طرح دانش بنیان در سال های اخیر رشد قابل توجهی را تجربه کرده است و با نگاهی به فهرست شرکت های دانش بنیان می توانید مشاهده کنید که تعداد این شرکت ها از ده هزار مجموعه هم رد شده است. معاونت علمی ریاست جمهوری که متولی این طرح است، برای تشویق بیشتر این مجموعه ها به رشد بیشتر تلاش کرده است برای آنها حمایت های حتی بیشتری فراهم کند و نتیجه این تلاش ها طرح غزال است. با ما همراه باشید تا در این خصوص بیشتر بدانید.
شرکت های غزال دانش بنیان زیرمجموعه ای از شرکت های دانش بنیان هستند که به عنوان پیشتازان این طرح شناخته می شوند. این مجموعه ها از طرف صندوق نوآوری و شکوفایی مورد حمایت ویژه قرار می گیرند و بسیاری از حمایت های آنها مانند حمایت های تخصیص ارز برای صادرات، هیچ محدودیتی ندارد. بنابراین مجموعه هایی که با این عنوان شناخته می شوند می توانند منابع مالی به مراتب بیشتری نسبت به شرکت های عادی بدست بیاورند.
تعریف دقیق معاونت علمی برای این شرکت ها طبق آنچه که توسط رضا اسدی فر، معاون توسعه شرکت های دانش بنیان مطرح شده است به این شکل خواهد بود: اصطلاح غزال برای شرکت هایی به کار می رود که در یک دوره معین، به صورت مدام نرخ رشد بالایی دارند. این مجموعه ها نقش اثرگذاری را در توسعه اقتصاد ملی، ایجاد مشاغل فناورانه، توسعه منطقه ای و بازده سرمایه گذاری بالا ایفا می کنند.
مثال دیگری از حمایت های مخصوص این مجموعه ها، سرمایه گذاری صندوق توسعه ملی روی آنهاست. برای این منظور صندوق با معاونت در ارتباط بوده و شرکت هایی برای همکاری انتخاب می شوند که توانسته باشند نشان غزال را دریافت کنند. این شرکت ها در انتهای هر سال توسط معاونت علمی معرفی می شوند.
علت نامگذاری آنها به نشان مخصوصی برمیگردد که معاونت علمی بر اساس مطالعه شرایط رشد و پیشرفت شرکت به آن می دهد و به این ترتیب به جایگاه آن به عنوان یک مجموعه دانش بنیان برتر صحه می گذارد. در حال حاضر تعداد این مجموعه ها در سطح ایران بسیار پایین است و تنها 12 شرکت با این عنوان شناخته می شوند، گرچه انتظار می رود تا سقف 5% از کل شرکت های دانش بنیان بتوانند در این دسته قرار بگیرند که شامل 500 شرکت خواهد بود.
همان طور که گفتیم، این معاونت علمی است که تشخیص می دهد که آیا یک شرکت دانش بنیان به سطح غزال شدن دست یافته است یا خیر.. هشت مؤلفه باید همزمان در یک شرکت وجود داشته باشند تا بتواند نشان غزال دریافت کند. این مؤلفه ها عبارتند از:
مشخص است که با این تفاسیر، مجموعه های اندکی در کشور قادرند شرایط کسب این نشان را بدست بیاورند. در ادامه 12 شرکت موجود که با عنوان غزال شناخته می شوند، به شما معرفی می کنیم.
تا سال 1403، تعداد 12 شرکت غزال دانش بنیان در کشور به ثبت رسیده اند که شامل موارد زیر می شوند:
جمع بندی
در این مطلب در مجموعه فن بنیان شما عزیزان را با شرکت های غزال دانش بنیان و ویژگی های آنها آشنا کردیم و گریزی هم به لیست کنونی این مجموعه ها زدیم. همان طور که مشخص است، این شرکت ها تعداد انگشت شماری دارند، اما تک تک آنها هم از نظر علمی و هم از نظر تجاری سطح بسیار بالایی دارند.
در صورتی که می خواهید در خصوص نحوه دریافت تأییدیه دانش بنیان یا چگونگی توسعه شرکت به منظور دریافت نشان غزال اطلاعات تکمیلی را بدست آورده و از خدمات مشاوره فن بنیان استفاده کنید، می توانید با ما تماس بگیرید. کارشناسان خبره ما آماده اند تا این اطلاعات را در اسرع وقت در اختیار شما عزیزان قرار بدهند.
برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.