر گونه سوال و ابهام می توانید سوال خود را در دیدگاه ها از ما بپرسید تا کارشناسان فن بنیان پاسخگوی سوالات شما عزیزان باشند.
برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.
سلام وقت بخیر
برای استعلام شرکت های دانش بنیان فقط میشه از طریقی که فرمودید اقدام کرد؟
سلام حسین جان
بله، فعلا این روش بهترین راه برای استعلام دانش بنیان بودن شرکت ها می باشد.
سلام و عرض ادب
این سایتی که بهش لینک دادین برای استعلام معتبره؟ راه دیگری برای استعلام وجود نداره؟
سلام حسین جان،
بله این سایت معتبر شرکت های دانش بنیان هست و تنها راه استعلام دانش بنیان بودن شرکت ها از طریق این وب سایت امکان پذیر می باشد.
سلام
مرسی از توضیحاتی که دادین
میخواستم بدونم که میشه چندتا از شرکت هارو با هم انتخاب کرد و سپس به صورت فایل اکسل دانلود کرد؟ آیا امکان این کار وجود داره؟
سلام رضا جان
بر اساس آموزش های داده شده، شما می توانید با استفاده از فیلتر های بالای صفحه، مواردی همچون استان، نوع شرکت و حوزه فناوری را انتخاب کنید، با انتخاب این موارد تمامی شرکت هایی که این مشخصات را داشته باشند در جدول پایین به نمایش در می آیند که می توانید از گزنیه دانلود و اکسل استفاده نمایید و تمامی این شرکت ها را به صورت یک فایل اکسل روی سیستم خودتون ذخیره کنید.
سلام
میخواستم تشکر کنم از بابت اینکه با تصویر روش استعلام گرفتن شرکت های دانش بنیان را نشون دادین،
مرسی از سایت خوبتون
سلام دوست عزیز
خوشحالم که مطالب براتون مفید بوده.