امکان سنجی دانش بنیان
حوزه اصلی فعالیت مرکز توسعه دانش بنیان (سامانه فن بنیان)، امکان سنجی، ارائه مشاوره تخصصی و پیاده سازی الزامات قانون دانش بنیان به صورت عملیاتی در راستای اخذ گواهی دانش بنیان برای شرکتها و موسسات میباشد. در همین راستا، کارشناسان و متخصصان مجموعه فن بنیان، ضمن بررسی و امکان سنجی کلیه موارد در چهار حوزه فنی، سیستمی، منابع انسانی و همچنین الزامات مالی، همکاری و مشاوره لازم در جهت تهیه، بروزرسانی و تامین مدارک و مستندات لازم، استقرار فرایندهای الزامی در شرکت و همکاری در ثبت نام در سامانه را طرح ریزی و ارائه مینمایند تا گواهینامه دانش بنیان را برای شرکتها و موسسات اخذ نمایند.
مواردی که در این مطلب فن بنیان میخوانیم:
شرکتها و موسسات، به دلیل پیچیدگیهای فرآیند دانش بنیان، دچار مشکل شده و طبق آمار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بسیاری از شرکتها و موسسات، موفق به دریافت تاییدیه دانش بنیان نمیشوند و فقط تعداد کمی از شرکتها میتوانند این تاییدیه را اخذ نمایند. شرکتها ممکن است به دلایل مختلفی موفق به اخذ این تاییدیه نشوند. در واقع ممکن است پتانسیل و پیچیدگی فنی در محصولات شرکتها موجود باشد اما به علت نقص مستندات و عدم آگاهی شرکتها از این فرآیند، محصول شرکت، مورد تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار نگیرد. طبق توضیحات داده شده، مهمترین مسئله برای اخذ مجوز دانش بنیان، پیچیدگی فنی محصول یا خدمت شرکت است.
شرایط اخذ تاییدیه دانش بنیان
مجوز دانش بنیان، در واقع تائیدیهای است که به مدت دو سال از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به محصولات یا خدمات یک شرکت یا موسسه داده میشود و به واسطه این تائیدیه، شرکتها یا موسسات دانش بنیان میتوانند از حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری استفاده کنند. طبق قوانین دانش بنیان، کالا و خدماتی میتوانند تاییدیه دانش بنیان را اخذ کنند که دارای سه شرط سطح فناوری، مرحله تولید و تسلط بر دانش فنی باشند. کالاها و خدمات باید در حوزه فناوریهای بالا یا متوسط به بالا باشند و کپی برداری از این محصولات به سادگی امکان پذیر نباشد.
مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان شامل مستندات فنی محصول یا خدمت، مستندات حقوقی و مستندات مالی میباشد. مستندات فنی در یک قالب از پیش تعیین شده برای هر حوزه است. علاوه بر قالب مورد نظر کارگروه ارزیابی، دیگر مستندات فنی نیز به عنوان مدارک فنی به حساب میآیند. مستندات حقوقی شامل اساسنامه، شرکت نامه، آگهی تاسیس، روزنامه رسمی، آخرین لیست بیمه، کاتالوگ محصولات و… میباشد. مستندات مالی شامل آخرین اظهارنامه مالیاتی، گزارش فصلی، نمونه قرارداد یا نمونه فاکتور و… میباشد.
نخستین گام جهت همکاری با شرکتهای متقاضی اخذ گواهی دانش بنیان در مرکز توسعه دانش بنیان، امکان سنجی اولیه محصولات و خدمات شرکتها جهت شناسایی پتانسیلهای موجود شرکتها از ابعاد فنی، سیستمی، منابع انسانی و مالی است. همان طور که توضیح داده شد، پیچیدگی فنی محصول، مهمترین پارامتر در اخذ تاییدیه دانش بنیان میباشد، بنابراین کارشناسان و متخصصان مرکز توسعه دانش بنیان، طبق جلساتی که با نفرات فنی و تحقیق و توسعه شرکتها و مجموعهها دارند، محصولات و خدمات شرکتهای متقاضی دانش بنیان را به طور کامل و دقیق، طبق تعاریف و معیارهای دانش بنیان، ارزیابی و بررسی کرده و در صورتی که شرکتهای مورد نظر، دارای شرایط و معیارهای اخذ مجوز دانش بنیان باشند، امکان همکاری و کمک به شرکتها در مسیر اخذ مجوز را دارند.
حمایت شرکتهای دانش بنیان
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همراه با صندوق نوآوری و شکوفایی، حمایتهای گسترده و متنوعی را به شرکتها و موسسات دانش بنیان ارائه میدهند. بدین ترتیب، شرکتهای دانش بنیان بر اساس سطح فناوری و میزان فروش در اظهارنامه مالیاتی به سه دسته نوپا، نوآور و فناور تقسیم بندی می شوند و بعد از اخذ گواهی دانش بنیان میتوانند از حمایتهایی همچون معافیتهای مالیاتی و گمرکی، تسهیلات و وامهای کم بهره، حمایتهای صادراتی و وارداتی، دریافت کارت بازرگانی و سایر حمایتهایی که توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی به آنها تعلق میگیرد، استفاده نمایند.
با توجه به تسهیلات متنوع و حمایتهای گستردهای که از شرکتها و موسسات دانش بنیان صورت میگیرد، تعداد شرکتهای متقاضی تاییدیه دانش بنیان، روز به روز در حال افزایش است. از آن جایی که خیلی از شرکتها و موسسات متقاضی تاییدیه دانش بنیان، معیارها و پتانسیلهای لازم جهت دانش بنیان شدن محصولات و خدمات شرکت را ندارند، کارشناسان و متخصصان مرکز توسعه دانش بنیان، با تکیه بر سوابق و تجارب موفقیت آمیزی که در حوزه مدیریت دانش، تکنولوژی و مشاوره دانش بنیان دارند، میتوانند راهکارهای مورد نیاز جهت ایجاد پتانسیل های فنی مطابق با معیارهای تفصیلی دانش بنیان، جهت اخذ تاییدیه دانش بنیان را به شرکتها ارائه دهند.
برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.
سلام خسته نباشید
مرسی از توضیحاتتون
روش استعلام شرکت ها که آیا دانش بنیان هستند یا نه به چه شکل هست؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.
با تشکر
سلام دوست من
برای این کار می توانید به صفحه روش استعلام دانش بنیان در وب سایت فن بنیان مراجعه فرمایید. همچنین در صورتی که به توضیحات بیشتر نیاز دارید می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.