داروسازی گرچه در عرصه پزشکی اغلب دستکم گرفته می شود، اما این حوزه و اهمیت آن را نمی توان کتمان کرد. داروها در کنار تشخیص، یکی از دو بازوی علم پزشکی هستند و به کمک آنهاست که مقابله با بیماری ها امکان پذیر می شود هر گونه پیشرفت در این زمینه و دستیابی به سطوح فناوری ورای دسترسی عموم کشورها می تواند به عنوان نمودی از رشد ملی به حساب بیاید و بنابراین، طرح دانش بنیان نیز پیشبینی های گسترده ای برای حمایت از فعالان در این حوزه در نظر گرفته است.
بر اساس فهرست کالاها و خدمات دانش بنیان که مرجع اصلی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای بررسی شرکت های متقاضی دریافت تأییدیه است، شرکت هایی که در حوزه دارو و فرآورده های تشخیص و درمان فعالیت می کنند می توانند محصولات خود را در یکی از چهار دسته زیر برای ارزیابی به معاونت معرفی نمایند:
حوزه دارو مانند بسیاری از حوزه های مشابه ثبت شده در فهرست کالا و خدمات دانش بنیان، بر اساس آنچه که میانگین سطح فناوری در حوزه به حساب می آید، سنجیده می شود. به عبارت دیگر بسیاری از تولیدات مانند فرمولاسیون های استنشاقی DPI که به صورت ضمنی در فهرست نام برده شده اند، با داشتن برخی سطوح کیفی به راحتی می توانند تأییدیه دریافت کنند، در حالی که کالاها و داروهایی که در حال حاضر در فهرست حضور ندارند باید از نظر سطح فناوری با همتایان خود در سطح ایران و جهان مقایسه شوند.
برای درک بهتر این موضوع، فرض کنید مجموعه شما به تولید قرص های مسکن عادی می پردازد. این فرآیند گرچه از نظر فنی و آزمایشگاهی با چالش های متعددی همراه بوده و به هیچ عنوان امر سبکی در تولید به حساب نمی آید، اما از نظر سطح فناوری چندان بالا نیست و تولیدکنندگان متعدد داخلی و خارجی می توانند آن را به بازار عرضه کنند.
اما حالا فرض کنید شما فرمولاسیونی را توسعه داده اید که برای بیماری های لاعلاج یا نادر کاربرد دارد و نمونه مشابه داخلی برای آن پیدا نمی شود. در چنین حالتی فرمولاسیون مد نظر شما نه تنها از خروج ارز برای واردات نمونه مشابه جلوگیری می کند، بلکه به صورت بالقوه می تواند ارزآوری خارجی هم برای کشور به دنبال داشته باشد. بنابراین سطح فناوری آن بالا بوده و دارای شرایط کافی برای دریافت تأییدیه می باشد.
البته صرف مدعی تولید بودن چنین کالایی کفایت نمی کند. نهادهای مسئول به بررسی دقیق ویژگی ها، مدارک و مستندات برای اطمینان از صحت اثرگذاری داروی مربوطه می پردازند که به عنوان فرآیند ارزیابی شناخته می شود. در صورتی که یک شرکت بتواند ارزیابی را با موفقیت پشت سر بگذارد، موفق به دریافت تأییدیه شده و از حمایت های دولتی در این حوزه برخوردار می گردد. فرآیند ارزیابی پیچیدگی های خاص خود را دارد و در این خصوص پیشنهاد می کنیم مطلب مربوط به نحوه دانش بنیان شدن شرکت ها را مطالعه نمایید.
در صورتی که با جزئیات و زیر و بم نحوه دریافت تأییدیه دانش بنیان آشنا نباشید، قدم گذاشتن به این حوزه می تواند در بهترین حالت منجر به تلف شدن وقت و هزینه مجموعه و در بدترین حالت به محروم شدن شما از حمایت های دولتی تا چند سال منجر شود.
به همین دلیل است که حضور مراکز مشاوره تخصصی به این منظور توجیه می یابد، جایی که اعتبار و سابقه فعالیت نقش اساسی را در جدا کردن مشاوران برجسته از همتایان کم تجربه تر آنها بازی می کند. در همین راستا مجموعه فن بنیان که با نام مرکز توسعه دانش بنیان نیز شناخته می شود، خدمات خود را تنها با یک تماس در اختیار هموطنان عزیز قرار داده است تا بتوانید از این طریق حمایت های معاونت علمی ریاست جمهوری را بدست آورید.
کارشناسان ما مشاوره حرفه ای در این خصوص را در اختیار شما قرار می دهند و اطمینان حاصل می کنند که رضایت کامل را از خدمات ما داشته باشید.
برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.
سلام من فوف لیسانس شینی دارم خواستم فعالیت در دان
بنیان را شروع کنم در ساخت عطر