تولید تجهیزات الکترونیکی یا هر وسیله دیگری که در حوزه صنعت برق، ابزارآلات لیزری و وسایل نوری کاربرد دارد دارای دو بخش اساسی خواهد بود:
با توجه به گستردگی هر دوی این حوزه ها و نیاز به پرداختن به هر کدام به عنوان یک زمینه کاری دانش بنیان، فهرست کالا و خدمات که از طرف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تهیه شده است دو دسته جداگانه برای آنها در نظر گرفته است.
دسته کنونی به نام دسته «سخت افزارهای برق و الکترونیک، لیزر و فوتونیک» شناخته میشود که یکی از بزرگترین و متنوع ترین مجموعه زیرشاخه ها را در میان دسته بندی های فهرست به خود اختصاص میدهد.
گستردگی این دسته هم به تعداد زیرشاخه ها و هم به تعداد محصولاتی که هر زیرشاخه در بر میگیرد، مرتبط میشود. به طور کلی در آخرین نسخه منتشر شده از فهرست، 12 زیرشاخه برای این دسته در نظر گرفته شده است که عبارتند از:
سخت افزارهای الکترونیکی و رایانه ای شامل بخش وسیعی از وسایل و ابزارها میشوند که در عمده رایانه های شخصی به طور عمومی حضور دارند. تولید مادربرد، بردهای پردازشی، هارد دیسک ها، درایوهای نوری، اسکنرهای دو و سه بعدی، نمایشگرها، چاپگرها و پرینترها جزو این دسته قرار میگیرند.
جدا از این قطعات، تولید انواع گوشی و ساعت هوشمند، ساخت انواع مودم اینترنت و ساخت انواع قطعات مربوط به اینترنت اشیاء هم میتواند جزو این زیرشاخه قرار بگیرد.
میکروالکترونیک شامل قطعات پایه الکترونیک (دیود، ترانزیستور، خازن، مقاومت و…) و همچنین طراحی و ساخت مدارات مجتمع به روش های گوناگون میشود. تولید قطعاتی مانند CPU، GPU و RAM نیز زیرشاخه این قسمت قرار میگیرند.
مدارهای الکترونیکی تعریف ساده تری دارند و تنها شامل دو گروه تجهیزات ساخت مدار (برای مثال مدارات چاپی) و ارائه مدارات پیشرفته (آنالوگ، دیجیتال و هیبرید) میشوند. در این دسته معمولا حد و حدود معینی تعریف میشود که برای دریافت تأییدیه برای هر ابزار تولیدی اهمیت دارد.
سه دسته تولید، توزیع و انتقال، همگی برای صنعت برق در سطح کلان در نظر گرفته شده اند. تولید بیشتر به تجهیزات و ابزارهای نیروگاهی و تولیدکنندگان کلان نیروی برق اشاره دارد. بنابراین طیف وسیعی از ابزارهای مورد استفاده در فرآیند تولید نیروگاه های متفاوت را در بر میگیرد.
انتقال شامل انواع پست ها، کابل های برق قدرت و تجهیزاتی مانند بوشینگ های پیشرفته میباشد و در نهایت توزیع را داریم که به ذخیره سازهای انرژی، انواع ترانس های صنعتی و سیستم های روشنایی پیشرفته اشاره میکند.
ماشین های الکتریکی شامل تجهیزاتی مانند ماشین های القایی، سنکرون، تک فاز و DC هستند که اینجا هم مثل مدارها، استانداردهای مشخصی بر اساس فهرست باید رعایت شود تا هر ماشین بتواند تأییدیه خود را از معاونت علمی دریافت نماید.
دسته اندازه گیری دقیق شامل طیف وسیعی از حسگرها، تجهیزات اندازه گیری پارامترهای مکانیکی (سرعت، شتاب، رطوبت، خستگی، خمش و…)، حسگرهای مخصوص پارامترهای الکتریکی (فرکانس، بار، امپدانس و…)، وسایل اندازه گیری پارامترهای معناطیسی، ادوات مخصوص پارامترهای تشعشع، تجهیزات الکترونیکی آزمون دقیق و آنالیز میشود.
سامانه های اتوماسیون صنعتی همان طور که از نامشان پیداست، به سیستم هایی میپردازد که در صنایع و کارخانه ها میتوان از آنها برای مکانیزه کردن خطوط، بهبود فرآیند تولید و مدیریت ساختار استفاده کرد. این دسته شامل سیستم های DCS، FMS، SCADA، RTU، ECU برای وسایل نقلیه و ربات های مختلف ساخت و تولید میشود.
