با اپلیکیشن دانش بنیان آشنا شوید

با اپلیکیشن دانش بنیان آشنا شوید

شاید امروزه کمتر کسی را بتوان یافت که یک گوشی همراه داشته باشد، اما کلمه اپلیکیشن یا اپ به گوشش نخورده باشد. معمولا در گوشی موبایل هر یک از ما، ده‌‌ها اپلیکیشن وجود دارد که هر کدام نیازهای خاصی را برای ما رفع می‌کنند. در این مقاله، ما مفهوم اپلیکیشن را برای شما به طور واضح توضیح داده و در نهایت، اپلیکیشن‌ دانش بنیان و اپلیکیشن‌هایی که قابلیت اخذ تائیدیه دانش بنیان از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را دارند خدمتتان توضیح می‌دهیم.

با فن بنیان همراه باشید:

اپلیکیشن دانش بنیان چیست؟

اپلیکیشن، در واقع نوعی نرم افزار است که می‌تواند بر روی رایانه، تبلت، گوشی هوشمند یا سایر دستگاه‌های الکترونیکی نصب و اجرا شود. به اپلیکیشن، برنامه کاربردی یا نرم افزار کاربردی هم گفته می‌شود. شاید در برخورد اول، با این سوال که اپلیکیشن دانش بنیان چیست به این فکر کرده باشید که آن هم نرم افزاری مانند سایر نرم افزارها است، اما این طور نیست. اپلیکیشن دانش بنیان با نرم افزارهایی مثل نرم افزار سیستم عامل کامپیوترها و زبان‌های برنامه نویسی از قبیل html یا php متفاوت است. منظور از اپلیکیشن دانش بنیان، همان اپ‌هایی است که معمولا در تلفن همراه یا در کامپیوتر استفاده می‌شود و اغلب برای عملکردهای خاص و محدود ساخته می‌شود.
همان طور که توضیح دادیم، اپلیکیشن‌ها کاربرد محدودی دارند. اگر اپ‌ها، کاربردهای چندگانه داشته باشند و قادر به ارائه طیفی از خدمات باشند به آن‌ها، سوپر اپلیکیشن یا سوپر اپ گفته می‌شود. مثل اسنپ که در ابتدا، فقط یک اپلیکیشن معمولی بود و خدمات دسترسی به تاکسی برای سفرهای درون شهری ارائه می‌داد. اما به مرور خدماتش را گسترش داد و در حال حاضر انواع خدمات، شامل درخواست خودرو، موتور، وانت، سفارش غذا، رزرو هتل و اقامتگاه‌های ارزان، خرید بلیط هواپیما و اتوبوس را هم ارائه می‌کند. با این توضیحات، اسنپ، یک سوپر اپلیکیشن به حساب می‌آید.

اپلیکیشن شرکت دانش بنیان فن بنیان

اپلیکیشن‌ها از نظر نوع پلتفرم و سیستم عامل به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند.
تا همین اواخر، اپ‌ها قرار بود در رایانه‌های رومیزی استفاده شوند. با استقبال گسترده از دستگاه‌های تلفن همراه و اینترنت، اپلیکیشن برای سیستم عامل‌های تلفن همراه در حال حاضر رایج است. در حال حاضر روند توسعه دهندگان این است که دو یا چند نسخه برنامه برای نصب بر روی دسکتاپ، دستگاه‌های تلفن همراه، سیستم عامل‌های وب و سیستم‌های جاسازی شده ایجاد کنند.
اپلیکیشن‌های دسکتاپ کامپیوتر معمولا دارای بخش‌ها و ویژگی‌های زیادی هستند، در حالی که اپ‌های تلفن همراه دارای نسخه‌های کوتاه هستند. با این وجود برخی از مردم، هنوز به توانایی رایانه‌های سنتی احتیاج دارند، تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها به انتخاب محبوب اکثر کاربران تبدیل شده‌اند.
اپلیکیشن‌ها از نظر نوع سیستم عامل دستگاه مورد استفاده، انواع متفاوتی دارند. درست مانند رایانه شخصی. دستگاه‌های تلفن همراه مانند تبلت‌ها و تلفن‌های هوشمند نیز دارای سیستم عامل و نرم افزار کاربردی هستند. در حقیقت، این دستگاه‌‎های تلفن همراه از جهات مختلف فقط نسخه‌های کوچک‌تر رایانه‌های شخصی هستند. برنامه تلفن همراه، یک نرم افزار کاربردی است که به طور خاص بر روی دستگاه تلفن همراه اجرا می‌شود.

این روزها، اکثر دستگاه‌های تلفن همراه بر روی یکی از دو سیستم عامل اندروید Android یا iOS کار می‌کنند. اندروید، یک سیستم عامل منبع باز (open source) است که توسط گوگل خریداری و پشتیبانی می‌شود. اما iOS، سیستم عامل تلفن همراه اپل است. با توجه به این دو سیستم عامل، اپلیکیشن خاصی برای هر کدام وجود دارد.

