برای بسیاری از کسانی که با حمایت ها و طرح های پیرامون شرکت های دانش بنیان آشنا میشوند، این سوال پیش میآید که چطور میتوان در این شرکت ها آغاز به کار کرد؟ اینکه چه اولویت ها و نکاتی در هنگام استخدام در این مجموعه ها مطرح است و چه قوانین و قواعدی برای آنها وجود دارد، مسئله ای است که در این مطلب به آن میپردازیم و امیدواریم با مطالعه آن بتوانید تمام این ابهامات را برای خودتان رفع نمایید.
فهرست مطالب:
اگر مطالب ما در خصوص خصوصیات شرکت های دانش بنیان را مطالعه کرده باشید، حتما با چند نکته اساسی در ساختار این مجموعه ها روبرو میشوید که شامل موارد زیر هستند:
علاوه بر این، از خصوصیات این طرح میتوان به وضوح دریافت که معاونت علمیو فناوری ریاست جمهوری به عنوان مسئول اصلی نظارت و پیشبرد طرح دانش بنیان، مرتباً در حال بررسی و پایش وضعیت این مجموعه هاست و از آنجایی که این مراکز دولتی نیستند، پس حتماً باید از طریق قوانین معینی کنترل شوند.
در عمل، هیچکدام از این فرض ها اشتباه نیستند. تمام این موارد در ساختار شرکت های دانش بنیان قابل مشاهده است و در عملکرد و نحوه رشد آنها هم تأثیر میگذارد.
اما واقعیت این است که در اکثر مواقع، طرح های حمایتی دولتی مثل وام، معافیت های مالیاتی، مشاوره، معافیت گمرکی و… که از طرف نهادهای مسئول مانند معاونت علمی فراهم میشوند، اوج دخالت دولت ها در سیاست های داخلی این شرکت ها به حساب میآیند. هیچ نهاد دولتی ناظر بر نحوه استخدام یا به کارگیری نیروها نیست، البته تا زمانی که همچنان کلیت حرکت مجموعه به سمت رشد و نمو باشد.
این موضوع باعث میشود که بتوانیم با اطمینان مطرح کنیم که در طرح دانش بنیان، هیچ چهارچوبی برای استخدام نیروهای جدید به شرکت ها تحمیل نمیشود و شرکت ها مختار هستند که متد استخدامیخاص خودشان را به دلخواهشان به کار بگیرند.
با این وجود بر اساس سه ویژگی اصلی ساختاری که مطرح کردیم، برخی شرایط وجود دارند که به احتمال فراوان میان تمام این مجموعه ها برای به کارگیری نیروهای جدید مشترک هستند. این شرایط را در ادامه بررسی میکنیم.
گرچه هیچ نهادی به طور مستقیم شرکت های تحت این طرح را ملزم به پیروی از قوانین معین برای جذب نیرو نمیکند، اما انتظاراتی که سازمان های حمایتگر از فعالان این حوزه دارند باعث میشود که مدیریت شرکت به طور ناخودآگاه به سمت ملاحظات مشخصی سوق پیدا کند. بهترین مثال بحث اتکای این مجموعه ها به علم و دانش است:
در نهایت نیز این تمایل مدیریت به نحوه هدایت مجموعه است که تعیین میکند کدامیک از این دو بسته مهارتی در ارتقای سطح کمیو کیفی پروژه ها مهمتر بوده و بر اساس آن نیرو جذب گردد. پس هیچ چیز برای استخدام در این مراکز از داشتن یک رزومه بلندبالا چه در بعد دانشگاهی و چه در بعد صنعتی مفیدتر نیست.
جمع بندی
امیدواریم توانسته باشیم با نگارش این مطلب به تمام محققان و نخبگان کشور که قصد حضور در یک مجموعه دانش بنیان را داشته و از این طریق هم به درآمدزایی و هم به ارتقای سطح علمیبپردازند، کمک کرده باشیم همان طور که گفتیم، پروسه استخدام در این مراکز به طور عمده به شرایط جذب نیروی آنها بستگی دارد و چهارچوب خاصی از جانب نهادهای مسئول برای این حوزه در نظر گرفته نشده است.
اما بهتر است پیش از اقدام برای این امر بدانید که با چه محیط فعالیت و چه وظایفی روبرو هستید و کاری که قصد پذیرفتن آن را دارید، با چه چالش هایی روبرو میشود. بنابراین بسته به تخصص و مهارت هایی که در اختیار دارید و آنچه که این مجموعه ها نیاز دارند، میتوانید برای این موضوع اقدام نمایید.
برای جلسه مشاوره لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره های درج شده تماس بگیرید.