انواع معافیت شرکت های دانش بنیان

انواع معافیت شرکت های دانش بنیان

بسیاری از فعالان اقتصادی با کمی کنکاش در مسائل پیرامون طرح دانش بنیان، با عبارت معافیت روبرو می شوند. معافیت ها زیرشاخه تسهیلات و امتیازات این طرح هستند که تحت شرایط معین و خاصی، می توانید از آنها برای کاهش هزینه های شرکت یا رفع موانع پیش روی توسعه آن استفاده کنید.

گرچه در این خصوص مشهورترین نوع، معافیت مالیاتی است و بیش از بقیه خدمات مورد توجه قرار می گیرد، اما چند گروه دیگر از امتیازات در این دسته قرار می گیرد که همگی در این مطلب مورد بررسی قرار می گیرند. پس با ما همراه باشید تا در این زمینه اطلاعات بیشتر و دقیقتری کسب کنید.

 

معافیت شرکت های دانش بنیان 

تسهیلات و امتیازات گوناگونی در اختیار شرکت های تحت پوشش طرح دانش بنیان قرار می گیرد که نحوه بهره برداری از آنها به مجموعه ای از ویژگی ها ارتباط پیدا می کند. به صورت خلاصه، سه ویژگی مشخص می کند که شما از چه امتیازاتی و به چه شکل استفاده کنید:

  1. داشتن یا نداشتن گواهی دانش بنیان
  2. نوع شرکت بر اساس گواهی دریافت شده
  3. سطح محصول بر اساس گواهی دریافت شده

تنها شرکت هایی می توانند از این امتیازات بهره مند شوند که گواهی دانش بنیان خود را دریافت کرده و در لیست شرکت های این طرح به ثبت رسیده باشند. پس بدون داشتن این گواهی نمی توانید برای بهره مندی از امتیازات درخواست خود را ارائه کنید. به عبارت دیگر، پیش شرط بهره برداری از این امتیازات ثبت شرکت دانش بنیان است.

شرکت ها بر اساس نظر ارزیابی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، می توانند دارای سه نوع نوپا، نوآور و فناور باشند که هر کدام از سقف امتیاز متفاوتی استفاده می کنند. به عنوان مثال امتیازات شرکت های نوپا سطح پایین تری نسبت به دو نوع دیگر دارد، چون انتظار نمی رود این مجموعه ها توانایی استفاده صحیح از تسهیلات را داشته باشند. اطلاعات بیشتر در این خصوص را می توانید در صفحه انواع شرکت های دانش بنیان مشاهده کنید.

سطح محصول هم بر اساس نظر ارزیابی مشخص می شود. عوامل موثر در سطح محصول میزان های تک بودن یا بالا بودن سطح فناوری آن، جایگاه در فهرست محصولات دانش بنیان و دشواری بازتولید آن است. بر این اساس، سه دسته محصول در سطح های مختلف را مشاهده می کنیم که سطح یک بالاترین سطح بوده و بیشترین امتیازات را دریافت می کند.

حالا با در نظر داشتن این جزئیات، می توانیم مهمترین تسهیلات معافیتی را در این طرح بررسی کنیم.

 

مهمترین تسهیلات معافیت دانش بنیان

معافیت های دانش بنیان به دسته های گوناگون تقسیم می شوند. علت این دسته بندی این است که هر کدام از آنها با همکاری سازمان ها و نهادهای متفاوتی برای شرکت در نظر گرفته شده و ارتباطی با هم ندارند. به همین دلیل شرکت ها می توانند همزمان از مزایای همه معافیت ها بهره مند شوند، در حالی که بسته به شرایط در هر کدام از آنها سطح بهره مندی متفاوتی خواهند داشت.

برای مثال معافیت مالیاتی که یکی از مباحث اصلی دانش بنیان است، سقف معینی دارد که بسته به نظر سازمان امور مالیاتی مشخص می شود. این در حالی است که معافیت های گمرکی با همکاری اداره گمرک جمهوری اسلامی ایران به هر مجموعه تعلق می گیرند و بنابراین باید با مشورت با این سازمان تعیین شوند. پس ممکن است از نظر گمرک شما شرایط استفاده از بالاترین سطح تسهیلات را داشته باشید، اما سازمان امور مالیاتی معتقد باشد که شما تنها واجد شرایط دریافت اعتبار هستید و نه معافیت.

در ادامه هر کدام از این تسهیلات را با دقت بیشتری بررسی می کنیم.

 

◀️ معافیت مالیاتی

این امتیاز شامل معافیت از پرداخت مالیات مرتبط با درآمد ناشی از فروش کالاها و خدمات دانش بنیان طبق ماده 3 قانون این طرح می باشد. بر این اساس، هر درآمدی که از محل کار تجاری تنها با محصولات تأیید شده توسط نهادهای مسئول بدست بیاید، مشمول پرداخت مالیات نیست و به این ترتیب سود آن به صورت دست نخورده در اختیار شرکت خواهد بود.