 

مشاوره تخصصی دانش بنیان فن بنیان


همچنین در فن بنیان می‌خوانید:

لیزینگ محصولات دانش بنیان چیست؟

ارزیابان دانش بنیان چه کسانی هستند؟


اپلیکیشن اندروید با بارگیری و نصب فایل APK برنامه (بسته اپ اندروید) یا بارگیری آن‌ها با استفاده از یک برنامه فروشگاه اپلیکیشن که به کاربران امکان نصب، بروز رسانی و حذف را می‌دهد، دریافت می‌شود.
فروشگاه گوگل پلی (Google Play Store) اصلی‌ترین برنامه کاربردی نصب شده بر روی دستگاه‌های اندروید است که با الزامات سازگاری گوگل مطابقت دارد و به نرم افزار خدمات تلفن همراه گوگل، مجوز می‌دهد. فروشگاه گوگل پلی به کاربران امکان می‌دهد برنامه‌های منتشر شده توسط گوگل و توسعه دهندگان شخص ثالث را بررسی، بارگیری و بروز کنند.
اپلیکیشن‌های iOS، اپلیکیشن‌هایی هستند که برای استفاده در دستگاه‌های آیفون مجهز به iOS اپل توسعه یافته است. برنامه‌های آیفون از طریق فروشگاه اپ اپل (Apple App Store) در دسترس هستند و طوری طراحی شده اند که بر روی سیستم عامل تلفن همراه iOS اپل کار کنند که به آیفون و دستگاه‌های آیپاد و آیپاد تاچ اپل، کارایی و قدرت بیشتری می‌بخشد.

اپلیکیشن دانش بنیان چیست؟ تصویر کار با لپ تاپ

دلایل اهمیت اپلیکیشن‌ها در شرکت‌های دانش بنیان

علاوه بر مزایای اپلیکیشن در زندگی شخصی و روزمره، آن‌ها می‌توانند به دلایل مختلفی برای صاحبان مشاغل و شرکت‌ها نیز مهم باشند، از جمله:

  •  می‌تواند به صاحبان مشاغل کمک کند تا با صرف هزینه‌ای کم، اپلیکیشن اختصاصی ایجاد کرده و بازاریابی، فروش و ارتباط با مشتریان را بهبود بخشند.
  •  مقرون به صرفه تر از سایر نرم افزارها هستند.
  • می‌تواند دامنه تجارت را گسترش دهد.
  • می‌تواند بهره وری یک شرکت را افزایش دهد.
  • کارکنان را قادر به انجام وظایف تجاری خارج از دفتر می‌کند.

در قسمت بالا به طور کامل در مورد اپلیکیشن و کاربردهای آن توضیح دادیم. در ادامه در خصوص اپلیکیشن‌ دانش بنیان و اپلیکیشن‌هایی که پتانسیل دریافت تائیدیه دانش بنیان را دارند خدمتتان توضیح خواهیم داد. همان طور که می‎‌دانید مهم‌ترین مسئله در خصوص دانش بنیان، پیچیدگی فنی هست. در واقع محصولی می‌تواند مجوز دانش بنیان را داشته باشد که دارای سه شرط باشد: یکی اینکه محصول تولید شده باشد و در حد ایده نباشد، مبتنی بر تحقیق و توسعه باشد و پیچیدگی فنی بالایی داشته باشد.
همان طور که می‌دانید، اپلیکیشن‌ها در حوزه‌های مختلف هستند. یکسری از اپلیکیشن‌هایی که شامل مدیریت فرایند می‌شوند و در واقع زیرمجموعه نرم افزارهای تعامل درون تیمی محسوب می‌شوند قابلیت اپلیکیشن دانش بنیان را دارند که شامل برنامه‌هایی مانند ترلو، جیرا و… می‌شود. اپلیکیشن‌های شبکه‎‌های اجتماعی و پیامرسان‌ها مانند تلگرام که جز نرم افزارهای تعاملی محسوب می‌شوند نیز قابلیت دانش بنیان شدن را دارند.
اپلیکیشن‌های حوزه فین تک و بانکی مانند اینترنت بانک، موبایل بانک و… نیز از جمله اپلیکیشن‌های دارای پتانسیل دانش بنیان هستند. به طور کلی اپلیکیشن‌هایی در حوزه‌هایی مانند سامانه‌های ارز دیجیتال و رمز ارز، دستیار معامله گری، اپلیکیشن‌های حوزه کشاورزی و دامداری هوشمند، اپلیکیشن‌های حوزه اینترنت اشیا و خانه‌های هوشمند و سایر اپلیکیشن‌ها از جمله مواردی هستند که قابلیت تائید به عنوان اپلیکیشن هوشمند را دارند.

اپلیکیشن برای دانش بنیان فن بنیان اندروید و آی او اس
در قسمت بالا به طور کلی در مورد اپلیکیشن‌های دارای پتانسیل دانش بنیانی توضیح دادیم اما این اپلیکیشن‌ها، باید به طور دقیق توسط ارزیابان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مورد ارزیابی قرار گیرند تا موفق به اخذ تائیدیه دانش بنیان شوند. بعد از این که شرکت‌ها، موفق به اخذ تائیدیه دانش بنیان شوند، بسته به نوع تائیدیه دانش بنیان می‌توانند از حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنند. این حمایت‌ها شامل تسهیلات امریه سربازی، وام‌های بانکی، معافیت‌های مالیاتی و غیره می‌شوند.

در مجموع:

با توجه به توضیحات داده شده، اپلیکیشن‌ها، باید به طور دقیق توسط ارزیابان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مورد ارزیابی قرار گیرند تا موفق به اخذ تائیدیه دانش بنیان شوند. به طور کلی اپلیکیشن‌هایی که در حوزه مدیریت فرآیند و نرم افزارهای تعامل درون تیمی هستند، اپلیکیشن‌های شبکه های اجتماعی و پیامرسان، اپلیکیشن‌های حوزه فین تک و بانکی، اپلیکیشن‌های حوزه اینترنت اشیاء، اپلیکیشن‌های حوزه ارز دیجیتال، از جمله مواردی هستند که می‌توانند به عنوان اپلیکیشن دانش بنیان، تائید شوند.

مشاوره شرکت های دانش بنیان فن بنیان

مقالات مرتبط

فرم درخواست مشاوره

برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.

2 نظر

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.