دسته بندی


محبوب ترین مقاله ها


ساختار سازمانی شرکت‌های دانش بنیان
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

برای بسیاری از کسانی که با خصوصیات شرکت های دانش بنیان آشنایی ندارند، اینکه ...

حمایت های بیمه ای از شرکت های دانش بنیان
۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

مزایای متعددی در دریافت تأییدیه دانش بنیان وجود دارد که هر کدام از جنبه ...

وام کم بهره و وام های دانش بنیان
۱۶ اسفند ۱۴۰۲

یکی از خدماتی که تحت حمایت به شرکت های دانش بنیان عرضه می‌شود، وام ...

هزینه ثبت شرکت دانش بنیان
۵ اسفند ۱۴۰۲

فرض کنید از پرسنل یا موسسان یک شرکت هستید در خصوص طرح دانش بنیان ...

فرآیند استخدام شرکت دانش بنیان
۲ اسفند ۱۴۰۲

برای بسیاری از کسانی که با حمایت ها و طرح های پیرامون شرکت های ...

مالیات شرکت های دانش بنیان
۱ اسفند ۱۴۰۲

مالیاتی که دولت ها از فعالان اقتصادی خصوصی دریافت می‌کند، یکی از مهمترین منابع ...

برچسب ها


امتیاز و ضمانت نامه شرکت‌ های دانش بنیان در مناقصات

امتیاز و ضمانت نامه شرکت‌ های دانش بنیان در مناقصات

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همراه با صندوق نوآوری و شکوفایی، حمایت‌های گسترده و متنوعی را از شرکت‌های دانش بنیان انجام می‌دهند تا با کاهش دغدغه‌ها و موانع پیش روی این شرکت‌ها، مسیر را برای تولید و توسعه هر چه بهتر محصولات دانش بنیان هموار نمایند. ما در این مقاله صدور ضمانت نامه شرکت های دانش بنیان و مهم‌ترین امتیازات شرکت‌های دانش بنیان در مناقصات را شرح خواهیم داد.

با فن بنیان همراه باشید:

 

اگر کنجکاو هستید بدانید که دانش بنیان چیست و شرکت های دانش بنیان چه شرکت هایی هستند به مقاله ” شرکت دانش بنیان چیست و انواع آن کدام است؟” مراجعه نمایید.

ضمانت نامه شرکت‌ های دانش بنیان در مناقصات

در حال حاضر، 110 برنامه حمایتی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت‌های دانش بنیان تعلق می‌گیرد که یکی از این حمایت‌ها، اعطای امتیاز در مناقصات است. کمک هزینه خرید، تکمیل و ارسال اسناد مناقصه و کمک هزینه کارمزد صدور ضمانت نامه شرکت های دانش بنیان در مناقصه توسط بانک‌های داخلی یا بین المللی از دیگر حمایت‌های مربوط به مناقصات شرکت‌های دانش بنیان است.
پرداخت 70درصد از هزینه‌های خرید، تکمیل و ارسال اسناد مناقصه تا سقف 100 میلیون ریال برای دو مناقصه در سال و همچنین 70درصد از کارمزد صدور ضمانت نامه شرکت های دانش بنیان در مناقصه توسط بانک‌های داخلی یا بین المللی تا سقف 200 میلیون ریال برای دو مناقصه در سال از حمایت‌های قابل ارائه به شرکت‌های دانش بنیان توسط معاونت علمی و فناری و صندوق نوآوری و شکوفایی می‌باشد.
براساس قانون جهش تولید دانش بنیان، محصولات راهبردی دانش بنیان، بار اول از مناقصات دستگاه‌های اجرایی برای فروش معاف می‌شوند، یعنی محصولی که در کشور وجود نداشته و برای نخستین بار توسط شرکت‌های دانش بنیان ارائه شوند، دستگاه‌های اجرایی در مناقصات خود، موظف به خرید آن بدون هیچ گونه تشریفات مناقصه‌ای هستند.
شرکت‌های دانش بنیان متقاضی حمایت مناقصه می‌توانند برای استفاده از این خدمت به سامانه Bizservices.ir مراجعه و درخواست خود را ثبت نمایند.

