اگر برای دانش بنیان شدن اقدام کرده باشید یا به مطالعه جزئیات نحوه ثبت شرکت دانش بنیان در منابعی مانند مقالات مجموعه فن بنیان پرداخته باشید، حتما متوجه شده اید که با وجود گستردگی حوزه های تحت پوشش این طرح، استانداردهای پذیرفته شدن در آن با محدودیت های قابل توجهی هم همراه می شود. پس اگر همچنان فعالیت تولیدی یا خدماتی یک مجموعه منحصر به فرد باشد اما در چهارچوب طرح دانش بنیان قرار نگیرد باید چه کرد؟
راه حل اصلی برای این موقعیت این است که برای خلاق شدن اقدام کنید. در این مطلب به بررسی طرح شرکت خلاق، مزایا و حمایت های آن می پردازیم تا بتوانید با این گزینه حمایتی هم بیشتر آشنا شوید.
طرح دانش بنیان برای تأیید شرکت ها به سطح فناوری محصول یا خدمتی که ارائه می کنند نگاه می کند. بسیاری اوقات این محصول یا خدمت از نظر فنی آنقدرها پیچیده نیست، اما همچنان در تولید آن خلاقیت و نوآوری استفاده شده و به راحتی می توان دانش و هنر ارائه دهنده را در ابعاد گوناگون آن تشخیص داد. در این حالت که طرح های دانش بنیانی نمی توانند کمک کنند، طرح خلاق وارد عمل می شود تا از شرکت مذکور حمایت کند.
این طرح در سال ۱۳۹۶ توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف «توسعه زیست بوم فناوری و کارآفرینی در کشور و اشتغالزایی برای جوانان و حمایتهای مادی و حقوقی» طی سند «آییننامه اجرایی برنامه توسعه زیست بوم شرکتهای خلاق» معرفی و مقرراتش تدوین شد. بنابراین می توان آن را نسبت به طرح های حمایتی دانش بنیانی جوان تر و جدیدتر دانست.
مطابق این آییننامه شرکت خلاق به شرکتها و موسسات خصوصی نوآوری اطلاق میشود که یا در صنایع خلاق و فرهنگی مشغول بوده و یا الگوهای نوین کسبوکار را در ارائه محصولات و خدمات خود به کار گرفته باشند. بنابراین حوزه هایی مانند چاپ و نشر، میراث فرهنگی، اسباب بازی و سرگرمی، طراحی و معماری و… که در طرح دانش بنیان حمایتی از آنها انجام نمی شود، در طرح شرکت خلاق مورد توجه و حمایت قرار می گیرند.
اما حالا که با ایده این طرح بیشتر آشنا شدیم، بد نیست بررسی کنیم که چه مزایایی شامل حال شرکت های برخوردار از شرایط آن می شود؟
درست مثل شرکت هایی که تأییدیه دانش بنیان می گیرند، شرکت های خلاق هم از حمایت ها و تسهیلاتی برخوردار می شوند که از طرف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تهیه می شود. مشخصاً با توجه به حوزه های فعالیت این مجموعه ها و خصوصیات آنها، عجیب نیست که ببینیم عمده این حمایت ها بیشتر از آن که سرمایه ای در اختیار مجموعه بگذارند، تلاش می کنند بار هزینه ای روی دوش آن را بردارند. بنابراین در این حوزه با وام، معافیت مالیاتی و تسهیلاتی از این دست روبرو نمی شوید.
به صورت کلی، مهمترین مزیت های خلاق شدن عبارتند از:
همان طور که مشخص کردیم، در هر صورت مسئول طرح، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است و متقاضیان باید از این طریق برای دریافت تأییدیه خود (بدون توجه به اینکه کدامیک از این دو طرح را شامل می شود) دریافت کنند. از مطالعه آنچه که در فوق مطرح کردیم، به وضوح می توان تفاوت های میان شرکت های دانش بنیان و خلاق را متوجه شد.
با این حال اگر هنوز هم در این خصوص تردید دارید، به صورت خلاصه مهمترین فرق های میان این دو گروه مجموعه عبارتند از:
جمع بندی
مجموعه فن بنیان امیدوار است که با تهیه مطالبی مانند مطلب کنونی به کسانی که قصد اقدام برای دریافت تأییدیه های گوناگون و بهره مندی از خدمات دانش بنیان و خلاق دارند، به افزایش آگاهی عمومی کمک کند. در صورتی که به دنبال اطلاعات دقیق تر می گردید یا می خواهید پتانسیل مجموعه خود را در دریافت هر کدام از این گواهی ها بدانید، می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید تا از ارزیابی اولیه حرفه ای و کاملی برخوردار شوید.
در صورتی که قصد داشته باشید پس از صحبت با کارشناسان ما برای دریافت تأییدیه اقدام کنید، همکاران مجرب و باسابقه ما در این زمینه می توانند به شما کمک کنند تا به راحت ترین و سریعترین شکل ممکن در این خصوص اقدام نمایید. بنابراین فرصت را از دست ندهید و همین امروز با فن بنیان تماس بگیرید!
برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.