اگر می خواهید برای دانش بنیان کردن شرکت خود اقدام کنید، بهتر است با رایج ترین اشتباهاتی که متقاضیان این کار با آنها برخورد می کنند بیشتر آشنا شوید. متاسفانه برخی مجموعه های مشاوره سودجو برای سودآوری خود شرکت ها را به بیراهه می کشانند و در شرایطی که یک مرجع اطلاع رسانی دقیق با دسترسی آسان در اختیار شرکت ها نیست، شیوع اطلاعات اشتباه این حوزه را با چالش روبرو کرده است. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات صحیح را بدست آورده و در دام این اشتباهات نیافتید.
مهمترین اشتباهاتی که در فرآیند دانش بنیان شدن رخ می دهند، بیش از همه ریشه در عدم اطلاع دقیق متقاضیان از جزئیات این طرح دارند. فارغ از اینکه بخواهیم گناه را به گردن اطلاع رسانی ناکافی نهادها یا پخش اطلاعات نادرست از جانب شرکت های ثبتی بیاندازیم و یکی را به عنوان علت اصلی بروز این مشکل مطرح کنیم، واقعیت این است که در نهایت شرکت ها نمی توانند تحقیق و مطالعه کافی در این زمینه انجام بدهند. این موضوع هم منطقی است، چون نباید فراموش کرد که یک مجموعه فعال علمی و تجاری وقت آن را ندارد که برای مثال ساعت ها در فضای اینترنت وقت صرف جمع آوری اطلاعات در خصوص این طرح کند.
بنابراین در ادامه رایج ترین اشتباهات را با هم بررسی می کنیم تا حتی الامکان از بروز مجدد آنها جلوگیری شود.
اولین اشتباه رایج در میان شرکت های متقاضی، این است که تصور می کنند در هنگام ثبت شرکت باید برای درخواست گواهی اقدام کنند. این فرض اشتباه است: شما هیچ نیازی ندارید که از هنگام ثبت به دنبال دانش بنیانی باشید.
ارزیاب های طرح باید محصول یا خدمتی که شما ارائه می دهید بررسی کنند و بر اساس آن نظر بدهند که آیا توان بالقوه فعالیت دانش بنیانی را دارید یا خیر. برای این کار، طبیعتاً باید مدت قابل توجهی از ثبت گذشته باشد تا محصول یا خدمت مد نظرتان را توسعه داده باشید. اما اگر هم پیش از این و بدون ثبت رسمی فعالیت کرده اید و حالا می خواهید شرکت به ثبت برسانید، صرف انجام کارهای ثبتی و گرفتن کد ملی برای شرکت به منظور اقدام برای دانش بنیان شدن کفایت می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می شود حتما مقاله ثبت دانش بنیان در این وب سایت را مطالعه فرمایید.
یک اشتباه رایج دیگر که ثمره تغییر قانون در دهه 90 است، وجود این فرض در میان متقاضیان و شرکت های ثبتی با اطلاعات قدیمی است که باید حتما در هیئت مدیره شرکت متقاضی، اعضای هیئت علمی دانشگاه حضور داشته باشند. در حال حاضر، هیچ نیازی به داشتن استاد دانشگاه در هیئت علمی یا حتی همکاری با چنین فردی هم وجود ندارد. اگر شما بتوانید اثبات کنید که بخش تحقیق و توسعه (R&D) شما توانسته است با اتکا به علم اعضای تیم خود کار توسعه محصول یا ارائه خدمت را انجام بدهد، برای دریافت گواهی کفایت خواهد کرد.
محصولاتی که برای ارزیابی در اختیار نهادهای مسئول قرار می دهید، باید حتما تأییدیه های آزمایشگاهی داشته باشند تا بتوانید اثبات کنید که ویژگی های مورد ادعای شما در محصول وجود دارد. این موضوع به خصوص در حوزه های مواد غذایی، داروسازی و محصولات نانو اهمیت پیدا می کند. اغلب اوقات اشتباه شرکت هایی که در فرآیند ارائه اطلاعات اولیه شکست می خورند، نادیده گرفتن این نکته است. فراموش نکنید که ارزیابی مدارک را مطالعه می کند و به اتکای ادعای شما، تأییدیه ای صادر نمی کند.