مشاوره شرکت های دانش بنیان فن بنیان

 

همچنین در فن بنیان می‌خوانید:

نحوه ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان چگونه است؟

حقوق و مزایای ثبت شرکت دانش بنیان 

 

امتیاز شرکت های دانش بنیان در مناقصات

صدور ضمانت نامه شرکت‌ های دانش بنیان در مناقصات

صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان، اقدام به ارائه ضمانت نامه و صدور ضمانت نامه برای این شرکت‌ها نموده است.
ضمانت نامه به قرارداد یا سندی گفته می‌شود که به موجب آن، شخص صادر کننده (ضامن) به درخواست متقاضی (شرکت دانش بنیان) متعهد می‌شود، بدون هیچ گونه قید و شرطی، عندالمطالبه یا در سررسید معین مبلغ معینی وجه نقد از بابت موضوع خاصی که مربوط به مضمون عنه است به ذینفع (مضمون له) یا به حواله کرد او پرداخت کند.
ضمانت نامه‌ها انواع و اقسام مختلفی را شامل می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به ضمانت نامه شرکت های دانش بنیان در مناقصات، ضمانت نامه شرکت های دانش بنیان در مزایده، ضمانت نامه حسن انجام کار، ضمانت نامه پیش پرداخت، ضمانت نامه استرداد کسور وجه الضمان که در این نوع ضمانت نامه‌ها، کارفرمایان و پیمانکاران اغلب توافق می‌کنند که مبالغ کسر شده‌ای که به کسور وجه الضمان معروف است به نفع پیمانکار آزاد شود، مشروط بر این که در مقابل، ضمانت نامه‌ای تحت عنوان ضمانت نامه استرداد کسور وجه الضمان صادر شود.

ضمانت نامه استرداد کسور وجه الضمان می‌تواند در صورتی که پیمانکار از تعهدات خود در مورد اتمام پروژه قصور داشته باشد، مورد مطالبه قرار گیرد.

ضمانت نامه تعهد پرداخت که در واقع در ارتباط با تضمین قرارداد فروش، قراردادهای اجاره، قراردادهای ساخت، وام، اوراق قرضه یا هر تعهد مالی دیگریست را شامل می‌شود. در این نوع ضمانت نامه، در صورتی که خریدار در پرداخت خود قصور داشته باشد، ذینفع با مراجعه به مرجع صدور ضمانت نامه می‌تواند وجه ضمانت نامه را مطالبه نماید.

ضمانت نامه گمرکی که این نوع ضمانت نامه زمانی کاربرد پیدا می‌کند که متقاضی صدور ضمانت نامه درخواست حضور در نمایشگاه بین المللی در کشوری دیگر را دارد و یا در زمانی که برای پروژه نیاز به ورود تجهیزات خاص بطور موقت باشد، برای این که متقاضی ضمانت نامه حقوق گمرکی را پرداخت نکند، مبادرت به تقاضای صدور این نوع ضمانت نامه به نفع گمرک کشور میزبان می‌نماید، اشاره کرد.

 

مشاوره دانش بنیان در زمینه های متفاوت فن بنیان

 

انواع ضمانت نامه‌های اعطا شده به شرکت‌های دانش بنیان در مناقصات

ضمانت نامه‌های قابل ارائه توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به شرکت‌های دانش بنیان، شامل ضمانت نامه شرکت های دانش بنیان در مناقصه یا مزایده، ضمانت نامه حسن انجام کار و ضمانت نامه پیش پرداخت است.

