تحلیل بازار تخصصی
مواردی که در این مطلب فن بنیان میخوانیم:
تحلیل بازار ابزار بسیار مهمی است که به حفظ و نگهداری و رشد سرمایه میشتابد. برای ورود به یک بازار جدید لازم است تا چشمانی باز و با اطلاعات کامل از فضای بازار وارد آن شویم.
حتی اگر قرار است ریسک بزرگی را انجام دهیم بهتر است بدانیم و پاشنه آشیل مان کجاست و چگونه میتوانیم خطرات را به کمترین حد برسانیم و در عوض تهدیدات را به فرصت تبدیل نماییم. روشهای زیادی برای تحلیل بازارهای مالی وجود دارد.
آنچه که در تحلیل بازار مهم است شناخت رقبا، مشتریان و ذائقه آنان، تهدیدات و خطرات محیط بیرونی و فرصت های آن است. به همین دلیل روش های متعدد ی برای تحلیل بازار وجو دارد که هریک دارای محاسن و معایبی هستند.
اگرچه بیشتر روش های تحلیل دارای استاندارد هستند اما مهم ترین بخش آن همخوانی روش انتخاب شده با تجارت مورد نیاز و اقلیم منطقه ای بوم کسب و کار است. به عبارت دیگر هر روشی را نمیتوان برای هر نوع بازاری انتخاب نمود یا در همه کشورها همه روشها قطعیت داشته باشند.
مواردی همچون قوانین و مقررات کشورها، اوضاع سیاسی و اقتصادی و … مواردی مهمی هستند که به راحتی نمیتوان از آنها برای روش تحلیل استفاده نمود. ما از سالها کار مداوم و کسب تجربیات ارزشمند، به روشی خاصی مطابق با کسب و کارکشور عزیرمان رسیده است که میتوان به جرآت آن را یکی از بهترین روشهای استاندارد برای کسب و کارهای فضای مجازی نامید. این روش تحلیل، تکنیک DMAP نام دارد.
تکنیک دیمپ (DMAP) نقشه راه کسب و کار دیجیتال شما
شما هم حتما دیده اید که برخی افراد برای ورود به فضای کسب و کار مجازی وب سایتی را طراحی میکنند، کالاها یا خدماتشان را در آن قرار میدهند و پس از آن منتظر سیل مشتریان و متقاضیانی هستند که به سویشان بیایند تا کسب و کارشان طلایی شود.
اما بعد از انجام هزینه های زیاد و راهاندازی یک وب سایت هرچند عالی، متوجه میشوند که اصلا مورد توجه قرار نگرفته و نه تنها سودی عایدشان نشده، بلکه دائما در حال پرداخت هزینه هستند و هر روز بدتر از دیروز است.
چرا موفقیتی در فضای مجازی حاصل نمیشود؟ مشکل کجاست؟
برای پاسخ به این سوال بهتر است تا با هم عناصر اصلی ورود به کسب و کار مجازی را بررسی کنیم.
آنچه که برای ورود، فعالیت و کسب سود در فضای مجازی نیاز داریم عبارتند از:
- برند، کالا، خدمات و یا محصولی برای ارائه در فضای مجازی
- سرمایه کافی برای راه اندازی و تامین زیرساخت های مورد نیاز
- انتخاب مجری برای ورود به بازار مجازی
- انتخاب زیر ساخت مناسب به عنوان سکو و ویترین ارائه خدمات
- درج داشته هایمان در وب سایت و سایر بسترهای فضای مجازی و فعالیت در آنها
تقریبا همه افراد این موارد را رعایت میکنند، اما چرا موفقیتی حاصل نمیشود؟ چرا مشتریان، ما را نمیبینند؟
تکنیک دیمپ (DMAP)، راهکار کسب نتیجه
با نگاه به آنچه که گفته شد، متوجه میشویم که مهمترین اصل برای ورود به بازار کسب و کار مجازی، موارد بالا نیستند؛ آنچه که بسیار مهم است دقیقا مراحل قبل از همه اتفاقات بالاست. در واقع «باید قبل از طراحی و اجرا پیش زمینه ها را آماده کرد.»
