معرفی فناوری‌های بیوتکنولوژیک در کشاورزی دانش‌بنیان

معرفی فناوری‌های بیوتکنولوژیک در کشاورزی دانش‌بنیان

فناوری روز به روز در حال پیشرفت است و امروزه برای اینکه در مسابقه پیشرفت و توسعه از رقبا عقب نیافتید، نیاز دارید که مرتباً فناوری های جدید را به کار بگیرید. حوزه کشاورزی هم گرچه در ایران عمدتاً به صورت سنتی مدیریت می شود، باید به سراغ فناوری های بیوتکنولوژیک برود و خود را به روز کند. در این مطلب مهمترین فناوری ها و خدماتی که شرکت های دانش بنیان در اختیار حوزه کشاورزی قرار داده اند، بررسی می کنیم. با فن بنیان همراه باشید تا با این فناوری ها بیشتر آشنا شوید.

 

کشاورزی دانش بنیان یعنی چه

کشاورزی در ایران یکی از قدیمی ترین مشاغل است که به دلایل مختلف در برابر به روز شدن و به کارگیری فناوری های نوین کشت و زرع مقاومت می کند. با توجه به شرایط خشکسالی های متوالی در کشور و فشاری که به منابع آبی و خاک ما وارد می شود، لازم است که فعالان حوزه کشاورزی به دنبال راهکارهایی برای کاهش هزینه و افزایش بهره وری خود بگردند. این کار هم منطقاً به کمک علم روز باید انجام شود و این همان کاری است که شرکت های دانش بنیان حوزه کشاورزی انجام می دهند.

کشاورزی دانش بنیان یعنی پیدا کردن راه حل های علمی و جدید برای مشکلاتی که از گذشته گریبانگیر کشت و زرع ایران بوده اند. این راه حل ها می توانند شامل راه هایی برای بهبود رشد محصولات کشاورزی، کاهش مصرف آب آنها یا کمک به اصلاح نژادشان باشد. به این ترتیب می توان مواد غذایی باکیفیت تری تهیه کرد و نیاز بازار را بهتر جواب داد. در بلندمدت هم این روش ها برای خودکفایی غذایی ایران می توانند به شدت موثر باشند.

جدا از استفاده داخلی و ذفع نیاز به واردات مواد زراعی، کشاورزی دانش بنیان می تواند در بدست آوردن جای پا در کشورهای همسایه برای تولیدات زراعی باکیفیت هم موثر باشد. برای مثال کودهای بیولوژیک که فرمولاسیون علمی اصلاح شده دارند، در کشورهایی مثل عربستان که خاک چندان حاصلخیزی ندارند می توانند مشتری پیدا کنند. پس بخشی از خروجی این ساختار می تواند به شکل صادرات کلان بدست بیاید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دانش بنیان و ارتباط آن با کشاورزی می توانید به صفحه شرکت های دانش بنیان کشاورزی در همین وب سایت مراجعه کنید.

در ادامه زمانی که فناوری های بیوتکنولوژیک دانش بنیان را بیشتر بررسی کنیم، می توانید درک بهتری از این موضوع بدست بیاورید.

 

فناوری های بیوتکنولوژیک دانش بنیان

فناوری های بیوتکنولوژیک دانش بنیان شامل تمامی تولیدات و خدماتی می شود که چه در حوزه محصولات گیاهی و چه در حوزه محصولات دامی می توانند به یاری کشاورزان و دامپروران بیایند. این محصولات به تفصیل در فهرست کالا و خدمات دانش بنیان به ثبت رسیده اند و دسته بندی اصلی «کشاورزی، صنایع زیست و مواد غذایی» را به خود اختصاص می دهند. در ادامه نیم نگاهی به مهمترین دسته های این فناوری ها در شرکت های دانش بنیان می اندازیم.

دقت داشته باشید که دریافت تأییدیه دانش بنیان در حوزه کشاورزی کار آسانی نیست و بنابراین، پیشنهاد عمومی این است که حتما برای این کار با یک مشاور مجرب و متخصص همکاری کنید.

