بسیاری از شرکت های دانش بنیان، به خصوص استارتاپ های کوچکتر که در شرایط کنونی اقتصاد کشور تحت فشار قابل توجهی هستند، به دنبال سرمایه گذارانی می گردند که هم راغب به پذیرش ریسک در ازای فعالیت در حوزه های آینده نگرانه و فناورانه باشند و هم بتوانند نیازهای این مجموعه ها را به درستی پاسخ بدهند. از طرف دیگر، افرادی هم در ایران وجود دارند که می خواهند سرمایه خود را وارد حوزه های مدرن کرده و به فناوری روز به چشم یک فرصت برای درآمدزایی و ورود به بازارهای جدید نگاه می کنند. در این مطلب تلاش می کنیم هر دو گروه را با اصول سرمایه گذاری در شرکت دانش بنیان و شرایط آن بیشتر آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
اول بگذارید به سراغ کسانی برویم که سرمایه قابل توجهی در اختیار داشته و قصد سرمایه گذاری در طرح های دانش بنیان را دارند. این افراد حقیقی یا حقوقی برای این کار دو راه پیش رو دارند: هم امکان ارتباط مستقیم با شرکت های دانش بنیان وجود دارد و هم می توان از طریق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که مسئولیت مدیریت این طرح را بر عهده دارد، برای این کار اقدام نمود. هر کدام از این دو مسیر با فراز و نشیب های خاص خود هم روبرو می شود.
فهرست شرکت های دانش بنیان به صورت عمومی در دسترس است و با کمی جستجو در فضای اینترنت می توانید آن را به شکل بروز و به تفکیک حوزه فعالیت، استان فعالیت و عنوان شرکت پیدا کنید. افرادی که قصد ارتباط برقرار کردن مستقیم را دارند می توانند از این طریق شرکت مد نظر خود را پیدا کرده و با آن تماس بگیرند.
در صورتی که شرکت مایل به پذیرفتن همکاری با سرمایه ذار مذکور باشد، باقی فرآیندها مشابه سرمایه گذاری در یک شرکت عادی پیگیری خواهد شد و نیازی به مداخله نهادهای مسئول طرح در این کار وجود ندارد.
اما اگر بخواهید از طریق معاونت علمی اقدام کنید، باید ابتدا با این نهاد دولتی تماس بگیرید. معاونت علمی تحت حمایت ها و تسهیلاتی که به مجموعه های دانش بنیان ارائه می دهد، قسمتی را هم به جذب سرمایه گذار و پیدا کردن افرادی که مایل به همکاری با این موسسات هستند اختصاص داده است.
در صورتی که سرمایه گذاران اعلام آمادگی کنند، معاونت می تواند با بررسی فهرست مجموعه هایی که برای بهره برداری از این حمایت درخواست داده اند، مواردی که بیشترین تطابق را با میزان سرمایه و شرایط طرفین دارد معرفی نماید. سپس این نهاد مقدمات ارتباط گرفتن دو طرف را فراهم می کند و در ادامه راه تنها به عنوان حامی طرح عمل می کند.
اما اگر در سمت دیگر به عنوان یک شرکت بخواهید سرمایه گذار پیدا کنید چطور؟ این موضوع را در ادامه بررسی می کنیم.
شرکت هایی که به دنبال جذب سرمایه گذار می گردند، ممکن است با افرادی که به صورت آزاد مایل به سرمایه گذاری هستند روبرو شوند. با این حال این امر به ندرت اتفاق می افتد، به خصوص با توجه به شرایط اقتصادی کنونی کشور و ریسکی که همکاری با مجموعه های نوپا و فناور به همراه می آورد. به همین دلیل است که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ذیل خدماتی که در اختیار این مجموعه ها قرار می دهد، مواردی را هم به جذب سرمایه گذاران برای آنها اختصاص داده است.
معاونت علمی به چند شکل در خصوص تأمین سرمایه گذار به شرکت ها کمک می کند. گاهی اوقات سرمایه گذاران مذکور همان طور که در بخش قبل ذکر کردیم، حضور خود و تمایلشان به همکاری را به این نهاد اعلام کرده اند و بنابراین معاونت تنها در حکم پل ارتباطی بین دو طرف عمل می کند. اما در بسیاری از موقعیت های دیگر، این نهاد طی رویدادها و ایونت هایی که برگزار می کند، دو طرف را به هم معرفی کرده و به این شکل به جدب سرمایه گذار کمک می کند. پس دو راه اصلی برای شرکت ها هم وجود دارد که می توانند با سرمایه گذاران بالقوه ارتباط بگیرند.
زمانی که یک شرکت گواهی دانش بنیان خود را دریافت می کند، کارتابل مخصوصی در سامانه معاونت علمی به آن اختصاص می یابد. تمامی درخواست ها برای بهره گیری از تسهیلات و حمایت ها از طریق این کارتابل و نامه نگاری با نهادهای مسئول پیگیری می شود. به همین شکل، اگر به دنبال سرمایه گذارانی می گردید که نیاز مالی شما را تأمین کنند می توانید از طریق این کارتابل اقدام کرده و درخواست بهره برداری از حمایت متناسب را مطرح کنید.
خارج از این، معاونت علمی با برگزاری نمایشگاه ها، کنفرانس ها و همایش ها و تسهیل حضور شرکت های دانش بنیان در این رویدادها، می تواند آشنایی سرمایه گذاران و شرکت ها را تسهیل کند. این موضوع نیازمند آن است که به خصوص استارتاپ های جوان و نوپا، در این رویدادها به صورت فعال به دنبال همکاری و جذب سرمایه باشند تا نیازشان را رفع کنند.
به این ترتیب، شرکت های متقاضی ارتباط با سرمایه گذاران می توانند با کمک معاونت علمی یا مستقیماً با افراد راغب برای فراهم کردن یک سرمایه اضافی تماس بگیرند یا با بهره گیری از فرصت رویدادهای نمایشگاهی و همایشی، دامنه ارتباطی خود را گسترش داده و از این طریق با فعالان اقتصادی علاقمند به حوزه فعالیتشان آشنا شوند تا در صورت تمایل طرفین، همکاری مالی میان دو طرف شکل بگیرد.
کلام پایانی
اگر همچنان در خصوص نحوه سرمایه گذاری در شرکت دانش بنیان سوال دارید و حس می کنید این مطلب نتوانسته است نیازهای شما را به خوبی پاسخ بدهد، کارشناسان مجموعه فن بنیان آماده اند تا خدمات خود را در اختیار شما قرار بدهند. تنها با یک تماس می توانید در خصوص جزئیات طرح دانش بنیان من جمله نحوه سرمایه گذاری از همکاران ما اطلاعات کافی را بدست بیاورید. فرقی نمی کند قصد دارید برای شرکت خودتان تأییدیه دانش بنیان بگیرید یا می خواهید با نهادهای مسئول این طرح برای سرمایه گذاری همکاری کنید، چون در هر صورت کارشناسان فن بنیان می توانند شما را در مسیر مد نظرتان راهنمایی و هدایت کنند.
برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.