دسته بندی


محبوب ترین مقاله ها


ساختار سازمانی شرکت‌های دانش بنیان
۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

برای بسیاری از کسانی که با خصوصیات شرکت های دانش بنیان آشنایی ندارند، اینکه ...

حمایت های بیمه ای از شرکت های دانش بنیان
۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

مزایای متعددی در دریافت تأییدیه دانش بنیان وجود دارد که هر کدام از جنبه ...

وام کم بهره و وام های دانش بنیان
۱۶ اسفند ۱۴۰۲

یکی از خدماتی که تحت حمایت به شرکت های دانش بنیان عرضه می‌شود، وام ...

هزینه ثبت شرکت دانش بنیان
۵ اسفند ۱۴۰۲

فرض کنید از پرسنل یا موسسان یک شرکت هستید در خصوص طرح دانش بنیان ...

فرآیند استخدام شرکت دانش بنیان
۲ اسفند ۱۴۰۲

برای بسیاری از کسانی که با حمایت ها و طرح های پیرامون شرکت های ...

مالیات شرکت های دانش بنیان
۱ اسفند ۱۴۰۲

مالیاتی که دولت ها از فعالان اقتصادی خصوصی دریافت می‌کند، یکی از مهمترین منابع ...

برچسب ها


تفاوت شرکت دانش بنیان و شرکت خلاق

تفاوت شرکت دانش بنیان و شرکت خلاق

اگر اهل مطالعه در خصوص طرح های حمایتی دولت از شرکت های خصوصی باشید یا صرفاً مطالب فراهم شده در مجموعه فن بنیان را بررسی کنید، حتما با دو عبارت شرکت دانش بنیان و شرکت خلاق هم روبرو می‌شوید. اینکه این دو با هم چه تفاوتی دارند و چرا مجموعه های خصوصی در یک زمان می‌توانند تنها در یکی از آنها ثبت نام کنند، موضوعی است که در این مقاله به بحث گذاشته شده است.

فهرست مطالب:

شرکت دانش بنیان

شرکت های دانش بنیان یکی از گروه مجموعه های تحت حمایت معاونت علمی‌و فناوری ریاست جمهوری هستند. این حمایت از طریق قانونی که در سال 1389 در مجلس شورای اسلامی‌تصویب شده است، برای این مجموعه ها در نظر گرفته می‌شود. بیش از 100 برنامه حمایتی به خاطر قانون مذکور شامل حال این مجموعه ها می‌شوند که برخی از این برنامه ها عبارتند از:

  • خدمات معافیت و اعتبار مالیاتی
  • معافیت های گمرکی
  • اعطای وام های کم بهره
  • کمک به استقرار مجموعه در محل ساختمان های مسکونی
  • خدمات بیمه مثل معافیت بیمه قراردادها
  • خدمات مشاوره برای توسعه کسب وکار
  • تسهیل حضور مجموعه در نمایشگاه های داخلی و خارجی

تعریف این مجموعه ها بر اساس سطح فناوری محصولات یا خدماتی است که ارائه می‌دهند. این محصول یا خدمت باید در محل شرکت طراحی و ساخته شده باشد و تئوری آنها باید بتواند نتایج مناسبی ارائه کند، پس مواردی مانند تئوری پردازی صرف قادر نیست یک شرکت را تحت پوشش این طرح قرار بدهد. همچنین، محصول یا خدمت مورد نظر باید بتواند یا از خروج ارز از کشور جلوگیری کند یا برای کشور ارز آوری داشته باشد، در حالی که سطح فناوری آن نسبت به نمونه های مشابه داخلی و خارجی در سطح بالایی قرار داشته باشد.

همه مجموعه های خصوصی می‌توانند برای دریافت تأییدیه معاونت علمی‌و در نتیجه قرار گرفتن تحت حمایت این طرح اقدام کنند، اما فرآیند ارزیابی دشوار و جزئی نگری برای این تأییدیه در نظر گرفته شده است تا فقط کسانی بتوانند آن را دریافت کنند که دارای شرایط فناوری و علمی‌مکفی باشند. جزئیات این موضوع و چگونگی دریافت تأییدیه را می‌توانید در صفحات مربوط به حوزه دانش بنیان مطالعه کنید.