قبل از ورود به بازار مجازی لازم است تا اطلاعات کاملی در این خصوص داشته باشیم. اگر ندانیم که هدف و مقصدمان کجاست و چگونه باید برویم تا به آن برسیم، و اگر ندانیم که چالشها و نقاط ضعف و قوت کسب و کار ما در کجاست، به هیچ نتیجه ای خواهیم رسید.
پس، قبل از ورود به دنیای کسب و کار دیجیتال باید اینها را بدانیم:
- برند؛ کالاها، محصولات و یا خدمات مشابه با کالا یا خدمات ما در فضای مجازی چگونه ارائه میشوند؟
- رقبای ما در فضای مجازی چه کسانی هستند؟
- رقبا از چه ابزار و زیرساختهایی برای ارائه محصولات خود استفاده میکنند؟
- نقاط ضعف و قوت رقبا در این بازار چیست؟
- چه برنامه ای باید برای حضور در بازار دیجیتال باید داشت؟
- مواردی که برای موفقیت در این بازار نیاز داریم، چیست؟
- ذائقه مشتریان ما در کسب و کار مجازی ما چیست؟
- چگونه میتوان اعتماد مشتریان و مخاطبان را جلب کرد؟
- میزان هزینه ها و زمان انتظار برای کسب موفقیت چیست؟
تکنیک دی مپ DMAP (Digital Marketing Analys Positioning)، فرآیندی است که به صورت جامع اقدام به بررسی کسب و کارها قبل از ورود به فضای مجازی میپردازد. این روش به صاحبان کسب و کار کمک میکند تا بدانند که باید چه بکنند و چه چیزی را نباید انجام بدهند.
«تکنیک دیمپ (DMAP)، نقشه ی راه اختصاصی برای کارفرمایان است». ایجاد اطمینانی برای حضور و فعالیت است.
این روش در هشت گام اجرایی میشود و نهایتا در قالب یک مسترپلن به کارفرما ارائه میگردد. بنابراین هدف کلی این روش عبارت است از:
هدف کلی: آشنایی با فضای کسب و کار دیجیتال در میان کسب و کارهای مشابه به منظور برنامه ریزی دقیق و مدون و نهایتا موفقیت در کسب و کار است.
هشت گام تکنیک دیمپ (DMAP)
گام صفر: جلسات پرسش و پاسخ با کارفرما
در این گام طی جلساتی با کارفرما حوزههای اصلی و دسته بندی های مدنظر کارفرما با اولویت هایی نظیر برندینگ، سودآوری، توانایی تامین کالا یا محصول و سایر برندهای رقیب شناسایی میشوند. همچنین روشهای فروش یا ارائه خدمات با در نظر گرفتن همه جزئیات آن بررسی و شناسایی میگردد.
گام یک: تعیین راهبرد تحقیقات دیجیتال بازار
هدف از این گام مشخص کردن دسته بندی های اصلی و فرعی برای آغاز فعالیت های تحقیق دیجیتال است.
گام دوم : آنالیز رقبا
آنالیز رقبا به عنوان زمان برترین فاز تحقیقات پیش از آغاز کسب و کار شناخته میشود. در این فاز بررسی جامعی از رقبا صورت میگیرد.
گام سوم: تحلیل کلمات کلیدی
در این مرحله با توجه به دسته بندی های انجام شده میبایست با بهره گیری از ابزارهای تخصصی، کلید واژهها (کیوردهای) برتر انتخاب شوند. در پایان با کنار هم قراردادن کلیه فایل های مربوط به پروژه، برای هر دسته بندی لیست کلمات کلیدی تعیین میشود.