 

  1. به زراعی

به زراعی به صورت عمده روی بذرها متمرکز می شود و تلاش می کند تا با بهبود کیفیت آنها، فاکتورهای مختلف هنگام کشت و زرع را بهبود بدهد. مهمترین خروجی های این کار شامل موارد زیر هستند:

  • افزایش تولید محصول با بهبود بذر و پرایمینگ آن
  • افزایش راندمان تولید ماده موثره گیاهان دارویی
  • تعیین الگوی کشت بهینه برای گیاهان مرتعی یا حساس
  • بهبود شرایط کشت دیم
  • بهبود و ارتقای نشای پیوندی سبزی و صیفی با هدف افزایش بهره وری کشت آنها

 

  1. خوراک دام و طیور

محصولاتی که تحت خوراک دام و طیور تأییدیه می گیرند، با استاندارد سختگیرانه ای بررسی می شوند و شرکت های تولیدکننده آنها باید بتوانند خوراک را در سطح صنعتی هم عرضه کنند. توکسین بایندرها، مکمل های غذایی با اهداف خاص، خوراک حفاظت شده برای نشخوارکنندگان، مکمل های پروتئینی، خوراک استارتر زنبورداری و ویتامین های سنتز شده در گرید دامی در این دسته قرار می گیرند.

 

  1. به نژادی (اصلاح نژاد)

به نژادی یا اصلاح نژاد هم برای گیاهان و هم برای دام مطرح می شود. در هنگام کار روی به نژادی گیاهان، تمرکز بیشتر روی به نژادی به روش تلاقی، جهش دادن بذر و اضافه و حذف کردن ویژگی های گیاه به روش های ژنتیکی و مولکولی است. اما زمانی که در خصوص اصلاح نژاد دام حرف می زنیم، به روش هایی مانند تولید پروتئین نوترکیب، هورمون تراپی و اپی ژنتیک اشاره می کنیم.

 

  1. آفت کش های زیستی

انواع قارچ کش ها، حشره کش ها و نماتدکش های بیولوژیک که اثر منفی روی محصول کشاورزی یا دام نگذارند، جزو آفت کش های زیستی قرار می گیرند. این دسته محصول هم به شدت سختگیرانه ارزیابی می شود و دریافت تأییدیه در آن آسان نیست، همان طور که تولیدش هم از توان بسیاری از مجموعه های مطالعاتی و علمی داخلی خارج است.

 

  1. کودهای بیولوژیک

کودهای بیولوژیک کودهایی هستند که از مواد طبیعی و میکروارگانیسم ها ساخته شده و به صورت متمرکز روی تأمین یکی از نیازهای گیاهان و تقویت آن کار می کنند. از نظر نهادهای مسئول طرح دانش بنیان، کودهایی که به صورت زیر در محل شرکت فرمول نویسی و تولید شده باشند و بازدهی بالایی هم داشته باشند می توانند تأییدیه دانش بنیان بگیرند:

  1. کودهای فسفاته
  2. کودهای نیتراته
  3. کودهای پتاسه
  4. کودهای ریزمغذی
  5. کودهای محرک رشد
  6. تریکودرما و قارچ های هم زیست ریشه
  7. هورمون های گیاهی سنتز یا بیوسنتز شده بر اساس سویه های میکروبی

 

  1. محصولات مبتنی بر میکروارگانیسم ها

محصولات مبتنی بر میکروارگانیسم ها به انواع تولیدات صنایع غذایی و کشاورزی می پردازند که به کمک تخمیرکننده ها و باکتری های مفید بدست می آیند. این دسته شامل انواع محصولات پروبیوتیک و سین بیوتیک در مقیاس نیمه صنعتی و صنعتی، آنزیم ها، جلبک ها، مخمرها، سویه های مهندسی شده و همچنین استارترهای تخمیری و لبنی می شود و تا زمانی که راندمان تکثیر بالایی داشته باشید، می توانید در این زمینه تأییدیه دریافت کنید.

 

جمع بندی

فن بنیان قادر است متقاضیان دریافت تأییدیه دانش بنیان در حوزه فناوری های بیوتکنولوژیک، کشاورزی و دامپروری را یاری بدهد تا تأییدیه دانش بنیان را به صورت تضمینی دریافت کنند. پس از بدست آوردن این تأییدیه هم خدمات ما شامل کمک و یاری به شرکت برای دریافت امتیازات و حمایت های دانش بنیان است که در مسیر موفقیت این مجموعه ها بسیار موثر خواهد بود.

از طرف دیگر، می توانیم به عزیزانی هم که قصد همکاری با این شرکت ها را دارند کمک کنیم تا مسیرهای ارتباطی موثر را پیدا کنند. پس اگر می خواهید در این زمینه تأییدیه دانش بنیان بگیرید یا به هر دلیلی با شرکت های دانش بنیان فعال در زمینه بیوتکنولوژی ارتباط برقرار کنید، همین امروز با فن بنیان تماس بگیرید!

مقالات مرتبط

فرم درخواست مشاوره

برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.