شرکت خلاق

به مرور زمان، معاونت علمی‌و فناوری ریاست جمهوری به این نتیجه رسید که طرح های حمایتی دانش بنیان قادر نیستند تمام فعالان اقتصادی کشور که از علم و دانش در تولید محصولاتشان استفاده می‌کنند، پوشش بدهد. به همین دلیل یک طرح دوم ارائه شد که می‌توانست برای تولیدکنندگان محصولات و ارائه دهندگان خدمات با سطح فناوری پایین تر هم استفاده شود.

از آنجایی که حالا تمرکز بر روی خلاقیت و نوآوری در ساخت محصول یا ارائه خدمت مذکور قرار گرفته بود، طیف به مراتب وسیع تری از مجموعه ها می‌توانستند از حمایت های دولتی استفاده کنند. این طرح را با نام خلاق می‌شناسیم که نام خود را به شرکت های فعال در این زمینه هم داده است. واضح است که به لطف سهل گیری بیشتر برای حمایت از این مجموعه ها، شرکت های خلاق راحت تر می‌توانند تأییدیه مخصوص خود را از نهادهای مسئول دریافت کنند.
همچنین این موضوع را هم باید مطرح کرد که درست مثل طرح های دانش بنیانی، شرکت هایی هم که تحت حمایت طرح خلاق طبقه بندی می‌شوند باید حتما مالکیت خصوصی داشته باشند.

نکته دیگر هم این است که اگر یک مجموعه معین در یکی از این دو طرح حضور داشته باشد، قادر نیست در طرح دیگر هم عضو شود. بنابراین هر شرکت در یک زمان می‌تواند دانش بنیان یا خلاق باشد و هیچ مجموعه ای مجاز نیست هر دو تأییدیه را در اختیار داشته باشد.
در ادامه تفاوت های میان این دو طرح را با جزئیات بیشتری بررسی می‌کنیم.

تفاوت شرکت دانش بنیان و شرکت خلاق

طبیعتاً از آنجایی که سطح فناوری محصولات خلاق پایین تر از همتایان دانش بنیان آن هاست، با سقف حمایت های پایین تری در اینجا روبرو هستیم. مواردی مانند معافیت گمرکی به طور کل برای این مجموعه ها اختصاص پیدا نمی‌کند، در حالی که مواردی مثل وام و اعتبار مالیاتی با کاهش روبرو است. پس مهمترین تفاوت میان این دو را می‌توان در سطح پایین تر حمایت های مجموعه های خلاق دانست.

از سمت دیگر، این مجموعه ها اجازه ندارند همزمان با دریافت تأییدیه خود، در ارزیابی دانش بنیانی هم شرکت کنند. البته این امکان وجود دارد که پس از مدتی گذر زمان بعد از دریافت تأییدیه خلاقی، شرکت برای تبدیل گواهی به مدل دانش بنیانی اقدام نماید.

بحث دیگر به سطح فناوری تولیدات برمی گردد. همان طور که گفتیم، شرکت هایی که تأییدیه دانش بنیانی دارند باید تولیداتی با سطح فناوری بسیار بالا تولید کنند. این موضوع اغلب در فهرست کالا و خدماتی که برای این مجموعه ها تنظیم شده است، حتی مصادیق موردی منحصر به فردی هم پیدا می‌کند.

برای مثال بسیاری از محصولات کشاورزی که دانش بنیانی دارند باید از متدها و روش هایی استفاده کرده باشند که حتما قابل بازتولید در مقیاس صنعتی بوده و الزامی‌نیست که نمونه مشابه نداشته باشد. این در حالی است که سطح فناوری مورد نیاز گواهی خلاقی به مراتب پایین تر است و ایده اصلی در آن خلاقیت، ارائه یک کالای جدید و نوآوری است.

جمع بندی
مجموعه فن بنیان به عنوان یکی از مشاوران برتر بازار در زمینه دریافت انواع تأییدیه های حمایتی از معاونت علمی‌و فناوری ریاست جمهوری، قادر است خدمات خود را هم به مجموعه هایی عرضه کند که به دنبال گواهی دانش بنیان هستند و هم به کسانی که می‌توانند گواهی خلاق بدست بیاورند.

لذا تا زمانی که پتانسیل دریافت هر کدام از این تأییدیه ها وجود داشته باشد، کارشناسان ما آماده اند تا خدمات خود را در اختیار شما قرار داده و در تمام مسیر همراهتان باشند. تنها یک تماس برای ارزیابی اولیه و قرار دادن اطلاعات دقیق تر در اختیار شما کافی است، بنابراین پیشنهاد می‌کنیم این فرصت را از دست ندهید.

به این مطلب امتیاز دهید
فرم درخواست مشاوره

برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.