توسعه سیستم‌های مدیریت منابع سازمانی (ERP) در صنایع دانش‌بنیان

توسعه سیستم‌های مدیریت منابع سازمانی (ERP) در صنایع دانش‌بنیان

نرم افزارهای مدیریت سازمانی و سیستم های شرکتی سال هاست که مورد توجه شرکت ها و مجموعه های اداری سطح جهان هستند. با این حال در حوزه نرم افزار سقفی برای پیشرفت و نوآوری نمی توان مطرح کرد و هر روز شاهد اضافه شدن امکانات و فناوری های جدید به سیستم هالی مدیریت سازمان هستیم. صنایع دانش بنیان هم در این خصوص بیکار نمانده اند. در این مطلب تلاش می کنیم مخاطبان عزیز را با فعالیت هایی که به صورت خاص در زمینه سیستم های ERP انجام شده است، آشنا کنیم.

 

سیستم ERP چیست

سیستم ERP یک نرم افزار مخصوص است که سازمان ها و شرکت ها می توانند از آن برای مدیریت کارهای روزمره و فرآیندهای داخلی خود استفاده کنند. فعالیت هایی مثل حسابداری، تدارکات، مدیریت پروژه ها، بررسی انجام وظایف، مدیریت زنجیره تأمین، مدیریت عملکرد بخش ها و مدیریت ریسک سازمان از طریق این سیستم ها قابل انجام است. هر ERP شامل مجموعه ای از زیرسیستم ها به نام «ماژول» است که فعالیت های مختلفی را بر عهده می گیرند.

سیستم‌های ERP در سال‌های اخیر در ایران بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند و بسیاری از سازمان‌ها، به ویژه شرکت‌های بزرگ و متوسط، به سمت پیاده‌سازی این سیستم‌ها حرکت کرده‌اند. این سیستم‌ها با ارائه یک دیدگاه جامع از سازمان و یکپارچه‌سازی فرآیندهای مختلف، به بهبود بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها و افزایش رقابت‌پذیری سازمان‌ها کمک می‌کنند.

مهمترین مزیت های بهره برداری از این سیستم برای شرکت ها عبارتست از:

  1. دید کلی از کسب‌وکار: با استفاده از داشبوردهای مدیریتی، مدیران می‌توانند به صورت یکپارچه به تمام جنبه‌های کسب‌وکار خود نظارت کنند.
  2. کاهش زمان پاسخگویی: فرآیندهای کسب‌وکار به صورت خودکار انجام می‌شوند و زمان پاسخگویی به درخواست‌ها کاهش می‌یابد.
  3. بهبود دقت اطلاعات: با حذف داده‌های تکراری و ایجاد یک منبع واحد برای اطلاعات، دقت اطلاعات افزایش می‌یابد.
  4. انعطاف‌پذیری: سیستم‌های ERP قابلیت سفارشی‌سازی دارند و می‌توانند با نیازهای هر کسب‌وکاری تطبیق پیدا کنند.

 

سیستم های ERP در ایران

شرکت های ایرانی معتقدند در ابعاد کوچک می توانند از پس مدیریت نیروهایشان بربیایند و حتی بخش منابع انسانی هم ندارند. در شرکت های متوسط که منابع انسانی نقش پررنگ تری دارد، همچنان سیستم های ERP فقط در سطح شناخته شده بودن باقی می مانند. اما شرکت های بزرگ و سازمان های وسیع به کرات از ERPها بهره می برند.

گرچه این سیستم ها و فواید آنها برای اکثر صاحبان کسب و کارها شناخته شده است، اما هنوز فرهنگ به کارگیری آنها فراگیر نشده است. بخشی از این موضوع به هزینه ها، بخش دیگر به دشواری کار با این نرم افزارها و بخش دیگر به حجم نیازی برمیگردد که به کمک آنها رفع می شود. با این تفاسیر تولیدکنندگان نرم افزار ایرانی هم چندان مایل به کار روی آنها نیستند.

با حمایت های دانش بنیان از کسانی که به عرضه ERP و توسعه آن می پردازند، این روند در حال تغییر است. در ادامه بیشتر در این خصوص توضیح می دهیم.

 

سیستم ERP و طرح دانش بنیان

نرم افزارهای ERP در فهرست کالا و خدمات دانش بنیان حضور دارند، فهرستی که توسط نهادهای مسئول این طرح عرضه شده و نشان می دهد که با عرضه این نرم افزار هم می توانید تأییدیه دانش بنیان بگیرید. در این فهرست، ERPها در دسته «فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم افزارهای رایانه ای» و در زیردسته سامانه های کاربردی سازمانی قرار داده شده است.

در این دسته انواع نرم افزارهای مدیریت منابع سازمانی و مدیریت زنجیره تأمین حضور دارند که می توانند تأییدیه بگیرند، البته به شرطی که نوآوری های متمایزی همراه با آنها ارائه شده باشد. در طرح دانش بنیان سه شرط اصلی برای دریافت تأییدیه وجود دارد:

  1. نرم افزار باید به صورت تحت وب و با سیستم ابری (Cloud) قابل اجرا باشد.
  2. نرم افزار باید به هر شکل از هوش مصنوعی در ساختار خود استفاده کرده باشد.
  3. نرم افزار باید تحت بار باشد، یعنی در حال حاضر در یک شرکت یا سازمان در حال استفاده باشد.

تحت بار بودن بسته به تعداد ماژول های ERP، حجم کاربران همزمان و وظایفی که نرم افزار عهده دار می شود ربط پیدا می کند. این موضوع با محل استفاده از آن هم ارتباط دارد. برای مثال در یک محیط اداری ماژول ها به سمت مدیریت وظایف و حضور و غیاب بیشتر متمایل هستند، در حالی که در یک محیط صنعتی (مانند یک کارخانه) ماژول های انبارداری و مدیریت موجودی اهمیت بیشتری پیدا می کنند. اما در هر صورت، انتظار می رود نرم افزار شما الان در حال خدمت رسانی باشد.

استفاده از هوش مصنوعی الزاماً نیاز نیست چندان پیچیده باشد، اما حضور آن اثبات سطح فناوری محصول شما خواهد بود. ممکن است شما امکان یادگیری عمیق (دیپ لرنینگ) را فراهم کرده باشید. مثال دیگر خودکار کردن فرآیند حضور و غیاب و رهگیری انجام وظایف است. هر کدام از این وظایف را می توانید با یک هوش مصنوعی مجهز کنید.

 

جمع بندی

یکی از خدماتی که مجموعه فن بنیان به هموطنان عزیز ارائه می دهد، ارزیابی اولیه و کمک به توسعه محصول برای رسیدن به سطح استانداردهای دانش بنیان است. کارشناسان ما به صورت تخصصی این کار را در مورد سیستم های مدیریت منابع سازمانی یا ERP انجام می دهند و تسلط کم نظیری بر جزئیات دریافت تأییدیه توسط این نرم افزارها دارند. بنابراین اگر قصد دارید با توسعه چنین سیستم هایی تأییدیه دانش بنیان بگیرید، می توانیم خدمات تضمینی خود را در اختیار شما قرار بدهیم.

همین امروز با ما تماس بگیرید تا علاوه بر اطلاع از نحوه دریافت تأییدیه و ارزیابی وضعیت کنونی نرم افزار، در خصوص چگونگی بهره برداری از حمایت های دانش بنیان پس از دریافت تأییدیه نیز شما را راهنمایی کنیم. کارشناسان ما آماده هستند که در هر ساعت از شبانه روز پاسخگوی تماس شما باشند.

مقالات مرتبط

فرم درخواست مشاوره

برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.