اخذ گواهی دانش بنیان

اخذ گواهی دانش بنیان

قانون ارزیابی و تشخیص صلاحیت موسسات و شرکت‌های دانش بنیان در اواخر سال 1389 در مجلس شورای اسلامی نهایی شد و به تصویب رسید. در این قانون، معیارهای ارزیابی شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان و حدود حمایت‌ها در پیوست‌ها و الحاقیه‌ها مشخص شده است. این قوانین و حمایت‌ها پایه تصمیم گیری بوده، ولی معیارهای قضاوت درباره شرکت‌های متقاضی دریافت گواهینامه دانش بنیان و همچنین سطح حمایت‌ها هر از چندگاهی ویرایش می‌شود.
بدین ترتیب، محصولات و خدمات شرکت‌ها و موسسات بر اساس اصولی که از طریق معاونت توسعه شرکت‌های دانش بنیان، جمع آوری شده است، در دو بخش بررسی معیارهای اساسی محصول یا خدمت و همچنین بررسی معیارهای عمومی خود شرکت یا موسسه، ارزیابی شده و بر اساس نتیجه ارزیابی، مشخص خواهد شد که آیا محصولات و خدمات شرکت، حائز دریافت تائیدیه دانش بنیان خواهند بود یا خیر.

مواردی که در این مطلب فن بنیان می‌خوانیم:

راهنمای اخذ گواهی شرکت دانش بنیان

طبق قوانین دانش بنیان، کالا و خدماتی می‌توانند تاییدیه و گواهی دانش بنیان را اخذ کنند که دارای هر سه شرط زیر باشند:
1. سطح فناوری: کالاها و خدمات باید در حوزه فناوری‌های بالا یا متوسط به بالا باشند.
2. مرحله تولید: کالاهای ارائه شده،‌ باید در حال تولید بوده یا حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی (دارای قابلیت بررسی فنی)‌ ساخته شده باشند.
3. تسلط بر دانش فنی: شرکت، باید طراحی اساسی و قابل توجه مبتنی بر فعالیت‌های تحقیق و توسعه انجام داده باشد.


ذکر این نکته ضروری است که اولین گام برای اخذ گواهی دانش بنیان، داشتن یک شرکت ثبتی و حقوقی است. البته نوع شرکت ثبتی در فرآیند اخذ مجوز دانش بنیان، مهم نیست. هم چنین برای این که یک شرکت حقوقی، دانش بنیان بشود نیاز به یک کالا یا خدمت دارد. اگر این کالا یا خدمت بر اساس معیار تفصیلی حوزه خود، شرایط دانش بنیان شدن را داشته باشد، شرکت مورد نظر می‌تواند دانش بنیان شود. محصول یا خدمت مورد نظر باید فراتر از ایده باشد و به نسخه عملیاتی تجاری رسیده باشد. البته دارا بودن فروش رسمی برای آن محصول یا خدمت، مهم نیست.

این مطلب فن بنیان را از دست نده:

تدوین برنامه رشد برای متقاضیان دانش بنیان

مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان 

مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان

مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان، شامل مستندات فنی محصول یا خدمت، مستندات حقوقی و مستندات مالی می‌باشد. مستندات فنی در یک قالب از پیش تعیین شده برای هر حوزه است. علاوه بر قالب مورد نظر کارگروه ارزیابی، دیگر مستندات فنی نیز به عنوان مدارک فنی به حساب می‌آیند. مستندات حقوقی، شامل اساسنامه شرکت ، شرکت نامه، آگهی تاسیس، روزنامه رسمی، آخرین لیست بیمه، کاتالوگ محصولات و… می‌باشد. مستندات مالی، شامل آخرین اظهارنامه مالیاتی، گزارش‌های فصلی، نمونه قرارداد یا نمونه فاکتور و سایر موارد می‌باشد.

بدین ترتیب شرکت‌های دانش بنیان بر اساس سطح فناوری و فروش در اظهارنامه مالیاتی به سه دسته نوپا، نوآور و فناور تقسیم بندی می‌شوند و بعد از اخذ گواهی دانش بنیان می‌توانند از حمایت‌هایی همچون معافیت‌های مالیاتی و گمرکی، تسهیلات دانش بنیان  و وام‌های کم بهره، حمایت‌های صادراتی و وارداتی، دریافت کارت بازرگانی و سایر حمایت‌هایی که توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی به آن‌ها تعلق می‌گیرد، استفاده نمایند.

اخذ گواهی دانش بنیان

حوزه اصلی فعالیت مرکز توسعه دانش بنیان(سامانه فن بنیان)، امکان سنجی دانش بنیان، ارائه مشاوره تخصصی و پیاده سازی الزامات قانون دانش بنیان به صورت عملیاتی در راستای اخذ گواهینامه “دانش بنیان” برای شرکت‌ها و موسسات می‌باشد. در همین راستا، کارشناسان و متخصصان مجموعه فن بنیان، ضمن بررسی و امکان سنجی کلیه موارد در چهار حوزه فنی، سیستمی، منابع انسانی و همچنین الزامات مالی، همکاری و مشاوره لازم در جهت تهیه، بروزرسانی و تامین مدارک و مستندات لازم، استقرار فرایندهای الزامی در شرکت و همکاری در ثبت نام در سامانه را طرح ریزی و ارائه می‌نمایند تا گواهینامه دانش بنیان را برای شرکت‌ها و موسسات اخذ نمایند.

 

لازم به ذکر است که فهرست بروز شرکت‌­­ها و موسسات مورد تایید معاونت توسعه شرکت­‌ها و موسسات دانش ­بنیان در آدرس اینترنتی (pub.daneshbonyan.ir) قابل مشاهده است که این آدرس اینترنتی، زیرمجموعه‌­ای از سایت معاونت ­علمی و ­فناوری ­ریاست ­جمهوری می­‌باشد. برای استعلام دانش ­بنیان بودن یک شرکت یا موسسه، می­‌توان از طریق جست و جوی نام ثبتی شرکت یا شناسه ملی، در این فهرست اقدام کرد. در حال حاضر بیش از نه هزار شرکت، موفق به اخذ تاییدیه از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شده‌­اند. در این فهرست مواردی مانند نام شرکت، شناسه­ ملی، نوع مجوز دانش ­بنیان، استان محل شرکت، حوزه فناوری، تاریخ تایید شرکت و شماره تماس شرکت قابل استعلام می‌­باشد.

 

مقالات فن بنیان
فرم درخواست مشاوره

برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

به این مطلب امتیاز دهید