مشاوره دانش بنیان

در سال 1389، در مجلس شورای اسلامی قانونی تصویب شد که دولت را ملزم می‌کرد که از شرکت های گسترش دهنده فناوری و همچنین مجموعه هایی که با به کارگیری علم روز به تولید محصول و ارائه خدمات می‌پرداختند، حمایت های گسترده ای به عمل آورد.

 اجرای این قانون طی سال های اخیر تحت قوانین و طرح های حمایت از این شرکت ها که به نام دانش بنیان نامگذاری شده اند، پیگیری شده است. این مجموعه ها بر اساس افق در نظر گرفته شده در قانون، می‌توانند سنگ بنای پیشرفت های علمی و تکنولوژی کشور در سالیان آینده باشند.

مشاوره دانش بنیان
مواردی که در این مطلب فن بنیان می‌خوانیم:

حمایت از شرکت های دانش بنیان نیازمند طراحی سازوکاری است که به کمک آن بتوان این شرکت ها را از دریای مجموعه های خصوصی فعال در ایران تمیز داد.

این سازوکار که تحت عنوان تاییدیه دانش بنیان نامگذاری شده است، توسط معاونت علمی ریاست جمهوری و به طور خاص کارگروه معاونت توسعه شرکت ها و موسسات دانش بنیان اجرایی می‌شود.

 این معاونت علاوه بر بازرسی و ممیزی شرکت‌های متقاضی گواهینامه دانش‌بنیان، وظیفه رایزنی با سایر نهادها و ارگان‌ها به جهت عقد تفاهم‌نامه برای حمایت بیشتر از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان را دارا می‌باشد.

با این وجود، نظر به ابهامات متعددی که در این فرآیند وجود دارد و تردید مجموعه ها برای چگونگی اقدام برای دریافت تاییدیه، نیاز به حضور نهادی که بتواند وظیفه راهنمایی و هدایت متقاضیان را بر عهده بگیرد حس می‌شود. این وظیفه ای است که مجموعه فن بنیان بر عهده گرفته و تلاش می‌کند که مسیر دریافت تاییدیه دانش بنیان را برای شرکت ها تسهیل نماید.

اهمیت حضور مشاور دانش بنیان

دریافت تاییدیه دانش بنیان می تواند در موفقیت یک شرکت تاثیر بسزایی داشته باشید؛ همچنین لازم به توضیح است که دریافت این تاییدیه کار ساده ای نیست و اگر موفق به دریافت آن نشوید تا یک سال آینده نمی تواند مجددا درخواست دانش نبیان شدن ثبت کنید، بنابراین اهمیت حضور مشاور حرفه ای دانش بنیان در اینجا بسیار حس می شود. بنابراین می توانید با مشاورین ما در تماس باشید تا بتوانید با آسودگی خاطر مراحل دانش بنیان شدن را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارید. 

گام اول برای دانش بنیان شدن

در قدم اول برای دانش بنیان شدن، شما نیاز به یک شرکت ثبت شده و حقوقی دارید. نوع شرکت ثبتی در فرآیند اخذ مجوز دانش بنیان مهم نیست، اما شرکت نمی‌تواند وابسته به یک ارگان دولتی باشد.

قانون ابراز می‌کند که حمایت های ارائه شده برای توسعه توانایی ها و شکوفایی پتانسیل بالقوه بخش خصوصی است و بنابراین از ایجاد رقابت از طریق تقویت مجموعه های دولتی به کمک آن جلوگیری به عمل می‌آید.

همچنین برای اینکه یک شرکت حقوقی، دانش بنیان بشود نیاز به حداقل یک کالا یا خدمت دارد. اگر این کالا یا خدمت بر اساس معیار تفصیلی حوزه خود، شرایط دانش بنیان شدن را داشته باشد، شرکت مورد نظر می‌تواند تاییدیه دریافت کند.

نقشه-راه-دانش-بنیان

محصول دانش بنیان یا خدمات مورد نظر باید فراتر از ایده و طرح باشد و به نسخه عملیاتی تجاری رسیده باشد، بنابراین صرف ایده پردازی قادر نیست تاییدیه معاونت علمی ریاست جمهوری را بدست آورد.

گرچه میزان فروش و تجارت شرکت متقاضی با کالا یا خدمت مد نظرش چندان مهم نیست، اما حضور آن برای دسته بندی شرکت برای دریافت سطوح متفاوتی از حمایت ها بررسی می‌شود.

