امریه سربازی دانش بنیان

امریه سربازی دانش بنیان

مواردی که در این مطلب فن بنیان می‌خوانیم:

در میان حمایت هایی که از شرکت های دانش بنیان انجام می‌شود، امریه معمولا یکی از طرح هایی است که به شدت مورد توجه مجموعه های استارتاپی و نوپا قرار می‌گیرد.

با وجود این علاقه به اطلاع از جزئیات طرح، کمتر پیش می‌آید که بتوانید یک مرجع مطمئن و جامع برای آن پیدا کنید که بتواند به تمام سوالات اصلی موجود پاسخ بدهد. این مطلب تلاش می‌کند چنین مسئولیتی را بر عهده گرفته و ابهامات در این خصوص را برطرف کند.

امریه سربازی دانش بنیان چیست؟

اول از همه باید به تعریف این طرح بپردازیم. طرح امریه با همکاری سازمان وظیفه عمومی‌ فراجا برای شرکت های مورد حمایت معاونت علمی‌ و فناوری ریاست جمهوری فراهم شده است و اساس آن فراهم کردن یک راه حل جایگزین برای کسانی است که باید برای خدمت سربازی اعزام شوند، اما تبحر و دانش آنها برای کارکرد این شرکت ها یک نیاز اساسی است.

برای اینکه شرکت لازم نباشد تا دو سال با فقدان این نیروها کنار بیاید، معاونت علمی‌ ریاست جمهوری شرایطی را فراهم کرده است که در این مدت فرد به جای خدمت در پادگان ها و مراکز نظامی، در محل یک شرکت دانش بنیان به فعالیت بپردازد.

مزیت های این حمایت متعدد است:

  1. شرکت می‌تواند مدیر عامل یا اعضای هیئت مدیره خود را از طریق آن در محل شرکت نگه دارد.
  2. استارتاپ ها دیگر نیازی نیست نگران از دست دادن نیروهای زبده خود باشند و فرآیند توسعه تولیدات دانش بنیان هم دچار وقفه دو ساله نمی‌شود.

همه این موارد در کنار یکدیگر باعث می‌شود که چندان از علاقه گسترده در این حوزه به بهره برداری از این حمایت تعجب نکنیم.
اما از آنجایی که ظرفیت های این طرح محدود بوده و شرکت های درخواست دهنده هم نمی‌توانند همه کارمندان مذکر خود را بر اساس آن در محل مجموعه به کار بگیرند، ساز و کار معینی در نهادهای مسئول برای رتبه بندی متقاضیان در نظر گرفته شده است. این موضوعی است که در بخش بعد تحت نحوه دریافت امریه به آن می‌پردازیم.

نحوه دریافت امریه سربازی در شرکت دانش بنیان

معاونت علمی‌ و فناوری ریاست جمهوری هر ماه فراخوان جمع آوری اطلاعات متقاضیان امریه سربازی در تاریخ دهم آن ماه را اعلام می‌کند. در این تاریخ هر شرکت دانش بنیان می‌تواند لیستی از کارمندان (تا سقف سه نفر بر اساس میزان درآمد شرکت) را به این نهاد ارائه بدهد تا برای دریافت امریه مورد بررسی قرار بگیرند.

این لیست که از طریق سامانه ارتباط شرکت ها با معاونت باید ارسال شود، جدا از اطلاعات شناسایی باعث شامل اطلاعات دیگری هم باشد که برخی از آنها عبارتند از:

  • پست فرد در شرکت
  • مدت زمان فعالیت فرد در شرکت (با ارائه اطلاعات بیمه)
  • میزان فروش شرکت بر اساس آخرین اظهارنامه رسمی‌ بیمه

دقت داشته باشید که باید برخی شرایط برای درخواست امریه از پیش وجود داشته باشد. برای مثال فرد باید حداقل مدرک کارشناسی داشته باشد و حداقل باید شش ماه در محل شرکت پیش از اعلام درخواست، فعالیت کرده و سابقه بیمه داشته باشد.

سپس فرآیند رتبه بندی باید اتفاق بیفتد. رتبه بندی بر اساس جدول امتیازدهی فناورانه صورت می‌گیرد، جدولی که بر اساس آن افراد می‌توانند امتیاز جمع کنند و بر این اساس مشخص می‌شود که چه افرادی برای دریافت امریه در اولویت خواهند بود.