دقت داشته باشید که این خدمت تنها به شرکت هایی تعلق می گیرد که محصول آنها موفق به دریافت سطح یک شده باشد. یعنی تنها مجموعه هایی قادر به بهره برداری از این تسهیلات هستند که بالاترین سطح فناوری را در محصول خود به نمایش گذاشته باشند. در صورتی که امکان برخورداری از این امتیاز وجود نداشته باشد، شرکت ها می توانند به سراغ اعتبار مالیاتی بروند و از آن برای کاهش پرداختی های مالیات خود استفاده کنند. اما دقت داشته باشید که در هر زمان فقط می توانید از یکی از این دو استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این موضوع توصیه می شود حتما مطلب معافیت مالیاتی دانش بنیان را در وب سایت ما مطالعه فرمایید.

البته دقت داشته باشید که اعتبار مالیاتی دانش بنیان مطلب دیگری است که شرکت های دانش بنیان از آن بهره مند هستند؛ هدف اصلی اعتبار مالیاتی دانش بنیان بخشودگی قسمتی از مالیات این شرکت ها می باشد و شامل هزینه های تحقیق و توسعه و … می باشد. بنابراین معافیت مالیاتی و اعتبار مالیاتی دو معقوله کاملا جداگانه از هم هستند. برای آشنایی با این موضوع می توانید به مقاله: اعتبار مالیاتی دانش بنیان در وب سایت فن بینان مراجعه کنید.

◀️ معافیت گمرکی

در صورتی که شرکت درخواست خود را به معاونت علمی ریاست جمهوری اعلام کند، می تواند از هزینه های واردات مرتبط با فعالیت های دانش بنیان مانند تجهیزات خط تولید، تجهیزات آزمایشگاه، وسایل تست و کنترل کیفیت و… معاف شود. همچنین، این مجموعه ها از مایلیات 4 درصد علی الحساب برای واردات هم معاف هستند و نیازی نیست آن را برای ترخیص کالای خود پرداخت کنند. این امتیازات تحت دسته معافیت های گمرکی قرار می گیرند.

تمام مجموعه ها با محصول سطح دو یا بهتر می توانند برای بهره برداری از این امتیاز اقدام نمایند و هیچ محدودیتی در میزان استفاده از آن وجود ندارد. برای آشنایی کامل با این موضوع می توانید به مقاله معافیت گمرکی شرکت های دانش بنیان در وب سایت ما مراجعه فرمایید.

 

◀️ معافیت حق بیمه قراردادها

با همکاری سازمان تأمین اجتماعی، این امکان فراهم شده است که شرکت های تحت این طرح از اعمال ضریب حق بیمه قراردادها معاف شوند، البته تا زمانی که این فعالیت ها ارتباط مستقیم با تولید محصول تأیید شده در گواهی داشته باشند. به عبارت دیگر، برای تمام نیروهای بخش تحقیق و توسعه شرکت (R&D) می توان از این امتیاز استفاده کرد و نیازی به اعمال ضریب حق بیمه در قراردادهای آنها نیست.

این خدمت تنها نیازمند داشتن گواهی است و شرکت ها فارغ از سطح محصول یا نوع تأییدیه خود می توانند از آن به صورت گسترده استفاده کنند.

وام های شرکت های دانش دانش بنیان

شرکت های دانش بنیان می توانند برای دریافت انواع وام با سود بانکی کم و اقساط بلند مدت اقدام کنند که این مورد یکی از اصلی ترین و بهترین تسهیلات شرکت های دانش بنیان می باشد. دریافت این وام ها روند خاصی دارد و باید با روند ثبت درخواست و همچنین شرایط دریافت وام به خوبی آشنا باشید، برای کسب اطلاعات و دریافت این تسهیلات و همچنین آشنایی با سایر تسهیلات دانش بنیان می توانید به صفحه: انواع تسهیلات شرکت های دانش بنیان مراجعه کنید.

 

جمع بندی

مجموعه فن بنیان خدمات دریافت گواهی دانش بنیان و مشاوره در خصوص چگونگی انجام این کار را به هموطنان عزیز و متقاضیانی که قصد دارند شرکت خود را به لیست مجموعه های تحت حمایت این طرح اضافه کنند، ارائه می دهد. تنها با یک تماس با همکاران و کارشناسان ما می توانید در اسرع وقت از این خدمات بهره مند شده و متوجه شوید که چه مزایایی در دریافت گواهی دانش بنیان وجود دارد. همین امروز می توانید با ما تماس بگیرید تا نیاز خود را به بهترین و کم هزینه ترین شکل ممکن رفع نمایید.

مقالات مرتبط

فرم درخواست مشاوره

برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.

2 نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.