لیست شرکت های دانش بنیان

لیست شرکت های دانش بنیان

فرض کنید در حال مذاکره با یک مجموعه برای خرید محصول، بستن قرارداد همکاری یا اقدام برای استخدام هستید و شرکت مورد نظر تلاش می کند با مطرح کردن “دانش بنیان بودن” امتیازات اضافه ای را در فرآیند مد نظرتان بدست بیاورد. در این حالت باید سازوکاری وجود داشته باشد که به کمک آن بتوان تعیین کرد آیا ادعای یک مجموعه در این خصوص صحت دارد یا خیر. با ما همراه باشید تا با فلسفه این سازوکار و خصوصیات آن بیشتر آشنا شوید.

 

شرکت های دانش بنیان کشور

یکی از مسائلی که در طرح دانش بنیان همواره به عنوان یک چالش مطرح بوده است، تهیه یک لیست مشخص از مجموعه هایی است که در هر زمان تحت حمایت نهادهای مسئول هستند. این موضوع زمانی ابعاد بزرگتری پیدا می کند که بدانید در بسیاری از مناقصه ها و قراردادها، شرکت های تحت این طرح دارای اولویت بوده و بنابراین به لحاظ قراردادی امتیازات خاصی دریافت می کنند. پس وقتی که یک شرکت دانش بنیان مناقصه را جلوتر از رقبا و به خاطر حمایت نهادهای مسئول می برد، باید راهی برای تأیید ادعای آن وجود داشته باشد.

به همین دلیل است که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان مجری طرح، تلاش فراوانی را معطوف به غربال کردن شرکت ها و ثبت مجموعه های تأیید شده می کند. هر زمان که یک مجموعه قصد می کند گواهی دریافت کند، از طریق کارتابل مخصوص این نهاد و به کمک کد ملی خود ثبت نام می نماید. سپس مراحل ارزیابی و ثبت دانش بنیان انجام می شود که به تفصیل می توانید آنها را در مطالب دیگر ما مطالعه کنید.

در صورتی که یک مجموعه از این مراحل سربلند بیرون بیاید، از طریق کارتابل مذکور دریافت تأییدیه به مدیریت آن اعلام می شود. از همین زمان، اسم شرکت به لیست شرکت های تحت این طرح افزوده شده و امکان استفاده از تسهیلات، حمایت ها و امتیازات آن فراهم می شود. اما این فرآیند مشخصاً به صورت عمومی هم باید اعلام شود و اینجاست که بحث تهیه فهرست شرکت ها مطرح می شود.

 

ثبت در لیست شرکت های دانش بنیان

یکی از نکات جانبی پس از دریافت تأییدیه، ثبت شرکت در فهرستی است که به صورت آنلاین در دسترس عموم قرار گرفته و به کمک آن می توان مشخص کرد که آیا یک شرکت دانش بنیان است یا خیر. این موضوع از چند جهت اهمیت پیدا می کند: استعلام دانش بنیان بودن شرکت ها در هنگام عقد قرارداد شاید مهمترین این موارد باشد که به دلیل اهمیت این حوزه در دوران کنونی، برای بسیاری از مجموعه ها مورد توجه می باشد.

همان طور که گفتیم، دسترسی به چنین لیستی از این نظر مهم است که بسیاری از مجموعه ها در هنگام همکاری، عقد قرارداد و کار با شرکت های دانش بنیان باید راهکاری برای تأیید ادعای طرف مقابل داشته باشند و طبیعتاً استعلام حضوری یا تلفنی از نهادهای مسئول راه حل ایده آلی نخواهد بود. به همین دلیل است که در یک سامانه اینترنتی اختصاصی، فهرست به صورت آنلاین در دسترس عموم قرار گرفته است.

بر اساس این فهرست می توان شرکت های زیر را به عنوان برخی از شناخته شده ترین شرکت های دانش بنیان ایران معرفی کرد:

  1. نوآوران فن آوازه
  2. آسان پرداخت پرشین
  3. سیناژن
  4. باریج اسانس
  5. مهندسی و ساخت توربین مپنا توگا
  6. ماشین سازی اراک

 

فهرست شرکت های دانش بنیان

فهرست شرکت های دانش بنیان بر اساس مصوبه کارگروه دائمی شورای راهبری فناوری ها و تولیدات دانش بنیان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تهیه شده است و بر اساس آن می توان به سرعت مشخص کرد که یک شرکت معین تحت این طرح قرار دارد یا خیر. تنها کافی است یکی از ویژگی های اسم ثبت شده شرکت، شناسه ملی، حوزه فعالیت یا استان محل فعالیت آن را بدانید تا بتوانید در این فهرست به دنبال مجموعه مد نظرتان بگردید.

فهرست در سامانه معاونت توسعه شرکت های دانش بنیان در دسترس عموم قرار گرفته است. با مراجعه به این سامانه می توانید نوع مجوز و تاریخ تأیید آن را مشاهده کنید و برای مثال ببینید که یک شرکت به عنوان نوپا یا نوآور تأیید شده یا در چه تاریخی تأییدیه کنونی خود را دریافت کرده است. از طریق این لینک می توانید به فهرست دسترسی پیدا کنید.

 

همچنین می توانید از اینجا هم به صورت مستقیم فایل فهرست را تا مرداد 1403 دانلود کنید.

 

امکان جستجوی آنلاین در فهرست هم وجود دارد، البته تا زمانی که بخشی از اطلاعات ثبتی مجموعه مد نظر را در اختیار داشته باشید. برای فراهم آوردن امکان ارائه فهرست به عنوان مدرک هم می توانید از آن خروجی اکسل بگیرید و بنابراین به کمک این ابزار می توان در عرض چند دقیقه مشخص کرد که آیا با یک شرکت دانش بنیان طرف هستید یا طرف مقابل تنها خود را به این نام معرفی کرده است.

 

جمع بندی

مزایای طرح دانش بنیان از چنان اهمیتی در اکوسیستم اقتصادی و تجاری کنونی ایران برخوردار است که بسیاری از مجموعه ها، با وجود اینکه تحت این طرح قرار ندارند، مدعی بهره برداری از آنها هستند و با توجه به مزایای متعددی که همکاری با چنین شرکت هایی فراهم می کند، متاسفانه شاهد تلاش برخی مجموعه ها برای فریب دادن دیگران به کمک طرح دانش بنیان هستیم.

برای جلوگیری از این موضوع و اثبات ادعای شرکت هایی که به واقع تحت این طرح هستند، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فهرست شرکت های دانش بنیان را تهیه کرده است. در این مطلب این فهرست را به شما معرفی کردیم و امیدواریم به کمک آن بتوانید در هنگام برخورد با چنین موقعیت هایی، بهتر شرایط را مدیریت کرده و ادعای چنین مجموعه هایی را به دقت بررسی نمایید.

مقالات مرتبط

فرم درخواست مشاوره

برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.