مهم‌ترین شروط اخذ تاییدیه دانش بنیان

طبق قوانین دانش بنیان، کالا و خدماتی می‌توانند تاییدیه دانش بنیان را اخذ کنند که دارای سه شرط زیر باشند:

  1. سطح فناوری
  2. مرحله تولید و
  3. تسلط بر دانش فنی

کالاها و خدمات باید در حوزه فناوری‌های بالا یا متوسط به بالا باشند و کپی برداری از این محصولات به سادگی امکان پذیر نباشد.

مدارک لازم برای ثبت شرکت دانش بنیان شامل این موارد می‌باشد:

  • مستندات فنی محصول یا خدمت،
  • مستندات حقوقی و مستندات مالی 

مستندات فنی در یک قالب از پیش تعیین شده برای هر حوزه است. علاوه بر قالب مورد نظر کارگروه ارزیابی، دیگر مستندات فنی نیز به عنوان مدارک فنی به حساب می‌آیند.

مستندات حقوقی، شامل موارد ذیل است:

  • اساسنامه شرکت،
  • شرکت نامه،
  • آگهی تاسیس،
  • روزنامه رسمی،
  • آخرین لیست بیمه،
  • کاتالوگ محصولات و…

همچنین مستندات مالی شامل:

  • آخرین اظهارنامه مالیاتی،
  • گزارش‌های فصلی،
  • نمونه قرارداد یا نمونه فاکتور و سایر موارد می‌باشد.

طبق اصلاحیه قانون در اردیبهشت 1402، در حال حاضر بسته به سطح فناوری محصول یا خدمت ارائه شده و میزان درآمد حاصل از آن شرکت‌هایی که تاییدیه دریافت می‌کنند به سه دسته نوپا، نوآور و فناور تقسیم می‌شوند که هر کدام با طیف وسیعی از شرایط و معیارهای مخصوص خود سنجیده می‌شوند.

  • مجموعه های نوپا هنوز از نظر اقتصادی به درآمدزایی نرسیده اند، اما برنامه رشد و تحقیق و توسعه برای محصول یا خدمت خود تهیه کرده اند.
  • شرکت های نوآور از طریق محصول یا خدمت مذکور به درآمدزایی رسیده اند، اما سهم فروش آن از فروش کل شرکت کمتر از 50% است.
  • در نهایت شرکت های فناور را داریم که به بلوغ اقتصادی کامل رسیده و حداقل 50% سهم فروش آنها از محصول یا خدمت مورد نظر بدست می آید.

چرا از فن بنیان مشاوره دانش بنیان بگیریم؟!

شرکت‌ها و موسسات، به دلیل پیچیدگی‌های فرآیند دانش بنیان، دچار مشکل شده و طبق آمار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بسیاری از شرکت‌ها و موسسات، موفق به دریافت تاییدیه دانش بنیان نمی‌شوند و فقط تعداد کمی از شرکت‌ها می‌توانند این تاییدیه را اخذ نمایند.

حوزه اصلی فعالیت مرکز توسعه دانش بنیان (سامانه فن بنیان)، امکان سنجی دانش بنیان، ارائه مشاوره تخصصی و پیاده سازی الزامات قانون دانش بنیان به صورت عملیاتی در راستای اخذ گواهی دانش بنیان برای شرکت‌ها و موسسات می‌باشد و بدین ترتیب کارشناسان و متخصصان این مجموعه، آماده ارائه مشاوره‌های تخصصی جهت اخذ تاییدیه دانش بنیان برای شرکت‌ها و موسسات می‌باشند.

کارشناسان و متخصصان مرکز توسعه دانش‌ بنیان، پس از برگزاری جلسه امکان سنجی و بررسی پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های موجود در محصولات شرکت و اطمینان از دارا بودن ظرفیت‌های موجود، جهت اخذ تاییدیه دانش بنیان، طی چهار فاز و مرحله اجرایی اقدام به همکاری با شرکت‌ها و موسسات می‌نمایند.

شرایط دانش بنیان

مراحل مشاوره دانش بنیان

مرحله اول

مرحله اول مشاوره دانش بنیان توسط کارشناسان و متخصصان مرکز توسعه دانش بنیان، شناسایی نقاط قوت و ریسک شرکت و تکمیل و نهایی سازی امکان سنجی است.

