دسته بندی


محبوب ترین مقاله ها


ساختار سازمانی شرکت‌های دانش بنیان
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

برای بسیاری از کسانی که با خصوصیات شرکت های دانش بنیان آشنایی ندارند، اینکه ...

حمایت های بیمه ای از شرکت های دانش بنیان
۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

مزایای متعددی در دریافت تأییدیه دانش بنیان وجود دارد که هر کدام از جنبه ...

وام کم بهره و وام های دانش بنیان
۱۶ اسفند ۱۴۰۲

یکی از خدماتی که تحت حمایت به شرکت های دانش بنیان عرضه می‌شود، وام ...

هزینه ثبت شرکت دانش بنیان
۵ اسفند ۱۴۰۲

فرض کنید از پرسنل یا موسسان یک شرکت هستید در خصوص طرح دانش بنیان ...

فرآیند استخدام شرکت دانش بنیان
۲ اسفند ۱۴۰۲

برای بسیاری از کسانی که با حمایت ها و طرح های پیرامون شرکت های ...

مالیات شرکت های دانش بنیان
۱ اسفند ۱۴۰۲

مالیاتی که دولت ها از فعالان اقتصادی خصوصی دریافت می‌کند، یکی از مهمترین منابع ...

برچسب ها


نحوه ارزیابی شرکت های دانش بنیان چگونه است؟

نحوه ارزیابی شرکت های دانش بنیان چگونه است؟

فرایند ارزیابی شرکت های دانش بنیان توسط کارشناسان و کارگزاران متخصص این حوزه و در کارگروهی که به این منظور تشکیل شده است، انجام می شود.این کارگزاران، عموما شرکت هایی خصوصی هستند که امور ارزیابی و ممیزی شرکت ها در حوزه های مختلف فناوری در سراسر کشور توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به آن ها واگذار شده است.

مطالبی که در این مقاله فن بنیان می‌خوانیم:

برای آشنایی با چگونگی دانش بنیان شدن و ثبت شرکت دانش بنیان به بخش تماس با ما وب سایت فن بنیان مراجعه کرده و از بهترین کارشناسان این مجموعه مشورت بگیرید.

ارزیابی شرکت های دانش بنیان

ذکر این نکته ضروری است که اولین گام در پروسه دانش بنیان، داشتن یک شرکت حقوقی و شناسه ملی هست و امکان ثبت نام اشخاص حقیقی در سامانه دانش بنیان وجود ندارد. البته نوع شرکت ثبتی، اهمیتی در پروسه دانش بنیان ندارد و تمام شرکت ها و موسسات ثبت شده در سازمان ثبت اسناد و املاک بصورت مشابه ارزیابی میشوند.

همچنین مدارک علمی و یا رتبه علمی اعضای هیئت مدیره شرکت تاثیری در روند ارزیابی شرکت نخواهد داشت و صرفا سطح فناوری محصول یا خدمت شرکت مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و حائز اهمیت است.


همچنین در فن بنیان می‌خوانید:

همه چیز در مورد مشاوره دانش بنیان

حقوق و مزایای ثبت شرکت دانش بنیان 


شرایط لازم برای دانش بنیان شدن

طبق قوانین دانش بنیان، ارزیابان معاونت علمی و فناوری، کالا و خدماتی را تایید می کنند که دارای هر سه شرط زیر باشند:

  • سطح فناوری: کالاها و خدمات باید در حوزه فناوری های بالا یا متوسط به بالا باشد. به این معنی که دانش فنی ساخت محصول یا فرایند تولید آن به سختی قابل کپی برداری توسط سایر افراد شود و یا اینکه منجر به ایجاد کارکرد یا خواصی پیچیده در محصول شده باشد. فرایند ساخت و تحقیق و توسعه در این محصولات معمولا زمانبر بوده و از فناوری پیچیده ای برخوردار هستند.
  • مرحله تولید: کالاهای ارائه شده،‌ باید در حال تولید بوده یا حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی (دارای قابلیت بررسی فنی)‌ ساخته شده باشند. همچنین خدمات، باید دارای اسناد فروش باشد.
  • تسلط بر دانش فني: شرکت باید طراحی اساسی و قابل توجه مبتنی بر فعالیت های تحقیق و توسعه انجام داده باشد. این طراحی حداقل در یکی از موارد طراحی زیر سیستم اصلی کالا، طراحی یکپارچه سازی کالا و یا طراحی فرایند باید انجام شده باشد تا توسط ارزیابان معاونت علمی و فناوری تایید گردند.

اولین گام در پروسه دانش بنیان، ثبت نام شرکت از طریق شناسه ملی در سامانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است. در این مرحله اطلاعات کلی شرکت مانند مشخصات اعضای هیئت مدیره و سهام داران، محل استقرار، منابع انسانی، اطلاعات مالی و سایر موارد باید تکمیل گردد.

پس از تکمیل تمامی اطلاعات و ارسال نهایی، شرکت در مرحله بررسی اولیه قرار می‌گیرد. در صورتی که مشکل و نقصی در مدارک ارائه شده وجود نداشته باشد، پرونده شرکت توسط دبیرخانه کارگروه به کارگزار ارزیابی مربوطه ارجاع می‌­ شود. ذکر این نکته ضروری است که ارزیابان انتخاب شده برای شرکت، افراد کاملا خبره، با سابقه و علمی در حوزه کاری خود می‌باشند.

