تفاوت اعتبار مالیاتی و معافیت مالیاتی دانش بنیان

تفاوت اعتبار مالیاتی و معافیت مالیاتی دانش بنیان

اگر در فضای مجازی به دنبال تسهیلات و امتیازات طرح دانش بنیان بگردید، حتما به دو عبارت اعتبار مالیاتی و معافیت مالیاتی هم برخورد کرده اید. برخلاف آنچه که ممکن است تصور کنید، این دو مورد تفاوت های اساسی با یکدیگر دارند و هر کدام به تسهیلات کاملا متفاوت با شرایط گوناگون اشاره می کنند. در این مطلب در مجموعه فن بنیان، تلاش می کنیم این تفاوت ها را برایتان شفاف سازی کنیم.

 

معافیت مالیاتی دانش بنیان چیست؟

معافیت مالیاتی دانش بنیان یکی از تسهیلاتی است که از هنگام طراحی و تصویب این طرح در مجلس شورای اسلامی در سال 1389، در اختیار شرکت های تحت پوشش آن قرار گرفته است. این تسهیلات شامل معافیت از پرداخت مالیات برای تمام درآمدهایی می شود که یک شرکت از مسیر تجارت با یک محصول دانش بنیان بدست می آورد و اغلب به شدت برای متقاضیان ارزشمند است.

بر اساس ماده 22 فصل 6 آیین‌نامه قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، درآمدهای مشمول مالیات شرکت‌ها و موسسه‌های دانش بنیان از منبع قرارادها و فعالیت‌های تحقیق و توسعه، تجاری‌سازی و همچنین تولید محصولات و خدمات دانش‌بنیان تا زمانی که گواهی داشته باشند، از مالیات موضوع ماده 105 قانون مالیت‌های مستقیم، معاف هستند.

با این وجود، باید بدانید که دریافت معافیت به هیچ عنوان کار آسانی نیست. معافیت مالیاتی دانش بنیان، به خصوص برای شرکت های بزرگ، به معنای رقم های کلان و قابل توجهی می شود و بنابراین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به ندرت شرکت ها را مشمول آن قرار می دهد. بر این اساس، ملاک اصلی سطح فناوری محصول خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این مطلب حتما به لینک زیر مراجعه کنید:

معافیت مالیاتی دانش بنیان 

معافیت مالیاتی دانش بنیان

شرایط معافیت مالیاتی دانش بنیان

محصولات دانش بنیان بر اساس سطح فناوری به سه دسته سطح 1، 2 و 3 تقسیم می شوند که سطح 1 بالاترین و سطح 3 پایین ترین میزان پیشرفته بودن فناوری را در اختیار دارند. شرکت های نوپا که به تازگی تأسیس شده اند یا مبالغ داد و ستد آنها بسیار پایین است، می توانند در هر کدام از این سطوح برای محصول خودشان معافیت بگیرند. اما اگر شرکت شما به عنوان نوآور یا فناور دسته بندی شده باشد، تنها می توانید برای محصولات سطح 1 خود معافیت بگیرید. همچنین معافیتی که دریافت می کنید دارای سقف مشخصی است و به صورت نامحدود در اختیار شما قرار نمی گیرد.

این موارد در کنار یکدیگر باعث شده اند که این تسهیلات برای بسیاری از شرکت ها بلااستفاده باشند. برای مثال، گرفتن سطح 1 فناوری کار بسیار دشواری است و نیازمند عبور از فیلترهای متعددی است که در بسیاری از موارد، محصول شما را در سطح 2 یا پایین تر ارزیابی می کنند. بنابراین معاونت علمی تلاش کرد با معرفی اعتبار مالیاتی از شرکت ها حمایت بهتری انجام بدهد.

 

 

اعتبار مالیاتی دانش بنیان چیست؟

اعتبار مالیاتی به این معناست که پس از دریافت تأییدیه و قرار گرفتن تحت پوشش معاونت علمی، یک شرکت چند ماه قبل از انتهای سال که قرار است صورت های مالی خود را ارائه بدهد و مالیات بپردازد، می تواند از معاونت بخواهد که شرایط آن را برای دریافت اعتبار مالیاتی بررسی کند. این نهاد یک بار دیگر از طریق کارگزاری ها وارد عمل شده و اسناد حقوقی و هزینه ای شرکت را چک می کند. در صورتی که صحت اسناد برای این نهاد اثبات شود، شرکت به اندازه هزینه ای که صرف تحقیق و توسعه محصولات دانش بنیان خودش کرده است، اعتبار مالیاتی دریافت می کند. برای کسب اطلاعات کامل و راهنمایی در مورد این موضوع بسیار مهم حتما به مطلب زیر در وب سایت ما مراجعه کنید.