مدارک و مستندات اولیه محصولات شرکت، جهت بررسی فنی بر اساس شاخص‌های مدنظر دانش بنیان در اختیار کارشناسان مرکز توسعه دانش بنیان قرار می‌گیرد و اولویت بندی و بهترین حوزه و دسته فناوری مرتبط با هر یک از محصولات و نوع فعالیت شرکت مشخص می‌گردد.

این امر به خاطر گستردگی تقسیم بندی های فهرست محصولات و خدمات و متفاوت بودن پروسه ارزیابی در هر کدام از آنها انجام می‌پذیرد.

 

مرحله دوم

این مرحله از مشاوره شامل به روزرسانی مستندات و جمع آوری مدارک لازم و استقرار الزامات در شرکت متقاضی اخذ تاییدیه دانش بنیان است.

در این مرحله، مشاوره‌های تخصصی در زمینه تکمیل و مستندسازی اطلاعات فنی محصولات، مستندات نیروهای انسانی، مستندات مالی و سایر موارد مورد نیاز به شرکت‌ها داده می‌شود.

این مرحله باید با همکاری شرکت متقاضی انجام شود تا در صورت نیاز به حفظ اسرار یا تکمیل دقیق مستندات بتوان از اولویت های شرکت‎ها اطلاع داشته و در مسیر آنها حرکت کنیم.

مرحله سوم

مرحله سوم شامل ارزیابی و ممیزی داخلی و شناسایی عدم انطباق‌ها و نواقص بر اساس ممیزی داخلی توسط کارشناسان مجموعه است تا هیچ گونه ایراد و نقصی در مستندات نباشد.

این امر به دلیل اهمیت شفافیت، دقت و صحت اطلاعات ارسالی انجام می‌شود که در صورت نقص، می‌توانند پروسه دریافت تاییدیه را با تاخیرهای قابل توجه روبرو کرده و حتی در صورت ارسال اطلاعات کاملا غلط به رد آنی تقاضای شرکت منجر شوند.

 

مرحله چهارم 

 

در فاز نهایی، ثبت نام شرکت در سامانه دانش بنیان و پیگیری نتیجه ارزیابی توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام می‌شود.

لازم به ذکر است که از زمان ثبت نام شرکت‌ها و موسسات در سامانه دانش بنیان تا حصول نتیجه حدود سه ماه زمان نیاز است که طی این بازه زمانی، ارزیابان همکار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای بررسی محصول یا خدمت وارد عمل شده و با شرکت از روش های مختلف ارتباط می‌گیرند.

 

مجموعه ما خدمات خود را در این مسیر هم در اختیار شما قرار می‌دهد و تا پایان راه همراه شما خواهد بود.

 

امید است همکاری کارشناسان و متخصصان مرکز توسعه دانش بنیان با شرکت‌ها و موسسات محترم متقاضی اخذ تاییدیه دانش بنیان، نقطه عطفی در هم‌افزایی و ارتقاء شرکت‌ها و موسسات گردیده و آغازی بر توسعه و گسترش همکاری بین طرفین باشد.

دانش بنیان چیست؟

دانش بنیان به نوعی از شرکت ها گفته می شود که در زمینه های مختلف فعالیت می کنند که پایه این شرکت ها دانش و فناوری می باشد. برای اینکه یک شرکت دانش بنیان شود ابتدا باید به تایید معاونت فناوری ریاست جمهوری برسد. شرکت های دانش بنیان در زمینه های مختلف در کشور در حال فعالیت می باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این موضوع و آشنایی با این نوع شرکت ها می توانید به مقاله دانش بنیان چیست در وب سایت ما مراجعه کنید. 

فرم درخواست مشاوره

برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.

1 نظر

  • با سلام من کارشناس فوریتهای پزشکی هستم اکثر همکاران
    بعد از۱۵ سال یا زودتر دچار دیسک کمر و مشکلات زانو ولگن
    میشن پیشنهادم به شرکت های دانش بنیان برای ساخت
    برانکارد برقی اتومات خصوصا برای بیماران سنگین وزن
    وهمچنین ساخت وطراحی چیر ریلی برای بیماران سنگین که
    ازپله ها پایین میاریم ممنون

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.