تجهیزات ارتباطی، مخابراتی، اویونیک و هوافضا شاید متنوع ترین زیرشاخه به حساب بیایند که شامل تجهیزات مخابراتی بی سیم، تجهیزات ارتباطی با سیم مبتنی بر فناوری های جدید مانند فیبر نوری، سوئیچ های ارتباطی، تجهیزات امنیتی مانند سامانه های دیواره آتش و رمزنگارها، تجهیزات پشتیبانی و حفاظت الکترونیکی، انواع آنتن های پیشرفته، انواع بی سیم ها، فرستنده ها و دریافت کننده های آنالوگ و دیجیتال، انواع ادوات و سیستم های مرتبط با ارتباطات هوافضا مبتنی بر شاخه های مختلف علوم الکترونیک، انواع رادارها و انواع تجهیزات ناوبری و هدایت از راه دور میباشد.
در نهایت دسته لیزر و فوتونیک را داریم که به انواع سامانه های مخابراتی، تشخیصی و اندازه گیری، تصویربرداری، مواد اولیه ساخت ادوات و سامانه های مختلف اپتیکی و مبتنی بر لیزر میپردازد. لیزرهای مذکور میتوانند کاربردهای مختلف پزشکی، صنعتی، دفاعی یا تحقیقاتی داشته باشند و طیف وسیعی از استفاده ها را میتوان برای آنها در نظر گرفت.
همان طور که در بخش معرفی حوزه ها گفتیم، با انبوهی از محصولات متفاوت با شرایط، خصوصیات و فرآیند ارزیابی گوناگون روبرو هستیم که هر کدام مسیر بررسی متفاوتی را در معاونت علمی ریاست جمهوری طی میکنند.
بنابراین مطرح کردن تمام شرایطی که برای دریافت تأیییدیه در این دسته ها نیاز است عملاً در این مطلب ممکن نیست. به همین دلیل است که در ادامه تنها به مطرح کردن بخشی از موارد ضروری که باید حتماً در تمام تولیدات با پتانسیل دریافت تأییدیه مشاهده شوند، بسنده میکنیم.
شرایط مذکور عبارتند از:
سطح فناوری با محصولات مشابه در بازار سنجیده میشود، یعنی باید نسبت به آنچه که در حوزه مورد نظر معمول و رایج به حساب میآید امکانات، دقت یا قابلیت های بیشتری در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد.
پتانسیل درآمدزایی هم به این موضوع اشاره دارد که محصول باید از سطح ایده به سطح عملیاتی رسیده و تولید و درآمدزایی از آن ممکن باشد، چون بخش مهمی از قانون حمایت ها به توانایی محصول در جلوگیری از خروج ارز از کشور یا ارزآوری از طریق مشتریان خارجی اشاره میکند. پس باید ابعاد اقتصادی نیز برای محصول در نظر گرفته شود.
بحث هسته مرکزی به این واقعیت برمیگردد که اجزایی از محصول شما برای عملکرد آن تعیین کننده هستند و این قطعات باید تولید خود مجموعه باشد. برای مثال اگر بدنه یک ماشین القایی را به یک تولیدکننده خارج از شرکت خود بدهید، مسئله ای به وجود نمیآورد. اما قطعاتی که عملکرد آن را مستقیماً کنترل و مدیریت میکنند باید طراحی و ساخت خود مجموعه باشند.
با تمام این تفاسیر شاید این سوال پیش بیاید که چرا به یک مشاور نیاز دارید؟
همان طور که مشخص است، در این مسیر حجم عظیمی از نکات ریز و درشت وجود دارند که نادیده گرفتن آنها میتواند برایتان گران تمام شود. بدون اطلاع از آنها نمیتوانید ارائه مناسبی به ارزیاب معاونت علمی داشته و در نتیجه ریسک رد شدن خود را به شدت بالا میبرید.
برای آن دسته از شرکت هایی که با این مسیر آشنا نیستند یا قصد دارند انجام آن را به یک مجموعه متخصص بسپرند، فن بنیان خدمات خود را به راحت ترین شکل ممکن در اختیار شما قرار میدهد. تنها کافی است با کارشناسان ما تماس بگیرید تا بتوانید از پتانسیل محصول خود، نحوه اقدام برای دریافت تأییدیه و حتی چگونگی بهره گیری از حمایت ها پس از دریافت آن باخبر شوید.
برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.
سلام وقت بخیر در مورد گزینه ۷_۱۲جهت
مجوز تولید مشاوره میخواهم