اعتبار مالیاتی دانش بنیان 

 

شرایط دریافت اعتبار مالیاتی دانش بنیان

نحوه تعلق اعتبار با هزینه های تحقیق و توسعه ارتباط پیدا می کند. هزینه های تحقیق و توسعه یعنی تمام هزینه هایی که یک مجموعه برای دستیابی به یک محصول و تولید آن در مقیاس صنعتی صرف کرده است. این هزینه ها می تواند شامل موارد زیر باشد:

  1. پرداخت حقوق صرفاً به تیم های تحقیق و توسعه
  2. هزینه های تحقیقاتی
  3. هزینه های طراحی
  4. هزینه های مهندسی معکوس
  5. هزینه تهیه مواد اولیه
  6. هزینه رساندن محصول از نمونه اولیه به تولید انبوه

این هزینه ها می توانند شامل هزینه های نیروی انسانی، مواد به کار رفته و تجهیزات اصلی تولید باشند. بنابراین هزینه هایی مثل محل استقرار و زمین، خرید تجهیزات جانبی، خرید تجهیزات برای بالاتر بردن ظرفیت تولید (مثلا از هزار عدد محصول به ده هزار عدد محصول در ماه) و حقوق نیروهایی مثل کارگران جزء یا کارمندان ساده اداری جزو آن قرار نمی گیرد.

اعتبار مالیاتی فاقد سقف است و هیچ محدودیتی در مقدار دریافتی آن وجود ندارد. بسته به میزان هزینه هایتان می توانید فاکتور و مدارک خرید و فروش ارائه بدهید و معاونت با بررسی آنها، به شما اعتبار اختصاص می دهد. همچنین فارغ از سطح فناوری محصول می توانید برای دریافت آنها مراجعه کنید. به همین دلیل است که به خصوص در سال های اخیر، این تسهیلات به سرعت در حال اهمیت یافتن هستند و شرکت های بیشتری برای دریافت آن به معاونت مراجعه می کنند.

اعتبار مالیاتی دانش بنیان

 

تفاوت های بین اعتبار و معافیت مالیاتی دانش بنیان

تفاوت های میان این دو تسهیلات بیش از همه به شرایط و میزان آنها برمیگردد که باعث شده است دریافت اعتبار به مراتب راحت تر از معافیت باشد. با این حال بسیاری از شرکت های ثبتی که کار در حوزه دانش بنیان را صرفا به عنوان یک منبع درآمدی جدید نگاه می کنند، متقاضیان را با دادن اطلاعات غلط در خصوص آسان بودن دریافت معافیت گمراه می کنند. واقعیت این است که شما شانس به مراتب بیشتری در دریافت اعتبار خواهید داشت.

مهمترین تفاوت های بین اعتبار مالیاتی و معافیت مالیاتی دانش بنیان عبارتند از:

  1. وابستگی به سطح محصول
  2. محدودیت مقدار
  3. شرایط دریافت

معافیت مالیاتی باید بر اساس سطح فناوری بررسی شده و اگر شرکت نوآور یا فناور دسته بندی شده باشید، فقط برای سطح 1 می توانید از آن استفاده کنید. اما اعتبار مالیاتی اینطور نیست و برای تمام محصولات با هر سطحی و برای هر دسته بندی شرکتی عرضه می شود. محدودیت های سقف مبلغ هم مطرح است که اعتبار در این خصوص فاقد سقف است و هر مقدار که بخواهید می توانید اعتبار دریافت کنید.

در نهایت شرایط دریافت هم مطرح می شود. در حالی که دریافت معافیت یک بار انجام شده و تا زمانی که گواهی دانش بنیان داشته باشید مشمول آن هستید، اعتبار را می توانید هر ساله تغییر بدهید و اعتبار بیشتری بسته به هزینه های تحقیق و توسعه خود درخواست کنید.

 

جمع بندی

در این مطلب در مجموعه فن بنیان تلاش کردیم هموطنان و علاقمندان به دریافت گواهی دانش بنیان را با تفاوت های میان دو امتیاز مالیاتی عمده این طرح آشنا کنیم. اگر می خواهید در این خصوص بیشتر بدانید یا قصد اقدام برای گرفتن تأییدیه را داشته و نمی دانید باید از چه مسیری اقدام کنید، کارشناسان فن بنیان آماده اند تا اطلاعات لازم را در اختیار شما بگذارند. می توانید با ما تماس بگیرید تا هم از خدمات بررسی اولیه خدمات و محصولات و هم مشاوره دریافت گواهی بهره مند شوید.

مقالات مرتبط

فرم درخواست مشاوره

برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.

2 نظر

  • سلام خسته نباشید
    با توجه به توضیحات شما یعنی ممکنه برخی از شرکت های دانش بنیان به طور کامل از پرداخت مالیات معاف نشوند و در این صورت باید با اعتبار مالیاتی اقدام کنند تا بخشی از مالیات آنها بخشیده شود؟

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.