معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همراه با صندوق نوآوری و شکوفایی، حمایت‌های گسترده و متنوعی را به شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان ارائه می دهند. بدین ترتیب، شرکت‌های دانش بنیان بر اساس سطح فناوری و میزان فروش در اظهارنامه مالیاتی به شش دسته تولیدی نوع یک، تولیدی نوع دو، نوپا نوع یک، نوپا نوع دو، تولیدی نوع سه و نوپا نوع سه تقسیم بندی می‌شوند و بعد از اخذ گواهی دانش بنیان می‌توانند از حمایت‌هایی همچون معافیت‌های مالیاتی و گمرکی، تسهیلات و وام‌های کم بهره، حمایت‌های صادراتی و وارداتی، دریافت کارت بازرگانی و سایر حمایت‌هایی که توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی به آن‌ها تعلق می‌گیرد، استفاده نمایند.

امکان سنجی دانش بنیان

امکان سنجی دانش بنیان چیست؟

امکان سنجی دانش بنیان چیست؟

با توجه به تسهیلات متنوع و حمایت‌های گسترده‌ای که از شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان صورت می‌گیرد، تعداد شرکت‌های متقاضی تاییدیه دانش بنیان، روز به روز در حال افزایش است. از آن جایی که خیلی از شرکت‌ها و موسسات متقاضی تاییدیه دانش بنیان، معیارها و پتانسیل‌های لازم جهت دانش بنیان شدن محصولات و خدمات شرکت را ندارند، کارشناسان و متخصصان مرکز توسعه دانش بنیان، با تکیه بر سوابق و تجارب موفقیت آمیزی که در حوزه مدیریت دانش، تکنولوژی و مشاوره دانش بنیان دارند، می‌توانند راهکارهای مورد نیاز جهت امکان سنجی و در صورت نیاز، ایجاد پتانسیل‌های فنی مطابق با معیارهای تفصیلی دانش بنیان، جهت اخذ تاییدیه دانش بنیان را به شرکت‌ها ارائه دهند.

تأییدیه یا مجوز دانش بنیان، در واقع تائیدیه‌ای است که به مدت دو سال از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به محصولات یا خدمات یک شرکت یا موسسه داده می‌شود و به واسطه این تائیدیه، شرکت‌ها یا موسسات دانش بنیان می‌توانند از حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری استفاده کنند. طبق قوانین دانش بنیان، کالا و خدماتی می‌توانند تاییدیه دانش بنیان را اخذ کنند که دارای سه شرط سطح فناوری، مرحله تولید و تسلط بر دانش فنی باشند.

کالاها و خدمات باید در حوزه فناوری‌های بالا یا متوسط به بالا باشند و کپی برداری از این محصولات به سادگی امکان پذیر نباشد. به وضوح این تفاسیر برای مشخص کردن ویژگی‌های لازم کالا و خدمات کفایت نمی‌کند و اینجاست که بحث امکان سنجی اهمیت پیدا می‌کند.

حوزه اصلی فعالیت مرکز توسعه دانش بنیان(سامانه فن بنیان)، امکان سنجی، ارائه مشاوره تخصصی و پیاده سازی الزامات قانون دانش بنیان به صورت عملیاتی در راستای اخذ گواهینامه “دانش بنیان” برای شرکت‌ها و موسسات می‌باشد. در همین راستا، کارشناسان و متخصصان مجموعه فن بنیان، ضمن بررسی و امکان سنجی کلیه موارد در چهار حوزه فنی، سیستمی، منابع انسانی و همچنین الزامات مالی، همکاری و مشاوره لازم در جهت تهیه، بروزرسانی و تامین مدارک و مستندات لازم، استقرار فرایندهای الزامی در شرکت و همکاری در ثبت نام در سامانه را طرح ریزی و ارائه می‌نمایند تا گواهینامه دانش بنیان را برای شرکت‌ها و موسسات اخذ نمایند.

این مقاله به زودی به روز رسانی و تکمیل می‌گردد…