در صورتی که رتبه شما در رتبه بندی به حد اختصاص یافته در زمان مذکور نرسد، نمی‌توانید از خدمت امریه استفاده کنید. اما در صورتی که بتوانید امتیاز کافی دریافت کنید، معاونت علمی‌ در خصوص چگونگی پیگیری و اجرای طرح برای کارمند مد نظر با شرکت تماس خواهد گرفت. جدول امتیازدهی فناورانه در ادامه آورده شده است.

جدول امتیاز امریه سربازی دانش بنیان

امریه سربازی شرکت خلاق

از دی ماه سال 1402، برخی احکام تکمیلی اضافه بر قوانین حمایتی دانش بنیان و خلاق اعلام شدند که بر اساس یکی از آنها شرکت های خلاق هم می‌توانند برای گرفتن سرباز امریه درخواست خود را به معاونت علمی‌ ارائه بدهند.

بر این اساس، شرکت خلاق باید از شرایطی همچون برخورداری از اظهارنامه مالیاتی، بهره مندی از حداقل سه نفر نیروی شاغل تمام وقت بر اساس آخرین فهرست بیمه مورد تایید سازمان تامین اجتماعی و بر مبنای آخرین گزارش صورت معاملات فصلی فروشی حداقل ۱۰۰ میلیون ریال داشته باشد.

در طرف مقابل، سرباز باید فارغ التحصیل و دارای مدرک کارشناسی ارشد و یا دکتری غیرپزشکی بوده و در چهار ماه اخیر از سابقه بیمه تمام وقت در شرکت به کارگیرنده برخوردار باشد، حداقل ۸۰ امتیاز از جدول فعالیت فناورانه را کسب کرده‌ باشد و همچنین موضوع فعالیت فرد در مدت زمان حضور در شرکت، باید در راستای کالا و خدمات خلاق آن شرکت باشد.

به عبارت دیگر باید ضرورت حضور او در شرکت برای توسعه محصول غیرقابل انکار باشد. جدول مذکور هم مشابه جدولی است که پیش از این برای امریه دانش بنیان به شما نشان دادیم.
با توجه به محدودیت ظرفیت ابلاغی از طرف ستاد کل نیروهای مسلح، افراد بر اساس امتیاز کسب شده در هر دوره اعزام، رتبه بندی شده و افراد با بیشترین امتیاز به ستاد کل نیروهای مسلح معرفی خواهند شد.

در صورت اتمام ظرفیت در هر اعزام، افراد باید تقاضای جدید خود را در دوره بعدی ارسال کنند.
تایید اولیه افراد که توسط معاونت علمی‌ بر اساس امتیازبندی صورت می‌گیرد، به منزله تایید نهایی افراد نیست و پس از بررسی پروپوزال (شرح فعالیت شخص در شرکت) توسط داور فنی، نتیجه نهایی مشخص و اطلاع رسانی می‌شود.

این دفاع از پروپوزال جایی است که بیشترین مشکلات برای شرکت ها به وجود می‌آید و در همین زمینه است که مجموعه ما می‌تواند به شما کمک کند.

حمایت امریه سربازی دانش بنیان و مجموعه فن بنیان

نظر به تجربه طولانی مجموعه فن بنیان در زمینه دریافت حمایت های طرح دانش بنیان و همچنین اطلاع از چند و چون نحوه ارائه گزارش ها و پروپوزال ها برای تضمین بهره برداری از این خدمت، مفتخریم که دانسته ها و داشته هایمان را با هموطنان عزیز در میان بگذاریم.

تنها با یک تماس با کارشناسان ما می‌توانید در خصوص اینکه آیا پتانسیل دریافت این خدمت برای کارمند مد نظرتان را دارید یا خیر باخبر شده و در صورتی که بخواهید، فن بنیان می‌تواند تا هنگام دریافت صد درصدی این حمایت در کنار شما بوده و خدمات خود را در اختیارتان قرار بدهد.

مقالات فن بنیان

2 نظر

  • از اینکه جدول امتیاز رو هم اضافه کردین خیلی ممنونم. من چند سایت مختلف رفتم و با چند شرکت هم که صحبت کردم فقط میگفتن باید بری جدول رو ببینی. ولی اینجا دیگه آماده بود و متوجه شدم چه نکته
    هایی رو باید از روش بررسی کنم

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

به این مطلب امتیاز دهید