برخی مخترعان و محققان تصور می کنند که صرفاً با ایده پردازی و عرضه نقشه هایی از یک محصول که قصد توسعه آن را دارند، می توانند تأییدیه بگیرند. این فرض اشتباه است: گرچه می توان با اتکا به نقشه راه پیش رو و ارائه طرح های توسعه ای اثبات کرد که می توانید محصولتان را ارتقا بدهید، اما برای اثبات ممکن بودن تولید آن باید حداقل یک نمونه اولیه داشته باشید.
این پروتوتایپ یا نمونه اولیه، باید اصل کاری که مد نظرتان است انجام بدهد و جزئیاتی مثل زیبایی بدنه و امکانات جانبی اهمیتی برای ارزیاب نخواهد داشت، بنابراین حداقل یک نمونه با کارکرد مد نظر باید ارائه کنید.
سطح فناوری موضوع دیگری است که بسیاری از شرکت ها را به اشتباه می اندازد و این تصور را ایجاد می کند که محصول آنها دارای تمام شرایط برای دریافت تأییدیه است، در حالی که اغلب مواقع این موضوع صحیح نیست. فهرست کالا و خدمات دانش بنیان برای بسیاری از محصولات حد پایین دریافت تأییدیه را مشخص کرده است. برای مثال، شما می توانید با پمپ های دیافراگمی تأییدیه بگیرید، اما فشار عملیاتی آن باید حداقل 15 بار باشد تا شرایط دریافت گواهی را داشته باشد. بنابراین مطالعه فهرست برای این منظور بسیار مفید است.
خارج از فهرست، اغلب مطرح می شود که اگر سطح فناوری محصول شما بالاتر از میانگین فعالیت رقبا باشد، دارای شرایط تأییدیه خواهد بود. مثال بارز این موضوع در حوزه پزشکی است: قرص استامینوفن شاید فرآیند تولید دشواری داشته باشد و هر کسی از پس آن برنیاید، اما در میان داروسازان تولید آن کار دشواری تلقی نمی شود و نیازی هم به سطح فناوری بسیار بالا ندارد. این در حالی است که تولید داروهای آزمایشی برای مقابله با بیماری ایدز می تواند به راحتی دارای شرایط دانش بنیانی باشد.
اشتباه آخر متقاضیان، این است که با حوزه های فعالیت تعیین شده برای این طرح آشنا نیستند. گرچه فعالیت در حوزه های فرهنگی و اجتماعی می تواند فوق العاده باارزش باشد، اما طرح دانش بنیان الزاماً حمایتی از آنها ارائه نمی دهد. حوزه هایی که توسط این طرح مورد حمایت قرار می گیرند عبارتند از:
جمع بندی
اگر با مطالعه این مطلب به این موضوع فکر می کنید که حالا با دانستن این جزئیات چطور باید برای دریافت تأییدیه دانش بنیان اقدام کنید، مجموعه فن بنیان خوشحال می شود که خدمات خود را در اختیار شما قرار بدهد. کارشناسان ما با داشتن سابقه طولانی در حوزه دانش بنیان و احاطه کامل بر زیر و بم این گواهی، می توانند به شما کمک کنند تا هم پتانسیل خود را متوجه شوید، هم در صورت نیاز محصول و خدمات خود را به سطح مورد نظر نهادهای طرح برسانید و هم مراحل دریافت گواهی را با موفقیت پشت سر بگذارید.
تنها با یک تماس با کارشناسان ما می توانید از خدمات ارزیابی ما استفاده کرده و در صورت نیاز، از خدمات ما برای بدست آوردن گواهی دانش بنیان و تمام تسهلاتی که همراه با آن در اختیار شما قرار می گیرد، استفاده کنید.
برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.