  1. ضمانت نامه شرکت در مناقصه/مزایده: سازمان‌های دولتی و عمومی، خرید مايحتاج عمده و فروش وسايل و لوازم مازاد بر احتياج خود و همچنين انجام طرح‌های ساختمانی و ساير موارد مشابه را با درج آگهی رسمی در جرايد کثيرالانتشار و روزنامه‌های محلی از طريق مناقصه يا مزايده انجام می‌دهند. لذا اين گونه موسسات به منظور جلوگيری از انصراف داوطلب برنده مناقصه يا مزايده از امضای قرارداد، از شرکت کنندگان در مناقصه يا مزايده می‌خواهند به همراه پيشنهادات خود ضمانت نامه بانکي ارائه نمايند. این نوع ضمانت نامه بر حسب مورد، ضمانت نامه شرکت در مزایده یا مناقصه نامیده می‌شود.
    بهترین شرایط صدور ضمانت نامه شرکت های دانش بنیان در مناقصه و مزایده توسط صندوق صفر درصد ودیعه و مابقی چک وسفته می‌باشد که این شرایط به وضعیت اعتباری شرکت ارتباط دارد. صندوق برای انواع ضمانت نامه و بدون محدودیت تعداد درخواست، تا سقف 30 درصد تخفیف کارمزد صدور از بانک‌های عامل اخذ می‌نماید.
  2.  ضمانت نامه حسن انجام کار پس از انجام مناقصه، کارفرما جهت تضمین حسن انجام کار توسط پیمانکار از وی ضمانت نامه حسن انجام تعهدات / کار تقاضا می‌کند. اين ضمانت نامه معمولاً تا پس اتمام قرارداد و پایان دوره گارانتی نزد كارفرما باقی می‌ماند و در صورتی كه پيمانكار نتواند به تعهدات خود عمل نمايد و پروژه را انجام دهد كارفرما می‌تواند خسارت خود را مطابق ضمانت نامه از بانك مطالبه كند. در بهترین شرایط صدور ضمانت نامه حسن انجام کار/تعهدات، میزان ودیعه 10 درصد مبلغ ضمانت نامه است که پنج درصد توسط صندوق و پنج درصد توسط شرکت و مابقی آن با چک وسفته از طرف شرکت است که این شرایط به وضعیت اعتباری شرکت ارتباط دارد. نرخ کارمز صدور ضمانت نامه توسط بانک شامل 30 درصد تخفیف کارمزد می‌باشد.
  3.  ضمانت نامه پیش پرداخت بعد از تعیین برنده مناقصه معمولاً، کارفرما جهت کمک به پیمانکار و تسریع در روند اجراي پروژه درصدي از مبلغ قرارداد را به پيمانكار پرداخت می‌كند. بدين جهت پيمانكار بايد ضمانت نامه پيش پرداخت به كارفرما ارائه كند تا در صورت عدم اجرای تعهداتش، كارفرما وجه ضمانت نامه را از بانك مطالبه و دريافت نمايد. در بهترین شرایط میزان ودیعه در این ضمانت‌نامه 10 درصد مبلغ آن است که پنج درصد توسط صندوق و پنج درصد توسط شرکت و مابقی آن با چک و سفته از طرف شرکت است، که این شرایط به وضعیت اعتباری شرکت ارتباط دارد. نرخ کارمز صدور ضمانت نامه توسط بانک شامل 30 درصد تخفیف کارمزد می‌باشد.

 

ضمانت نامه دانش بنیان در مناقصه

 

مهم‌ترین شرایط شرکت‌های دانش بنیان برای دریافت ضمانت نامه در مناقصات

شرکت‌های دانش بنیان برای دریافت ضمانت نامه باید دارای یکسری شرایط باشند که شامل موارد زیر می‌باشند:

  1. دانش بنیان بودن عنوان قرارداد
  2.  نداشتن اقساط معوق و چک برگشتی، عدم شمول ماده 141 قانون تجارت و … الزامی است.
  3. شرایط صدور ضمانت نامه با توجه به اعتبار شرکت مشخص می‌شود.
  4. در ارزیابی اولیه توسط صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت‌های دانش بنیان با توجه به شرایط هر شرکت به بانک عامل مورد نظر ارجاع داده می‌شوند.

هر شرکت دانش بنیان برای اخذ ضمانت نامه دانش بنیان باید یکسری مراحل را طی نماید که مراحل دریافت ضمانت نامه توسط شرکت‌های دانش بنیان شامل مراحل زیر می‌باشد:

  1. ثبت درخواست در سامانه غزال
  2.  بررسی توسط کارشناس مربوطه
  3.  تصمیم گیری
  4.  اخذ مصوبه
  5.  ارجاع به بانک
  6. مراجعه شرکت به بانک برای تکمیل پرونده و دریافت ضمانت نامه

لازم به ذکر است که حداکثر زمان ارزیابی صندوق نوآوری و شکوفایی برای درخواست ضمانت نامه حدود یک هفته است.

از جمله بانک‌هایی که صندوق نوآوری و شکوفایی با آن ها در زمینه صدور ضمانت نامه دانش بنیان قرارداد امضا کرده است، می‌توان به بانک سینا، بانک تجارت، بانک آینده و بانک صادرات اشاره کرد.

در مجموع:

با توجه به توضیحات داده شده، صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان، اقدام به ارائه ضمانت نامه و صدور ضمانت نامه برای این شرکت‌ها نموده است. این ضمانت نامه‌ها شامل ضمانت نامه شرکت در مناقصه، ضمانت نامه حسن انجام کار و ضمانت نامه پیش پرداخت می‌باشد. برای دریافت این ضمانت نامه، شرکت‌های دانش بنیان باید دارای یکسری شرایط باشند که شامل دانش بنیان بودن عنوان قرارداد، نداشتن اقساط معوق و چک برگشتی است که شرایط صدور ضمانت نامه با توجه به اعتبار شرکت مشخص می‌شود و با توجه به شرایط هر شرکت به بانک عامل مورد نظر ارجاع داده می‌شوند.

مشاوره حرفه ای فن بنیان برای دانش بنیان

 

به این مطلب امتیاز دهید
فرم درخواست مشاوره

برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.