- هدف گذاری کلمات کلیدی
- تنظیم کلمات سئو برند
- تنظیم کلمات سئو بیزینس
- تنظیم کلمات سئو محصولات
- تنظیم کلمات سئو برند محصولات
- تنظیم کلمات سئو دسته بندی اصلی محصولات
- برنامه سئو دسته بندی های فرعی برنامه سئو صفات تفضیلی
گام چهارم: بررسی میزان حضور رقبا در شبکههای مجازی
شبکه ها و رسانه های اجتماعی به عنوان سکویی برای موفقیت برند ها در فضای اجتماعی است. لذا لازم است تا وضعیت رقبا در این فضاها نیز به درستی مورد بررسی قرار گیرد.گام پنجم: استخراج لیست اولیه مقالات کاربردی
به زبان خیلی ساده در این گام متناسب با سختی رقابت در پروژه یک لیست از مقالاتی که میتوانند عناوین مرتبط با کسب و کار داشته و کمک کنند که سایت در زمان کوتاه تری ورودی بگیرد. میبایست آماده شود.گام ششم: تحلیل نیازهای وب سایت
تکمیل فرایند بررسی وب سایت های رقبا منجر به شکل گیری ساختار ذهنی برای تحلیل نیاز های سایت خواهد بود . با بهره گیری از داده های استخراج شده شاخص های زیر را برای وب سایت صورت میگیرد.
موارد ذکر شده در این بخش ها به عنوان اصول ابتدایی بوده و کامل نیستند. در این بخش بایستی با توجه به مزیت های ما و تعریف نقاط برتری خودمان ساختار سایت را در جهت رسیدن به این خواسته طراحی کنیم.
گام هفتم: برنامه زمانبندی اجرایی کسب و کار
طرح های دیجیتال مارکتینگ نیازمند تدوین طرح های بلند مدت و کوتاه مدت هستند. در این گام برنامه های کوتاه، میان و مدت برای پروژه ارائه میگردد.
بخش های این برنامه شامل: پلن های ساختار، مانیتورینگ و وب مستری، محتوای داخلی وب سایت، محتوای خارجی وب سایت، فعالیت های مرتبط با سوشال سیگنال، فعالیت های مرتبط با لینک بیلدینگ، مناسب سازی بستر امن فروشگاهی و برنامه اولیه تبلیغات در فضای مجازی است.
گام هشتم: ارائه برنامه تولید محتوا
یکی از بخش های مهم در برنامه توسعه کسب و کارها برنامه اولیه تولید محتواست، با توجه به آنالیز رقبا زمانبندی اولیه محتوا گذاری استخراج و الگوهای متناسب با آن ها شامل موارد زیر فراهم میشود. برنامه این این محتواها عبارتند از : برنامه محتوای اولیه، محتوای ترجمه،برنامه انتشار محتوا، ویرایش محتوا، محتوای تبلیغاتی، محصولات وب سایت، محتوای تصویری، تنظیم زبان نگارش، انتشار لینک و وب مستری، تولید محتوا برای شبکه های اجتماعی، تولید محتوا برای بسترهای پشتیبان.
جمع بندی
آنچه گفته شد تلاشی برای آگاه سازی بیشتر برای آغاز فعالیت در فضای مجازی و کسب کاری نوین بود. تا شما قبل از انجام هر هزینه ای اعم از مالی، اعتباری و هزینه ای، با چشمانی باز وارد این حیطه شوید.
ما افتخار داریم که با اجرای تکنیک DMAP به بیش از 50 شرکت، توانسته ایم آنان را در رسیدن به اهداف مورد نظرشان یاری داده و علاوه بر آنکه آنان را از چالش ها و پیچ و خم های راه آگاه سازیم، شتاب بیشتری را در رسیدن به اهداف میسر سازیم.
اگر شما هم قصد دارید وارد فضای کسب و کار مجازی شوید، همین الان وقت مشاوره بگیرید.
برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.