 فرآیند ارزیابی دانش بنیان از زمانی که پرونده به کارگزار ارجاع می شود تا زمانی که نتیجه نهایی ارزیابی مشخص شود، حدود سه ماه به طول می­ انجامد.

در تمامی این مراحل، هر گونه تغییری در وضعیت شرکت ایجاد شود، از طریق پیامک و همچنین از طریق ارسال پیام به کارتابل شرکت (در قسمت آرشیو درخواست‌­های ارسالی سامانه)، اطلاع رسانی خواهد شد. در صورتی که مدارک شرکت دچار مشکل و نقص باشد، موارد اصلاحی به شرکت از همین طریق اطلاع رسانی خواهد شد.

فرآیند ارزیابی شرکت های متقاضی دانش بنیان به صورت خلاصه به شرح زیر می‌باشد:

  • ثبت نام شرکت متقاضی در سامانه ارزیابی شرکت ها و موسسات دانش بنیان
  • بررسی اولیه اسناد و مدارک شرکت توسط دبیرخانه کارگروه
  • ارجاع مدارک به کارگزار جهت ارزیابی
  • بارگذاری اطلاعات توسط کارگزار پس از انجام ارزیابی در سامانه مربوط به دبیرخانه کارگروه
  • بررسی فرآیند ارزیابی توسط دبیرخانه و اطمینان از صحت اطلاعات
  • اعلام نظر دبیرخانه به معاونت توسعه شرکت ها و موسسات دانش بنیان
  • بررسی پرونده شرکت در کارگروه و اعلام نتیجه نهایی در قسمت آرشیو کارتابل شرکت متقاضی

در صورتی که محصول شرکت توسط ارزیاب تایید شد، نام شرکت در سامانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ثبت شده و شرکت می‌تواند به مدت سه سال از حمایت های صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری استفاده نماید.

البته هیچ گونه گواهی مکتوبی از سوی معاونت علمی و فناوری به شرکت ها ارائه نمی شود، بلکه اسامی شرکت های تایید شده بر روی صفحه اول سامانه معاونت علمی قرار خواهد گرفت و شرکت های تایید شده از این طریق می‌توانند استعلام تاییدی خود را مشاهده نمایند.

شرکت های تایید شده توسط ارزیابان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شامل سه دسته نوپا، نوآور و فناور هستند که می توانند از حمایت های صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری استفاده نمایند.

پس از پایان زمان سه سال، شرکت وارد فرایند تمدید شده و محصولات شرکت مجدد مورد ارزیابی ارزیابان قرار خواهند گرفت. باید توجه داشت که با توجه به تغییر سطح بندی محصولات و تغییرات فهرست کالاهای دانش بنیان، ممکن است شرکت در فرایند تمدید، مورد تایید واقع نشود و دیگر از نظر معاونت علمی و فناوری، دانش بنیان نیست. در صورت عدم تایید شرکت توسط ارزیاب، بلافاصله پس از نهایی شدن پرونده شرکت در دبیرخانه کارگروه، توضیحات علت عدم تایید در کارتابل شرکت قرار داده می‌شود.

در واقع علت رد شدن به دلیل عدم وجود یکی از سه شرط سطح فناوری، مبتنی بر تحقیق و توسعه و مرحله تولید است.

معاونت علمی و فناوری این امکان را فراهم کرده است که در صورت عدم تایید، شرکت ها نسبت به نتیجه ارزیابی، اعتراض زده و درخواست ارزیابی مجدد نمایند. این شرکت ها باید فرم درخواست بررسی مجدد را از طریق سامانه تکمیل کرده تا درخواست شرکت در دبیرخانه بررسی گردد. این شرکت ها باید مستندات لازم از جمله نتیجه آنالیزها، عکس ها و سایر موارد را در بخش ضمائم پیوست کنند.

از زمان ثبت درخواست اعتراض شرکت در سامانه حدود 45 روز کاری طول می کشد تا پرونده شرکت به طور کامل بررسی شود. در صورت صلاحدید دبیرخانه، پرونده شرکت جهت ارزیابی مجدد به کارگزار جدید ارجاع می‌شود در غیر این صورت با درخواست ارزیابی مجدد مخالفت شده و شرکت در پروسه دانش بنیان، رد می‌شود.

در مجموع:

با توجه به توضیحات داده شده، فرایند ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان توسط کارشناسان و کارگزاران متخصص این حوزه و در کارگروهی که به این منظور تشکیل شده است، انجام می‌شود.

فرآیند ارزیابی دانش بنیان شامل مراحل ثبت نام شرکت متقاضی در سامانه ارزیابی شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان، بررسی اولیه مدارک شرکت توسط دبیرخانه کارگروه، ارجاع مدارک به کارگزار، بارگذاری اطلاعات توسط کارگزار پس از انجام ارزیابی در سامانه مربوط به دبیرخانه، بررسی فرآیند ارزیابی توسط دبیرخانه، اعلام نظر دبیرخانه به معاونت توسعه شرکت‌های دانش بنیان، بررسی پرونده شرکت در کارگروه و اعلام نتیجه نهایی می‌باشد.

 

5/5 - (1 امتیاز)
فرم درخواست مشاوره

برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.